vrijdag 19 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Libelle - buurtpreventie
Gepubliceerd op: 04-08-2016 Aantal woorden: 333
Laatste wijziging: - Aantal views: 638
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

buurtpreventie

Libelle


Sinds hij onze buurt bewaakt met zijn reflecterende hesje aan lezer, en met zijn onopvallende rollator geruisloos over onze ZOAB zoeft, voel ik me erg veilig in onze buurt. Bovendien is de buurman van de buurman een oud-politieagent, hij organiseert cursussen in het veilig maken van de huizen. Eerst geeft hij theorie in het buurthuis en vertelt alles over het diefstalbestendig maken van het huis. Hij toont sloten en knevels, grendels en dievenklauwen, nachtsloten en tijdklokken. Bovendien deelt hij folders uit van de allerbeste rolluiken met een dubbel politiekeurmerk.
Daarna gaat hij met het gezelschap de buurt in en het viel mij al langer op dat ze altijd heel lang voor mijn huis stilstaan lezer.
Hij wijst dan op mijn vuilcontainer die tegen het platdak aanstaat, een 'opstapje' noemt hij dat! Verder wijst hij op mijn brievenbus waar krantjes uitpuilen en op de foute enkelglas-ramen met zwakke sloten en fragiele horretjes boven. Hij wijst op mijn ladder, die met een Hema-slotje tegen de muur bevestigd zit en tilt even de blompot op bij de voordeur, waar de sleutel onder ligt.
Hij kijkt ook altijd nors naar mij, alsof hij mijn gedrag te zeerste afkeurt! En dat terwijl hij blij zou moeten zijn met zoveel lesvoorbeelden, die ik hem belangeloos aanreik.
Zijn eigen huis is een bastion van veiligheid. Dikke rolluiken vormen een onneembare vesting en het huis baadt in het licht.
Een hooggeplaatste bolvormige groothoek camera houdt alles in de gaten. Zijn vrouw ziet alles, sinds ik laatst tegen middernacht samen met mijn hondje een plasje deed tegen haar Goudenregen, heeft ze me niet meer aangekeken.
Ik mag ze niet zo. Wanneer hij nu weer nadert met zijn cursisten, dan zet ik de voordeur en de garagedeur half open. Ik hang mijn bord op met de tekst; "De deur is open, in noodgevallen, sleutel onder de bloempot'. Voor het geval dat u plassen moet, ziet u.
Zonder mij nog een blik waardig te gunnen, loopt hij nu een andere kant op.

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens