dinsdag 22 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Gerard van Stipdonk - Long may you run
Gepubliceerd op: 08-08-2016 Aantal woorden: 771
Laatste wijziging: - Aantal views: 692
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Long may you run

Gerard van Stipdonk


Juist op het moment dat Roel en ik plaats nemen in de kring rond het kampvuur, zet een gitarist het nummer Long may you run van Neil Young in. Het gezelschap neuriet eensgezind mee. Een vriendelijk meisje met een hartverwarmende glimlach en prachtig blond haar biedt ons ieder een heerlijk koud biertje aan. De amicale sfeer wordt door het knapperende vuur verder aangewakkerd, drank en muziek doen de rest. Het wordt een onvergetelijke zomernacht. Het is 3 augustus 1977.
Met drie vrienden ben ik voor het eerst van mijn leven p vakantie. We zijn 16 jaar en hebben de hele dag energiek en vol goede moed door het Limburgse land gefietst. s Avonds komen we aan bij een camping in de buurt van Vaals, melden ons aan bij de receptie en zetten de twee tweepersoonstentjes op. Met een kratje bier erbij beginnen we op een gegeven moment ons lied te zingen. Daarmee zorgen we voor enige reuring want de overbuurman komt zijn beklag doen: Teveel herrie jongens, er liggen hier kinderen te slapen! T is mooi geweest.
Het lukt Roel en mij niet om de slaap te vatten en eigenlijk kunnen we nog wel een wandeling gaan maken. Twan en Joop, onze vrienden in de andere tent, slapen wl. Stiekem sluipen we weg, het is muisstil op de camping. Tot we de rand van het terrein bereiken. Daar horen we stemmen, muziek en zien een vuurtje oplichten. Even later zitten we tussen een groep jongeren bij het kampvuur en voelen ons meteen thuis. Roel kent zijn repertoire. Hij zingt zo tig nummers van Neil Young en consorten uit het blote hoofd mee en krijgt veel bijval van de directe omgeving. Muziek is een passie van hem en ook van mij en Long may you run blijft ns lied de komende jaren. De jaren van onze jeugd, vol verwachtingen, plannen, hoop, kansen en met een toekomst die dan nog mijlenver in het verschiet lijkt te liggen.
Maar ach, de jaren rijgen zich in sneltreinvaart aaneen en we verliezen elkaar uit het oog. Andere interesses, andere vrienden, verkering, verhuizingen, je kent dat wel. En dan ben je ineens dertig jaar verder. Al die tijd hebben Roel en ik elkaar niet meer gezien. Op een dag zie ik een overlijdensadvertentie in de krant staan van Roels vader, met daarbij vermeld, de huidige woonplaats van mijn oude vriend. Ik zoek in de telefoongids en wat blijkt: Roel woont potdomme maar enkele straten van mij vandaan! Hoe kan dat? Ik woon sinds vijf jaar in dit dorp en ben mijn kameraad van weleer geen enkele keer tegengekomen. Frappant. Of was het dan misschien die grote grijze, kalende man, met die lange baard? Die groet mij altijd wel heel vriendelijk als ik hem tegenkom maar we hebben elkaar nog nooit gesproken. Een mens kan veel veranderen in dertig jaar, maar nee dat kan niet, dan zou hij toch wel anders reageren.
Wat let mij om Roel thuis op te gaan zoeken, maar dat is niet nodig. Tijdens een optreden met koor, op een presentatiemiddag van mijn muziekvereniging, zie ik Roel achter in de zaal staan. Niet moeilijk, hij torent boven iedereen uit. Ook hij herkent mij en even later zitten we aan de bar in de foyer van het gemeenschapshuis. Hij gelooft zijn ogen niet. Gerard jongen, jij bent echt niet veel veranderd. We praten elkaar bij over de afgelopen jaren. Allebei getrouwd, kinderen, werk, de hele santenkraam. Roel heeft een eigen bedrijfje met tien man personeel. Naar omstandigheden mag ik nog niet klagen. Werk genoeg, verklaart hij.
Dan komen we op vroeger. De laatste keer dat ik Roel heb gezien was dertig jaar geleden ergens in een of ander donker kroegje. Ons gesprek werd toen echter abrupt afgebroken door Roels vriendin Ria. Hij moest meteen meekomen! Dus daar ben je mee getrouwd? vraag ik. Zjuust antwoordt hij, terwijl hij glimlachend aan zijn pilsje nipt. Dan maar verder over ng vroeger. De tijd dat we bij elkaar logeerden, op de hooizolder sliepen, samen door de bossen rondzwierven, met of zonder pony en wagen. En de muziek? vraag ik. Ben je nog ooit met een band begonnen? Dat was toch jou ultieme droom.Jawel, glundert hij. En ons nummer? Roel knipoogt. Yo! We zetten meteen zuiver in, en in perfecte harmonie klinkt het door de foyer: We've been through, some things together. With trunks of memories, still to come. We found things to do, in stormy weather. Long may you run De overige bargasten applaudiseren en proosten ons toe. De dirigent van het koor tikt me op de schouder, fluistert: Nieuw lid?


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens