donderdag 2 december 2021
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren

Schrijversweb-updates

Het vervolgverhaal

14 november 2012


Twee jaar geleden heeft een aantal schrijvers op schrijversweb de krachten gebundeld. Gezamelijk schreven zij ieder een deel voor een groot vervolgverhaal. Hierdoor ontstaan de mooiste episodes, wendingen en vinden uiteenlopende shrijfstijlen elkaar in één boeiend geheel.

Graag willen we de dit opnieuw doen. Wie interesse heeft om een deel van het verhaal te schrijven, kan zich aanmelden. Is dit iets voor jou? Kijk eens naar de vorige reeksen: Big bang en Paarlen voor de zwijnen.

Thema: Samson en Rutte (naar Samson en Gert, je weet wel: onze Belgische kindervrienden van weleer).


Aanmelden via info@schrijversweb.nl. Dit kan tot zaterdag 24 november.

Terug naar index


Schrijversweb verhuisd - controleer je teksten!

04 mei 2012


Het Schrijversweb is vandaag naar een nieuwe server verhuisd. Voor het grootste gedeelte is dit goed gegaan, maar door een heel klein foutje van mijn kant is helaas toch een mooie tekst van dichtermede verloren gegaan. Mijn excuses hiervoor. Tip: controleer je teksten en reacties om te kijken of er wellicht nog meer weg is. Mocht er nog een probleem zijn, mail dan naar geoffrey (@) schrijversweb.nl.

P.S.: Het Schrijversweb bestaat dit jaar 10 jaar! Bedankt voor jullie bijdragen allemaal, en ook bedankt aan webmaster René voor zijn harde werk in het onderhouden van dit project! :)

- Geoffrey

Terug naar index


Beste gedicht 2008 gekozen!

17 maart 2009


Wat hebben er toch veel mensen hun stem uitgebracht in de finale van het ‘gedicht van het jaar 2008’. Ruim twintig procent meer dan het vorig jaar! Dat gaf een enorm gevarieerd beeld, waaruit uiteindelijk een – om het maar politiek te stellen – breed gedragen winnaar uitrolt. Om te weten welk gedicht dat is, moet je nog even doorlezen.


Het aantal punten dat in deze finale is toegekend, is uit drie dingen opgebouwd. Aan de stemmen van de lezers in deze finalereeks zijn twee extra beoordelingen uit de halve finales toegevoegd:


• Het aantal punten per stemmer
• Het totale aantal punten in percentage van het totaal aantal stemmen uit die voorronde.

Op basis hiervan kregen de gedichten met de hoogste scores 16 punten, de tweede tekst 14, de derde 12 enzovoorts.


Het was ontzettend spannend! Drie gedichten hielden lange tijd gelijke tred met elkaar, waardoor de top drie dan ook op z’n mooi Vlaams gezegd ‘tot dicht op elkaar’ is geëindigd. Zoals ik al zei is de winnaar breed gedragen, dat wil zeggen dat dit gedicht van de meeste stemmers punten heeft gekregen (bijna driekwart). Het gedicht heeft ook veel punten gekregen van de diverse ‘supportersgroepen’ die meededen.Over het winnend gedicht van dit jaar werd onder meer gezegd:


“Hoop en wanhoop ontroerend met humor doorkliefd, chapeau!”


“Een mooi staaltje noeste rijmarbeid. Dat rijmen is mij vaak te arbeidsintensief maar dit gedicht bewijst de vruchten die het kan afwerpen. Graag gelezen!”


“Prachtig opgebouwd!”


Tijd voor het Salomonsoordeel. Het gedicht van het jaar 2008 is geworden:1. Eindstation van Marianne Pepels met 302 puntenMarianne van harte gefeliciteerd! Een boeiend gedicht over kanker, een ziekte die helaas nog te veel mensen het leven kost. In statistische termen is Marianne een opvallende winnaar, omdat ze van slechts twee stemmers het maximaal aantal punten heeft gekregen.


Naast de winnaar, zijn er nog twee andere gedichten die worden opgenomen in de Schrijversweb eregalerij. Dat zijn de nummers twee en drie:

2. Levensrol van Ivar Wakker met 293 punten
3. Mijn lichte werkelijkheid van Sabine Luypaert met 290 punten


Beide auteurs gefeliciteerd met deze mooie prestatie! De dichtwinnares van het vorig jaar, Sabine, is net als de aftredende winnares bij de verhalenwedstrijd, Edith, wederom op het podium terecht gekomen. De overige vijf gedichten uit de finale van dit jaar scoorden als volgt.

4. Het leven van Albertine met 268 punten
5. Spiegelvluchten van Karsten Viktor met 236 punten
6. Een kind huilt in een wagen van Gerhard Burgers met 216 punten
7. Winterdood van Anno met 210 punten
8. Dra(ma)cula van Walter W. Krijthe met 181 puntenDe Schrijversweb verkiezingen zijn daarmee afgelopen. Het was weer uitermate spannend en we hebben een recordaantal stemmers gehad. Waarvoor dank! Met name de gedichtenwedstrijd mocht zich verheugen op een grote belangstelling. Hopelijk is dat het volgend jaar weer het geval. Rest mij nog alleen de prijswinnaars bekend te maken.

De hoofdprijs was het Schrijversweb boekenpakket en dat is gewonnen door mijnheer of mevrouw C. Jonkheer. De boekenbon van twintig euro gaat naar Geert König. Beiden van harte gefeliciteerd! Jullie krijgen binnenkort persoonlijk bericht.


Rest mij nog iedereen te bedank voor het meeleven, stemmen en de mooie reacties. Veel plezier op Het Schrijversweb en blijf jouw verha(a)len of gedicht(en) insturen. Misschien win jij het volgend jaar dan wel!


Groetjes,

René Claessens
Web administrator Schrijversweb

Terug naar index


Winnaar verhaal van het jaar 2008 is?

10 maart 2009


We zijn er uit. We hebben een winnaar van de strijd om het ‘verhaal van het jaar 2008’! Stroom- en computerstoringen getrotseerd, nu is het tijd voor de uitslag.


Het aantal punten is uit wat zaken opgebouwd.Aan de stemmen van de lezers in deze finalereeks zijn twee extra beoordelingen uit de halve finales toegevoegd:


• Het aantal punten per stemmer
• Het totale aantal punten in percentage van het totaal aantal stemmen uit die voorronde.


Op basis hiervan kregen de verhalen met de hoogste scores 16 punten, de tweede tekst 14, de derde 12 enzovoorts.


Het was ontzettend spannend! De winnaar had een aardige voorsprong op de andere teksten, maar de nummers twee tot en met zes verschilden maar zeven punten! Die uitslag doet naar mijn bescheiden mening ook recht aan de kwaliteit van de verhalen, die onder deze finalisten hoog was.Over het winnend verhaal van dit jaar werd onder meer gezegd:“Jeetje wat een wervelend verhaal zeg. Slik!”


“Voor mij als niet-deskundige leest het gewoon weer lekker weg.”


“Hoe vaker ik het teruglees, hoe beter het wordt. ik blijf genieten.”Laten we er maar niet omheen draaien. Het verhaal van het jaar 2008 is geworden:


1. Schijn tegen, deel 7 van Adriaan met 156 puntenAdriaan van harte gefeliciteerd! Verschillende stemmers hebben er zelfs een punt van gemaakt. Hoe kan nu één deel van een hele serie genomineerd zijn? Het doet namelijk geen recht aan de kwaliteit van de gehele reeks. Daarom wordt er vanaf het volgend jaar ook gestemd voor de beste (verhalen)serie van het jaar.


De overwinning van Adriaan lijkt mij ook om een andere reden terecht. Hij heeft het niveau van schrijven over ruim dertig delen van ‘Schijn Tegen’ volgehouden. Geen uitschieter dus, maar een constante kwaliteit over langere tijd waarvan veel bezoekers hebben kunnen genieten.


Al een aantal jaren is Adriaan actief op Het Schrijversweb met verhalen, maar ook door het geven van bruikbare feedback. Onmisbaar gereedschap voor een schrijver die verder wil. Zeg nou zelf: dat willen we allemaal! Misschien is Adriaan voor een aantal bezoekers van de site wat scherp, maar hij probeert altijd het beste in teksten naar boven te krijgen.


Naast de winnaar, zijn er nog twee andere verhalen die worden opgenomen in de Schrijversweb eregalerij. Dat zijn de nummers twee en drie:


2. Memorabele momenten van Firaatje met 143 punten
3. Opgelicht van Edith met 142 punten


Beide auteurs gefeliciteerd met deze mooie prestatie! De winnares van het vorig jaar, Edith, heeft zich kranig geweerd. De overige vijf verhalen eindigden als volgt.


4. Spoed. Spoed! – Giel met 140 punten
5. ‘Humilias, boek 1 - de slavin en haar meester’ van Malach en ‘Dagboekfragment’ van Judith11169 met 136 punten
7. Vince van Ka de bier met 124 punten
8. Kraaienmars van Aquaangel met 117 puntenMaar wie o wie mag er naast Adriaan op het ereschavot plaatsnemen? Oftewel: wie schrijft het gedicht van het jaar 2008? Ook hier acht kanshebbers. Hier komen ze:


F1:
Een kind huilt in een wagen
Gerhard Burgers
5 november


F2:
Eindstation
Marianne Peppels
26 maart


F3:
Levensrol
Ivar Wakker
30 september


F4:
Winterdood
Anno
11 december


F5:
Mijn lichte werkelijkheid
Sabine Luypaert
6 september


F6:
Spiegelvluchten
Karsten Viktor
9 oktober


F7:
Het leven
Albertine
29 januari


F8:
Dra(ma)cula
Walter W. Krijthe
9 aprilIedereen kan meestemmen, schrijvers maar ook lezers. Breng dus jouw stem uit en doe mee voor deze prijzen:


De hoofdprijs: het SW boekenpakket.
De eerste prijs: een boekenbon ter waarde van €20.


Je kunt pas voor de prijzen in aanmerking komen als je in beide finales hebt gestemd. De deadline voor de gedichteneindstrijd staat gepland op:

Gedicht van het jaar 2008: zondag 15 maart om 18.00 uur


Hoe kan ik prijzen winnen?

In het kopje updates staan de acht finalisten. Kies de 5 beste gedichten of verhalen en zet ze in volgorde van ‘mooiheid’.

Stuur jouw lijstje naar info@schrijversweb.nl. De verhalen staan in het blokje teksten op de homepage onder de noemer ‘Finale gedichten F1 - F8’ De puntenverdeling is als volgt:
1e verhaal 9 punten
2e verhaal 7 punten
3e verhaal 5 punten
4e verhaal 3 punten
5e verhaal 1 punt


Heb je nog vragen, kun je mij altijd mailen. Lees alle teksten globaal door en ga op je gevoel af. Succes!


Groetjes,
René Claessens
Web administrator Schrijversweb

Terug naar index


Schrijversweb EREGALERIJ

20 februari 2007


Eindstand gedicht van het jaar 2008


1. Eindstation - Marianne Pepels
2. Levensrol - Ivar Wakker
3. Mijn lichte werkelijkheid - Sabine LuypaertEindstand Verhaal van het jaar 2008


1. Schijn tegen, deel 7 - Adriaan
2. Memorabele momenten - Firaatje
3. Opgelicht - EdithEindstand Gedicht van het jaar 2007


1. In vrouw zijn herboren - Sabine Luypaert
2. Nooit - Johan Veenhof
3. Stille kilte - IkEindstand Verhaal van het jaar 2007


1. Een nieuwe lente - Edith
2. Het begint te gloren van denken naar doen - Joma
3. Van toen en de vergeten ex - Sabine LuypaertEindstand Verhaal van het jaar 2006


1. De Kikker en de rokende man - Sprakeloos
2. Opstand, deel 19 - Adriaan
3. Globa(lisering) gezien - DichtermedeEindstand Verhaal van het jaar 2005


1. Oudste Dochter, deel 1 – Innocente
2. Royal Disturbance – Dichtermede
3. Het schip der dwazen – Niam

Terug naar index


Copyright © 2002-2021 Geoffrey Reemer en René Claessens