maandag 24 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Libelle - oldtimer
Gepubliceerd op: 16-08-2016 Aantal woorden: 302
Laatste wijziging: - Aantal views: 787
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

oldtimer

Libelle


Ik heb een oldtimer lezer. Een grote oldtimer van het merk Citroën. Hij is 44 jaar oud en heeft lederen fauteuils. Ook de grote achterbank is geheel van leder. Mét gebruikssporen! Je kunt ze ook ruiken. Het is een luchtje van van alles en nog wat.
Heel anders dan de lucht van mijn broodtrommeltje van toen ik op de Mulo zat. Het blikken trommeltje rook naar heel oud brood en hele kleine restanten van een hagelslagje of wat ranzige pindakaas in haar felsnaden. Ook naar roest en speculaaskruiden. Mijn moeder deed altijd twee speculaasjes in mijn trommeltje. Op één boterham zat dan geen beleg. Dat dan weer wel.
De oldtimer ruikt totaal anders, alle oldtimers ruiken zo. Je ademt het verleden. Je ademt en ruikt de stemmingen waarin een mens kan verkeren.
De Gaulloises, mijn oldtimer heeft drie asbakken! Luchtjes rondom de periferie van lichaams en ejaculatievocht en faeces, een gedragen slipje, vier generaties aftershave en eau de parfum en Zwitsal babypoeder. Een spoortje overgeefsel en een scheut urine in elke der 528 maanden van haar bestaan. En dan spreek ik niet eens over datgene dat Citroën er nog bij doet. Een restantje benzinelucht en wat verbrandingsgassen met een hoog koolmonoxyde gehalte, wat geur van hypoíde tandwielolie, van hydraulische olie en de alcohol in de ruitersproeiervloeistof. Dat alles dan goed afgewerkt met de geur van de half gestikte en verkleurde stof van de hemel en de hoedenplank en de verharde kunstof van de binnenpanelen.
Over succes gesproken; wanneer we deze geur in spuitbussen zouden comprimeren lezer en aanbieden als nostalgische lucht onder de naam 'Ragazzi Bugatti', met in de kleine lettertjes de vermelding dat prinses Gracia nog ongesteld geworden is in de auto waarvan de monsters zijn getrokken... Wordt u daar nou niet stil van?
Ik wel!

Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens