zondag 24 oktober 2021
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Henny van Herck - De Kerstappel
Gepubliceerd op: 12-12-2017 Aantal woorden: 679
Laatste wijziging: 12-12-2017 Aantal views: 401
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De Kerstappel

Henny van Herck


Het is Kerstavond, koud, guur en alles behalve stil. De wind raast door de straten alsof het iedere sneeuwvlok achterna zit. Binnen knapperen de houtblokken in het openhaardvuur. Springen vonkjes soms als sterretjes in het rond. De warme gloed ervan bereikt de versierde kerstboom met daaronder de cadeautjes. Een feestelijk gedekte tafel staat uitnodigend te wachten. Het wit damasten tafelkleed met rode linten, sfeervolle kandelaars, het kerstgroen maar verder komen haar gedachten niet.

Het blijft wederom stil deze Kerst denkt ze met een zwijgend hart. Het roert en beroert haar diepste wezen. Geen bezoek, geen diner, geen cadeaus. Een uitgelezen moment om intens diep bij de stilte te komen denkt Fien. Ze stapt op een kameel en gaat op avontuur naar wat de Kerstgedachte heet.

Het is donker en er hangt een kille mist, ze huivert ervan. Zou de Kerstgedachte verloren zijn gegaan tussen alle drukte? Je kunt het immers niet inkopen, maar vergeten toch zeker ook niet! De inhoud lijkt als een mysterie aan steeds meer mensen voorbij te gaan. Hoog gezeten op de kameel kijkt Fien in het rond. Nee, hier was het echt niet. Alle luxe gedekte feesttafels, cadeaus, sfeerverlichting en kerstbomen ten spijt. Ze gaat verder de stilte in op zoek naar meer afgelegen plekken. Het wordt steeds donkerder, kouder en stiller. Af en toe staat ze stil en huivert tot diep in haar hart. Roept dan met een angstig bevend stemmetje: Kerstmis waar ben je?

Het blijft stil De kameel geeft gelukkig warmte en kijkt haar troostend aan. Zijn vochtige ademwolkjes zijn als een warme deken. Ze klemt haar armen om hem heen voor enig houvast. Het landschap vertoont nu enkel nog een open vlakte vol laaghangende mistbanken. Een uil vliegt op en voor haar uit. Bladeren beginnen te ritselen. Een zachte windvlaag strijkt langs haar benen en beroert de kameel om verder te gaan. Maar met iedere stap die hij verder gaat wil ze liever terug naar huis. Dan maar geen Kerstavontuur. Ze is bang in het donker en bang voor wat ze zou kunnen vinden hier buiten in dit afgelegen duistere gebied. Overal wordt Kerstmis geschreeuwd behalve hier, dus is het hier vast niet.

Haar hart klopt in haar keel. Wat is er mis met mij denkt Fien, wat doe ik hier? Waarom zit ik niet gewoon thuis op de bank te mediteren voor de wereldvrede. Jezus het Kerstlicht was geboren in een stal en lag in een kribbe. Hoe zou Hij dat tegenwoordig doen? Ze lacht om haar eigen gedachten en krijgt weer moed en zelfvertrouwen. Natuurlijk is het een metafoor van een ingewikkeld mysterie. Ze besluit om nog verder de diepte en de stilte van het landschap en zichzelf binnen te gaan.

Haar innerlijke rust wordt nu intenser. Ze begint te genieten van alles om haar heen en raakt weer vertrouwd met de natuur zoals vroeger. Bij een grote dennenboom staat ze stil en wordt overrompeld door een prachtig uitzicht dat haar een intens gevoel van rust en vrede geeft. Haar geest spoort haar niet meer aan om verder te gaan. Ze stapt af en schuilt zich onder de dennenboom tegen de kameel aan. Met zijn adem tegen haar hals nestelt ze zich tussen zijn voorpoten. De nacht is nu volkomen helder en de lichte vrieskou deert haar niet. Zelfs de sterren zijn nu zichtbaar aan de hemel. Alles is in harmonie.

Ze voelt zich geborgen in wat het leven haar biedt. Alles wat ze daarvoor nodig heeft is hier aanwezig. Ze voelt het geluk stralen in haar hart en zwijgt. Het is een heilige intens stille nacht en ze beseft: Kerstmis is overal, maar vooral in je hart. Er valt een dennenappel naast haar neer. Ze raapt hem op en snuift de heerlijke verse dennengeur op. Plotseling denkt ze aan Eva in het paradijs. Maar nee denkt ze, dat is een heel ander verhaal. Geef mij deze kerstappel maar. Ze nestelt zich nog verder in en valt in slaap. Er is vrede op aard.


@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2021 Geoffrey Reemer en Ren Claessens