maandag 24 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Libelle - elk nadeel heb ze ...
Gepubliceerd op: 13-08-2016 Aantal woorden: 243
Laatste wijziging: 13-08-2016 Aantal views: 687
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

elk nadeel heb ze ...

Libelle


Midden op de Drentse heide werd de regen plotseling heel heftig en in geen tijd blonk de textiel van onze broeken van de nattigheid, bij elke trap die we deden. We dachten het wel te kunnen redden met onze draagbare buienradar, maar kwamen bedrogen uit. Een herdershond had zijn schaapskudde bijeengedreven, de herder zat ineengedoken onder zijn poncho.
Oerdegelijke mensen met geschikte regenkleding kruisten ons pad en zeiden nog slechts minachtend gedag. Ons gevoel van eigenwaarde steeg ook niet bepaald. In een theehuis lieten we een spoor van nattigheid achter en mijn vriendin rilde over haar hele lichaam. "Mijn benen koelen af", zei ze bedrukt. Ik bestelde twee warme chocomel en twee droge broeken, op de vraag van mijn verzopen gezelschap of we gebruik mochten maken van de droogtrommel werd eveneens negatief gereageerd. De humor was weer eens ver te zoeken bij de Drentse gastvrouw in het blokhutachtige theehuis.
'Ze mag wel in het herentoilet gaan staan, daar hangt een hetelucht-handendroger', zei ze. Kijk lezer, de troostprijs viel dan weer wél mee.
Voorzichtig ondersteunde ik haar benen en leidde ze een voor een naar de warme luchtstroom van het apparaat. Wonderen kun je niet verwachten van zo'n ding, maar de morele opkikker reikte tot ver voorbij het warme bad en het super hete verblijf onder de dekbedden in onze kamer.
En dan is het weer een groot voordeel te noemen lezer, dat de schaapjes des middags reeds waren geteld...
Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens