woensdag 26 juni 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Henny van Herck - Fientje in de politiek
Gepubliceerd op: 09-03-2017 Aantal woorden: 822
Laatste wijziging: 14-03-2017 Aantal views: 603
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Fientje in de politiek

Henny van Herck


Sprookje ge鮦spireerd op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017

Er was eens een nederig volk dat met hard werken en afzien het land had opgebouwd. Velen kwamen helpen, maar nog meer kwamen er toen het al klaar was. De droom van het mooie land was de hele wereld over gegaan. Het land raakte door vele en snelle veranderingen weer in verval, ook al wilde velen dat niet zien. Een ongeziene oorlog dreef de mensen uit elkaar. De kloof werd groter en groter.

De koning kreeg dit alles niet te zien. Enkel op papier en in vergaderingen loofden en beloofden zijn ministers de goede vooruitgang en lieten cijfers en papieren beloften, bevestigd door de statistieken zien. Europa was de norm!! Daar moest je bij horen! Alsof iedere mens en maatschappij daar zomaar aan kan voldoen. Vooruitstrevend bleven de ministers hun werk doen met alle loftuitingen van dien. Nu het verkiezingstijd werd staken ze dat helemaal niet onder stoelen of banken en zette alle mediakanalen daarvoor in. Alles is waarheid, alles is mogelijk wat er gepresenteerd wordt. Toch beschimpen ze elkaar en proberen de burger te laten geloven dat er echt iets moet veranderen! Nou en of schreeuwen ook de burgers, en of ze daar gelijk in hebben.

Fientje hoort het allemaal aan, thuis, op school, in de media en voor ze het weet zit ze in gesprek met een minister. Overal zijn de ministers voor in. Hoe zou jij het land besturen en mensen vinden die op je willen stemmen vroeg hij. Complimentjes maken werkt altijd dacht Fientje, dus vooruit dan maar. Ze mag toch niet stemmen en het hele circus laat ze verder voor wat het is. Dat ze voor het karretje van deze minister wordt gespannen in de strijd van stemmen binnen halen kan ze niet weten, laat staan begrijpen. Het is als de wet van de jungle, de sterkste bepaald. En wie niet sterk is moet slim zijn.

Verkiezingen en politiek, wat houd het werkelijk in denkt Fientje, met de selfie van haar en de minister in de hand. Hij is wel knap en lief. Zou dat genoeg zijn om premier, de baas van Nederland te worden? Ze grinnikt en even later valt haar een plannetje in. De minister heeft de selfie naar haar ouders gestuurd, dus hebben ze het mailadres. De ene dienst is de andere waard volgens goed Nederlands gebruik denkt Fientje. Ik wil dat oma goed verzorgt wordt en dat papa weer werk krijgt en mijn vriendjes goed te eten. Goed zorgen voor elkaar begint hier, dus bij de minister en de hoogste baas. Fientje stuurde een mail en kreeg antwoord na antwoord, maar niets wat er werkelijk toe deed. Schone beloftes, alles digitaal of op papier.

Geen wonder dat iedereen zo boos is. Die ministers leven met hun hoofd in een sprookjesland. Tijd om ze wakker te schudden denkt Fientje. Als wij op school met ons hoofd in de wolken lopen zijn wij er nog niet klaar mee en krijgen dat te horen ook. Maar wie berispt de hoogste baas van Nederland of zijn ministers? Ze loopt naar haar vader en zegt: pap, wil je iets voor me doen? De minister een mailtje sturen dat ik ziek ben geworden van ellende nu ik begrijp wat er in Nederland gaande is. Ik wil mijn gezicht niet meer samen met die minister op internet of ergens anders zien. Maak hem maar een complimentje over zijn broek en als dat niet genoeg is om het voor elkaar te krijgen, dan blijf je gewoon doorgaan over zijn sokken en schoenen en vergeet zijn vrouw niet. In verkiezingstijd mag alles. Complimenten maken is nooit verkeerd toch?. Haar vader schoot in de lach.

Politiek is net als huiswerk maken denkt Fientje. Goed bij de les blijven en anderen leren dat ook te doen is nooit verkeerd. Ze pakt een appel van de fruitmand en fietst naar haar vriendje. Ik heb er maar 澭n want mijn papa zit ook zonder werk zegt ze. Zullen we delen? Daarna reed ze naar oma en gaf haar een hartverwarmende lach. In haar omhelzing vraagt ze: kan ik iets voor U doen? De daad bij het woord voegen, dat is Fientje op haar best. Daar is Nederland vast groot en sterk van geworden denkt ze. Van politiek heeft ze geen verstand.
Op haar terugweg naar huis fiets ze langs een klein kapelletje om Maria te groeten en te vragen haar papa te helpen met het vinden van werk. Dan is mama ook blij. Misschien kan Maria de minister helpen vraagt ze met een schuin hoofdje, anders wordt die werkeloos. Fientje wil voor iedereen het beste en wenst de minister veel succes met de verkiezingen en met Nederland.
Ik deel wel appeltjes, deelt U de rozen maar, en breng alstublieft de mensen dichter bij elkaar.

Auteur: Henny van Herck
03-03-2017
@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakk覺m覺zda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalar覺m覺z  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatlar覺  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doal güzelliklerinin yan覺 s覺ra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir ehirdir. Sinop yaln覺zca doa merakl覺lar覺 taraf覺ndan deil ayn覺 zamanda tarih merakl覺lar覺 taraf覺ndan da gezilip, görülen ve beenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop 襤nce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarlar覺 Sinop’un tarihsel kal覺nt覺lar覺n覺 oluturmaktad覺r.

Tarih merakl覺s覺ysan覺z ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsan覺z, o halde Sinop otelleri aras覺ndan bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiiniz otelin isteklerinize uygun olup olmad覺覺n覺 internet üzerinden örenebilirsiniz. Nas覺l özellikler istiyorsan覺z, beendiiniz otel de bu özelliklerin olup olmad覺覺n覺 kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkân覺n覺z da bulunmaktad覺r.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avc覺lar sex shop  
avc覺lar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikd羹z羹 sex shop  
beylikd羹z羹 sex shop  
kad覺k繹y sex shop  
kad覺k繹y sex shop  
bak覺rk繹y sex shop  
bak覺rk繹y sex shop  
iitme cihaz覺  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
k覺z覺lay sex shop  
vibrat繹r  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
堭堛堿堭 塈堿堻  
堭奡痧塈 堿堻  
堭奡痧塈 堿堻  
堬塈堬  
赲邽訇訄郋  
迮郕-郋郈  
堛堿堭 塈堿堻 塈堻媟堥  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
i癟 giyim  
sa癟 bak覺m  
iitme cihaz覺  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatlar覺  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  sa癟 bak覺m  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  k覺z覺lay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibrat繹r  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens