zaterdag 15 augustus 2020
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Simon van Doorn - Holle frasen, vaag gezwatel
Gepubliceerd op: 30-09-2017 Aantal woorden: 639
Laatste wijziging: - Aantal views: 467
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Holle frasen, vaag gezwatel

Simon van Doorn


Voor hij die maar voldoende een oplettend oog op de wereld gericht heeft houdt de leut en jolijt nooit op. Daar ikzelf door mijzelf als redelijk bij de pinken wordt aangemerkt (en geef toe: welk referentiekader bestaat er anders dan het zelf) betekent dit dat ik in de dagelijkse praktijk te pas en te onpas een rijk geschakeerd scala aan vreemde opvallende grappige rare en idiote zaken tegen het somtijds stekelige lijf mag leren lopen. Zo ook hedenavond. Ik was bezig mijn nieuw verkregen tweedehands laptopje te ontdoen van een nogal naargeestige hebbelijkheid: het op elk willekeurig moment er volledig de brui aan geven middels het door Windowsfetisjisten zo gevreesde blauwe scherm des doods. Het systeem faalt volledig, loopt letterlijk en figuurlijk hopeloos vast en tot de onthutste eigenaar van voornoemd hoogveredeld rekenmachientje dringt met kracht het besef door dat ze godverdomme gààr zijn.

De rapen. Mijn staartloze muis deed subiet van klikkerdeklik en zie, daar werd een programmaatje via satelliet en vezelglas met de snelheid van het licht op mijn ietwat epileptisch pc'tje neergeladen om aldaar de beloofde doch volstrekt onbevattelijke controle- en hersteltaken alras ten uitvoer te gaan brengen. Daar men graag het risico vermijden wil dat eventuele zachtwaarfouten niet alleen in des geheels niet opgelost raken maar er zelfs spontaan hagelnieuwe tegenaan getoverd worden gaan deszulke programmaatjes vaak vergezeld van een waarschuwing: sluit voor de zekerheid alle andere geopende programma's op uw lieve pjoeter, opdat straks niet gans uw digitaal bestaan op slag daarmee ophoudt en u voortaan als een armzalig analoog wezentje door uw leventje voort ploeteren moet. Nu is het echter zo, dat lang niet iedereen op deze aardkloot fatsoenlijk Nederlands spreekt. Dat valt ook niet te verwachten van een mensenbevolking die zo wijdverspreid en divers is als de onze. Het spook van Babel waart sinds de instorting van zijn trieste toren nietsontziend door de wereld en maakt dat wij, waarvan de meesten meestal wel iets uitkramen dat met een beetje goede wil voor typisch Hollands zou kunnen doorgaan, dat wij al die anderen die dat niet kunnen of willen of er gewoon te verrekte lamzakkerig voor zijn dan maar gemakshalve aanzien voor 'buitenlander', met alle daar in deze nare tijden bijhorende negatieve connotaties. Nu, ik begrijp dat. Onze mooie taal is voor de gemiddelde Chinees met zijn mandarijntjes van een wel zodanig verbijsterende complexiteit dat zij allen, de Chinezen en de rest van de wereld, zich somtijds verwonderd afvragen hoe wij dat hier toch voor elkaar krijgen, dat Hollander zijn.

En eerlijk is eerlijk: dat begrijpen wij zelf ook niet echt. Wat dat betreft is het krankzinnige reilen en zeikerig zeilen van 't krakkemikkige kofschip al lang en breed met man en muis vergaan in de woelloze baren van de monotone pietepeuterigheid die iedere dag opnieuw via steeds luidere kanalen de wereld in geschreeuwd wordt. Maar je hebt te bont, en dan heb je vloeken. De makers van dit specifieke programmaatje, God hebbe hun ziel, kregen het voor elkaar de hierboven zo elegant geparafraseerde vermaning te verneuken tot dit anachronistisch punkwerk:

'Alle processen zal gesloten zijn-gelieve te slaan uw huidige werk indien van toepassing.'

Een waarachtig pronkstuk, dames en heren, en een definitief testimonium aangaande de inherente gevaren van zulk een hoegenaamd ondoorgrondelijk bewegwijzerde warwereld van incoherente lagen en intersecties van intrinsiek met elkaar verbonden grammaticale en pseudo-linguïstische zijsprongen en eigenaardigheden van het pretentieuze en immer veranderlijke waarden en betekenis toekennen aan de overdrachtelijke significantie van uit geometrische elementen opgetrokken symbolische figuren die in zeer nauwgezet luisterende opeenvolging de hele fucking wereld in vuur en vlam kunnen zetten, zij het goedschiks, danwel kwaad.

Met andere woorden: als dan toch elke ontwikkelingsgang hartstikke potdicht geplamuurd placht te wezen is het misschien maar het beste om uw contemporaine ijverigheid een ravissante muilpeer te verkopen. Mits, allicht, relevant.

:)

@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2020 Geoffrey Reemer en Ren Claessens