dinsdag 21 mei 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Henk Gruys - Een Poging met Vuur
Gepubliceerd op: 01-03-2017 Aantal woorden: 713
Laatste wijziging: 20-12-2017 Aantal views: 465
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Een Poging met Vuur

Henk Gruys


Het had dagenlang zo hard geregend, dat de vaart verderop al dat water niet meer kon afvoeren. Op ons erf stond het bijna een meter hoog. Het leek alsof de drie schuttingen het water ertussen vasthielden, en verhinderden weg te stromen. Gelukkig stond ons huis zelf hoog genoeg om droog te blijven.
Mijn stiefvader met zijn bos grijs haar stond in de achterdeur de vuile plas te overzien, terwijl ik met mijn grote rubberen laarzen aan een paar meter van hem af in het water stond.
Hij is nooit gemakkelijk tegenover mij, hoezeer ik ook mijn best doe het hem naar de zin te maken. Gisteren heeft hij nog geklaagd dat ik niets deed om van dat water af te komen. Net of dat mogelijk was! Alleen doordat ik ruzie zoveel mogelijk uit de weg ga, is zijn aanwezigheid geen voortdurende confrontatie.
Hij stond in de deur en riep: "Ik kan verdomme niet eens meer in mijn eigen schuur!" op een toon of hij mij persoonlijk voor de hele bende verantwoordelijk hield. Hij had gezegd dat hij een beest had zien rondzwemmen; een kruising tussen een hond en een vis, volgens hem. "Een heel vies beest, grijs met zwart." En het was een geluk dat de poort naar de steeg open stond, zei hij. Zo kon hij weg. Wie weet wat voor ziektes zo'n monster meebracht!
Gelijk dat hij dit zei zag ik in het water een dikke hondekop voorbijkomen, zijn neusgaten en ogen iets boven het oppervlak; een diagonale rimpel over het water meevoerend. De zogenaamde hondsvis bewoog zich in de richting van de poort, ging de poort door en was verdwenen. "Daar ging hij weer!" riep mijn stiefvader, "zag je het nou? dat smerige beest."
Wonder dat hij mij daarvan ook niet de schuld gaf. Hij zei nu dat hij zijn werk ging hervatten; hij wreef een paar keer over zijn kin en deelde mee dat hij de was ging doen. Ik plonsde met mijn laarzen naar het schuurtje en trok de deur open. Alles stond onder water, de zaagmachines, de boorkolom... Ik zei maar niets tegen hem; want als hij dt aan de weet kwam...
Kleine eilandjes van groen en afgewaaide bloesemtakken waren tegen de schutting aangedreven. "Het water zakt," zei ik toen ik terug was en ik zette de doos wasknijpertjes waar hij om gevraagd had voor zijn voeten. "Vanmorgen stond het nog tot de bovenste drempel."
Maar op de drooggevallen plekken was een afschuwlijke beweging waar te nemen. Grote zwarte kreeften kropen door en over elkaar door het slijk. Waar kwamen die nou weer vandaan?
Mijn stiefvader gruwde van de aanblik; even stond hij nog te aarzelen, toen haalde hij uit de keuken de petroleumkan en een doos lucifers. Een scheut vloeistof goot hij op het water; dat vluchtig groen en paars irriseerde. Daarna streek hij lucifers af en gooide ze er achteraan. Maar die doofden al voor ze in het water terechtkwamen. "Doe jij ook eens wat," riep hij nijdig, "jij staat altijd alleen maar te kijken!"
Doosjes tegelijk deed hij ontbranden, en als het vuur er plotseling uitbarstte smeet hij ze in het water; steeds mompelend in zichzelf. Er voer een hele vloot vlammende drijfsels weg. het was idioot gedrag op niks af, maar ik hield mijn mond.
Hij bleef pakken lucifers aansteken, die rood vurig en sissend ontploften boven het water. Woooeesshhh!! Vffffafff! De beslijkte wezens trokken zich er niets van aan. Ze bewogen zich zijwaarts over de natte bodem, traag en eigenzinnig.
Mijn stiefvader gooide het ene na het andere vuurwerk in de strijd, in steeds grotere hoeveelheden. Hij kraaide erbij als een klein kind. Hij is gek, zei ik bij mijzelf. En bang, hij durft er niet eens naartoe te gaan.
Ik kon niet ophouden te kijken naar de man, in zijn overtuiging dat zijn pogingen zo de waterwezens te verjagen heel effectief was. En niet infantiel en volslagen bespottelijk.@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens