dinsdag 21 mei 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Bert Pinkster - Een zomer feest (47)
Gepubliceerd op: 11-01-2017 Aantal woorden: 1500
Laatste wijziging: 28-01-2017 Aantal views: 590
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Een zomer feest (47)

Bert Pinkster


Mn toilettas, de kleren waarin ik geslapen had en die ik gisteren ook al de gehele dag had gedragen plus wat spulletjes die ik her en der bij elkaar sprokkelde, moesten nog in mijn tas of rugzak. Dat was alles. Zou Heidi mijn kamer schoonmaken? Een hele kluif; ze zou er geen probleem mee hebben.
Mijn zwembroek en badlaken lagen nog in het zwembad. Om half tien ging ik op weg om die op te halen.
Powers vroeg: Ben je klaar voor de reis?
Bijna, ik kom nog even langs om afscheid te nemen.
Hoe laat gaat je trein?
Om n uur, vanuit Segheim.
Heb je vervoer?
Werner brengt me. Good old hopeless Werner. Om half n.
Thats fine. I can join in and see you off in Segy.
Geweldig! Zo hadden we Alex ook uitgeleide gedaan, lang geleden, en Leaving on a jet train gezongen. De anderen waren er stilletjes tussenuit geknepen: Art, Ton, die nog terug had zullen komen
Okay, Ill see you by then, zei ik en liep het terrein af. Ik liep het laantje af naar de T, schuin links lag Sankt Dominik, schuin rechts het begraafplaatsje dat ik passeerde, want mijn doel was Haus Johann Deo. Met kloppend hart probeerde ik de deur. Ik mest Belinda nog zien. Hij gaf mee. Het huis leek uitgestorven. Net als afgelopen nacht was er niets te horen. Beangstigend stil. Ik klom de trap op naar de eerste verdieping. Links kwam de overloop uit op de wc, bovenaan de trap waren echter twee deuren. Op goed geluk probeerde ik de rechter. Ook deze was gelukkig niet afgesloten. Er was een schrijftafeltje dat ik niet eerder opgemerkt had, wel herkende ik de gordijnstof en de posters. Het beddengoed lag dooreengewoeld, het kussen op de grond. Waar was Belinda?
Ik kon onmogelijk reconstrueren wat er gisterenavond gebeurd was, hoezeer ik het me ook voor de geest probeerde te halen. Ik had achter een boom gezeten. Ik was met Belinda mee naar binnen gegaan, had gebruik gemaakt van de wc En toen??
Ik kon toch onmogelijk naar de Verwaltung om haar te zien te krijgen!
Ik stormde naar beneden, gooide de deur open. In het zwembad was ze niet, Gemma Galgani was afgesloten Ik rende het kinderdorp door, over de speelplaats waar ik haar ook niet zag, via het korte paadje langs de kerk naar Haus Theresia. Op de parkeerplaats voor het huis stond alleen de Volkswagenbus van Joe. Wat moest die hier? Ik snelde naar boven, de trap op, de gang in En daar was ze. Voor mijn deur op de grond zittend met haar knien opgetrokken. Ze sprong op toen ze me zag. Ze huilde, omhelsde me, drukte zich tegen me aan. Ich hatte keine Weckeruhr und als ik wach wurde, wuβte ich nicht mal wie spt es war, snikte ze. Und dann bin ich hierher gekommen mich zu verabschieden. Du warst nicht da, die Tr war zu und ich dachte, du wrst schon weg und davon. Haar gezicht werd kletsnat. Maar gelukkig ws ik er nog en sloot haar in mn armen.
Ze vertelde dat we gisteravond allebei in slaap gevallen waren en dat Sepp op een gegeven moment de kamer binnengekomen was en mij weggestuurd had. Een fletse glimlach schemerde door haar betraande ogen. Ze was goddank net op tijd, zei ze, en had zich niet eens de tijd gegund haar haar te kammen. Ik zie er niet uit. Nu lachte ze gelukkig weer voluit, al leek het haar moeite te kosten.
Ik vind je mooi.
Ik draaide de deur open en we zetten ons op het bankje in mijn kamer. Daar zaten we in elkaars armen, bijna zonder een woord te spreken, ieder met eigen gedachten, soms met de ogen dicht, totdat om half n Werner beneden toeterde.
Ik wuifde vanaf het balkon. De sleutel van de kamer liet ik op het tafeltje achter. Zouden ze wel vinden daar, dacht ik. Gehst du mit? vroeg ik.
Werner hielp me met de bagage. Op de achterbank zat kleine Sebas. Er was nog ruimte zat naast hem voor ons tween.
Bij het zwembad liet Werner zijn claxon loeien en boven de rozenstruiken verscheen Powers hoofd. Hij gebaarde dat hij eraan kwam. Een gevoel van treurigheid bekroop me. Hoe had ik me gehecht aan deze plaats en deze mensen! Het deed me weer aan Alex denken
Powers hing het slot om de beide delen van de poort en stapte voor in. Everything ready? draaide hij zich naar me om.
Ik knikte. I guess so.
We reden het Gstehaus voorbij en alle huizen tegenover de speelplaats, waarvoor ooit een prachtig mooi blond Schranke-meisje in bikini op een stretcher had liggen zonnen ik probeerde alles in mijn geheugen te prenten. We gingen langs de Verwaltung, de kleuterschool, de kassen, de kerk ik draaide mn hoofd van links naar rechts en weer terug om alles nog een keer in me op te nemen , de helling waar we Ekslis auto geparkeerd hadden, Haus Theresia, het bosje met Heinz huisje, langs het tweedehandskledingwinkeltje met daarachter het eerste zwembad, de disco, de huizen, links het huis waar Rolf en Eddy woonden, die me beloofd had het poesiealbum van Goethe en Schiller te zullen geven, Schranke uit, langs Werners huis was Ruth thuis? en langs Don Anshelm, waar uiteindelijk inderdaad nooit iets te doen was geweest, de weg over met links de uitgestrekte heuvels, die Werner zou gaan kopen als hij er geld voor zou vinden No really, no shit! Sats somesing! , onder het treinviaduct door, langs de ARAL-pomp aan het begin van Segy, het straatje voorbij waarin het zelfbedieningswinkeltje was en nog verder weg en een hoek om bij de kantoorboekhandel, tot aan het station.
We stapten uit. Werner haalde mn weekendtas en rugzak uit de achterbak. Gezamenlijk liepen we het perron op. Belinda en ik gingen naar het loket. Willst du mich bis Heidelberg bringen? vroeg ik. Ze knikte stom.
Het mannetje met de pet verscheen achter het venster. Peking? Peking? zou hij hebben moeten antwoorden toen ik Eine Einzelkarte und eine Rckfahrtkarte Heidelberg, bitte, bestelde, maar hij knikte slechts met een zuur gezicht. Ik overhandigde een van de kartonnetjes aan Belinda.
We hadden nog vijf minuten, hoewel de trein er al stond.
Ronnie, Werner sloeg me op mn schouder,Ich hoff du hast ne gute Reise. Und wir schreiben uns, gell?
Ja ja, dat zouden we zeker doen. Ik had zn adres. En doe Ruth mijn groeten.
Ik draaide me naar Powers. Powers Verder kwam ik niet, want hij sloeg beide armen om me heen, trok me tegen zich aan en drukte een kus op mn wang. Take care, zei hij. Keep in touch! Zijn mondafdruk brandde.
Well write, bracht ik uit.
Ook van Sebastian kreeg ik een kusje.
Sie geht mit bis Heidelberg, verklaarde ik met een gebaar naar Belinda. Werner en Powers knikten begrijpend.
We stegen in en zochten een compartiment waar we alleen zouden zijn. De bagage zette ik op de bank tegenover ons. Werner liep naar het raam toe. Ik draaide het omhoog, hij zei: Du kommst doch noch mal zurck, Ronnie? Oder?
De trein vertrok en onder het opsteken van handen verdwenen de drie van het perron.

In Heidelberg hadden we twee uur tijd totdat mijn trein naar Nederland zou afreizen. Het was te kort om naar het kasteel te gaan, dus wandelden we het stationsplein over, doelloos. Belinda rookte de ene sigaret na de andere en geleidelijk aan werd ze kalmer. Ze had de hele tijd zitten rillen als een riet. Nu kwam ze langzaam over haar zenuwen heen. We kochten een broodje en een blikje Fanta en lunchten op de trappen. We keken naar het verkeer. De eestvolgende mogelijkheid, de herfstvakantie maar ik wist nog niet precies wanneer die zou vallen , zouden we elkaar weerzien. Of ik zou haar opzoeken, f zij mij. En we zouden schrijven, natuurlijk. We zouden elkaar nooit vergeten. Ik hoefde me geen zorgen te maken, zei ze. Sinds ze mij ontmoet had, keek ze eenvoudigweg niet meer naar andere jongens. Ze zei: Misschien vind je het kinderachtig, maar ik wil je graag iets geven, een aandenken, en in mijn hand viel een groen met wit-rode motieven bestikt armbandje van minuscule kraaltjes. Ik heb het zelf gemaakt, vertelde ze.
Dankbaar nam ik het aan, schoof het om mn pols. Ich finde es wunderschn, en ik kon wel door de grond gaan dat ik haar niets kon aanbieden. Ich schicke dir Bilder, was het enige wat ik kon bedenken.
Fijn dat je hem mooi vindt.
Ik kuste haar en weer kwamen de tranen.

Op het perron omhelsden we elkaar voor de laatste keer. Ze probeerde moedig te lachen.
Te snel zette de trein zich in beweging.
We zwaaiden lang.
Toen liet ik me op de bank neerploffen en ik liet mijn ogen over mijn medepassagiers gaan tot ze bleven rusten op het armbandje. Groen en wit en rood.
@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens