vrijdag 19 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Wieteke Bruinenberg - De Elfenroos- proloog (fantasy)
Gepubliceerd op: 06-07-2004 Aantal woorden: 217
Laatste wijziging: 03-10-2004 Aantal views: 1989
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

De Elfenroos- proloog (fantasy)

Wieteke Bruinenberg


Proloog

Het was stil. De zon kwam net op. Uit het vallei stegen rookkolommen op. In de vallei lag de stad van koning Leonar. Aan het grootse koninkrijk was vannacht een einde gekomen. De stad was verrast door een vulkaanuitbarsting van de vulkaan net naast de stad.
De legendarische Rozenstad was stil. Overal lagen verkoolde lichamen. Ook die van Koning Leonar en zijn elfenvrouw. De stilte bleef.


Leida, een jonge elfenvrouw, liep langs de rand van de vallei. Ze had gehoopt nog een paar slachtoffers te kunnen helpen. Op de weg naar huis bleef ze even staan. Ze hoorde iets. Er kwam gekrijs uit het struikgewas rechts van haar. Langzaam liep ze er op af. In het bosje lag een rieten mand met een deken, daaronder lag een baby elfje. Bij de voeten lag een briefje.

"Voor degene die haar vindt, dit is Rana. Zorg goed voor haar. Ze kan nog iets belangrijks betekenen."

"Zullen we maar naar huis gaan, Rana." Leida pakte de mand op. Achter haar begon de rook al een beetje op te trekken. Een grote groep kraaien en gieren keken neer op de stad, wachtend tot de vlammen gedoofd zijn om een graantje mee te kunnen pikken.


- © copyright Wieteke Bruinenberg 2004 -


@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens