vrijdag 19 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
van Gellekom - Tour de la Hoer
Gepubliceerd op: 21-07-2017 Aantal woorden: 375
Laatste wijziging: - Aantal views: 616
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Tour de la Hoer

van Gellekom


Vier mannen om een tafel die ongekend uit hun nek kletsen over fietsen. Anderhalf uur lang!! (?)
Wij hebben het dan over het praat-programma Tour du Jour van RTL 7 dat deze heren, zeven avonden per week, onzinnige dingen over fietsen in de Tour de France laat vertellen. En ik zweer het, daar kijken nog bijna 250.000 mensen naar.

Zelf heb ik het een avond geprobeerd. Het lukte mij een kwartier mijn ogen open te houden. Een uitstekende therapie dus tegen slapeloosheid.
In dat kwartier hoorde ik termen over mij heen rollen als ‘zure benen,’ ‘treintje lossen,’ ‘moraal opdoen,’ en volle bak spurten.’
Dat was overigens ook het moment dat ik volle bak in slaap viel.

Mijn buurman Wiebe, die pas op latere leeftijd de diagnose "autist" kreeg, is wel dol op wielrennen. Hij reed zelfs ooit een keer mee jaren geleden. Illegaal weliswaar, maar toch. Hij reed toen gewoon het peloton in en niemand merkte dat hij er niet bij hoorde.
Wiebe had overigens een hekel aan Mart Smeets. Wij wisten dat toen. Bij de finish zag hij Smeets staan en ging hij erop en erover. Zag je Mart ’s avonds zijn programma fluisterend presenteren. Was een kijkcijferrecord toen!

Aan tafel gaat het, onder leiding van presentator Wilfred Genee, die het nu eens niet heeft over zijn hobby 'macro-chaotische snacks in elke sportkantine', inmiddels over de oud-wielrenner Thomas Dekker die een boek schreef waarin hij zijn oud collega’s naaide met kleedkamerverhalen over drugs, drank en neuken. Niet per se in die volgorde.
De man heeft zijn naam mee want, gaat het gerucht, als hij niet, met de infuuspomp vol drugs nog bungelend aan zijn arm, een berg opreed met zijn fiets, ‘dekte’ hij tussendoor elke voorbij slenterende vrouw die hij maar te pakken kon krijgen.

Vanwege die hoedanigheid én vanwege het naaien van zijn collega’s noemen ze hem nu Thomas Naaier, maar dat geheel terzijde.
Dat boek van Dekker heet trouwens “Mijn gevecht” maar een titel als bijvoorbeeld; Tour de l’Hoer had de lading beter “gedekt.”

Het programma sukkelt zijn negentigste minuut in en ik word gillend wakker. Niet alleen omdat ik nodig moet pissen overigens. De tijdrit naar de sanitaire zone is een record; drie seconden!


@ 21-06-2015 15:35:42




Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens