zondag 21 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
van Gellekom - Groen Link’s nieuwste speerpunt in verkiezingscampagne:testen van milieuvriendelijke kogels
Gepubliceerd op: 07-03-2017 Aantal woorden: 273
Laatste wijziging: - Aantal views: 465
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Groen Link’s nieuwste speerpunt in verkiezingscampagne:testen van milieuvriendelijke kogels

van Gellekom


Termunterzijl – GroenLinks komt op de valreep met haar nieuwe speerpunt in het partijprogramma. Lijsttrekker Jesse Klaver, vernoemd naar Jesse James (Lucky Luke), het vijfendertigste album in de Lucky Luke-stripreeks, heeft Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker opdracht gegeven zo snel mogelijk te onderzoeken of het mogelijk is om biologisch afbreekbare munitie te produceren .Door deze belangrijke stap hoopt Groen Links haar steentje bjj te kunnen dragen aan een gezonder milieu en een kleinere aanslag op de gezondheidszorg.

Kogels brengen de gezondheid ernstige schade toe.
Daarmee speelt Groen Links nogmaals in op een wereldwijde economische trend om te vergroenen, vindt Jesse Klaver. “Zeker de laatste tien jaar steekt men veel meer energie in het ontwikkelen van kogels die beter zijn voor gebruiker en omgeving.
Dit is dan ook een belangrijke stap in de goede richting,’ aldus Klaver. “We zien dat de invoering van disclaimers op ammunitiekoffers, zoals ‘Schieten brengt de gezondheid ernstige schade toe’ of ‘Schieten is dodelijk’ niet tot een vermindering van het aantal gewapende conflicten heeft geleid, integendeel. Ook de introductie van expliciete foto’s van de gevolgen van schieten heeft weinig zoden aan de dijk gezet.”

Je moet ervan uitgaan dat de mens altijd zal blijven schieten, hoe ongezond het ook is”, besluit Klaver. “De enige optie die ons dan nog rest is om onze wapens minder schadelijk te maken.”
‘Dit nieuwe product komt mettertijd op de markt onder de naam; bio-e-kogel’, aldus Jesse Klaver.
Hoeveel Groen Links in de peilingen zal stijgen door deze slimme zet is nog niet bekend.
Dit is T.U.I.G van der Riggel

voor Absurdistisch Magazine Edition IT

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens