zondag 21 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Claudio Aendenboom - Het huwelijksbootje ?
Gepubliceerd op: 08-03-2017 Aantal woorden: 278
Laatste wijziging: - Aantal views: 432
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Het huwelijksbootje ?

Claudio AendenboomToen mijn moeder in blijde verwachting was van haar eerste kind, mijn broer Tom, had vader een wit bootje gekocht. Er waren twee slaapbanken voorzien en een keukentje met vier zitplaatsen. Moeder hield er van om in bikini te zonnen op het bovendek.

Het bootje lag aangemeerd in een yacht-club te Nieuwpoort. Op een mooie zomerochtend besloten de tortelduifjes om naar Brugge te varen.

Zij genoten daar van een kopje koffie op een gezellig druk terras. Tot vader een oude klasgenoot herkende. André, een bleke dikkerd met kort ros haar, zat er vrolijk met een jonge Afrikaanse vrouw champagne te drinken. 'Hey, kom er bij zitten, ouwe makker!', brulde de man stomdronken toen ook hij z'n schoolvriend in het vizier kreeg.

Mijn ouders namen verveeld plaats naast het koppel. Bleek dat André samen met zijn Kongolese vrouw Any hier hun wittebroodsweken doorbrachten, ze logeerden in een hotel verderop. André kletste uitgebreid over zijn succesvolle carriere als film-acteur. Any glimlachte verlegen.

De vrienden haalden de ene jeugd-anekdote na de andere op. Vooral de toenmalige leraar Latijn moest het nog steeds ontgelden. En toen kwam de hamvraag ! De bezopen dwaas brulde alweer: 'En ? Zijn jullie reeds getrouwd ?' Heel het café keek hun richting uit !

'Ja hoor', loog vaders grinnikend, 'kijk maar naar ons huwelijksbootje daar bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk !'

'Oh !' piepte André en veerde geďrriteerd op, nam zijn vrouw bij de hand en verdween waggelend in de menigte.

Moeder keek geamuseerd naar vader en lachte: 'Goed dat je het grote luxe-yacht van de burgemeester aanwees !'


(voor meer: www.deleunstoel.nl)

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens