maandag 24 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Libelle - trottoir de ma vie
Gepubliceerd op: 16-08-2016 Aantal woorden: 259
Laatste wijziging: 17-08-2016 Aantal views: 739
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

trottoir de ma vie

Libelle


Onze trottoir loopt als een cake-walk lezer. De wortels van de hazelaars daar tilden de tegels decimeters op en wij bestemmingswandelaars dalken daar maar wat rond alsof we gaan fierljeppen. Nu loop ik altijd al als een ambtenaar die links draagt met een zware archiefdoos op rechts. Mijn linkerbeen is wat te kort, mijn enkelgewricht zit vast en mijn rechterheup is versleten. Gelukkig voel ik daardoor niets van de artrose in mijn linker knie. De hoogste pijn geldt.
Echter wanneer ik over onze trottoir loop lezer, dan ziet niemand het verschil tussen mij en de buurvrouw, die op yoga zit en Aloe Vera met haar jus d' orange mengt. Dat is nog eens genieten!
Die trottoir zou ik moeten koesteren lezer, die verhult dat ik een oorlogsinvalide zonder oorlog ben, een veteraan zonder lintje.
En wat doe ik? Ik protesteer tegen de staat van de trottoir die ik zou moeten aanbidden! Die alles verbergt wat mij degradeert tot zielig restant van wat eens was. Maar wat wil je ook? Vijf pilletjes slik ik ter ondersteuning van het fysiek, maar niks, nada voor de psyche!
Zelfs René Diekstra lees ik niet, terwijl elke Muloklant die toch kan begrijpen. Beppie en ik zijn daar zo mee weg wed ik.
Een prozacje slikken dan maar? Ik las dat het libido er een 'boost' van krijgt. Kan ik de oesters eens overslaan. De verzuring in mijn rechterhand rijst de pan uit. Astra kan ik nooit complimeteren voor haar werk lezer, zij heeft mij uitgesloten.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens