zaterdag 22 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lady Beth - Ik mis je...
Gepubliceerd op: 02-06-2004 Aantal woorden: 357
Laatste wijziging: - Aantal views: 1737
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Ik mis je...

Lady Beth


Ik mis je in bed, maar niet bij het opstaan, want ik hoef je vuile ondergoed nooit meer op te rapen. De zelfklevende haak in de badkamer laat niet meer los, omdat jouw badjas er niet meer hangt. Ik vind geen haren meer in de wastafel en geen gemorste tandpasta, ook jouw scheerapparaat wordt er niet meer schoongeblazen. Ik zie geen spetters meer op de spiegel, zelfs de wc-bril ligt keurig op de toiletpot, net als gisteren en de dagen daarvoor.

Ik mis je bij het ontbijt, maar niet als ik mijn boterham smeer. Ik vind geen afgeveegde resten op de rand van het boterkuipje en geen jam in de pindakaaspot. Ik eet wat ik lekker vind, wit brood, geen volkoren, rauwe ham in plaats van gekookte. Ik lees de krant als eerste en luister intussen naar mijn favoriete radiozender.

Ik mis je wanneer ik naar mijn werk ga, maar niet in mijn auto. Ik houd me aan de maximumsnelheid, beslis zelf wanneer ik inhaal, stop voor het oranje verkeerslicht en laat voetgangers in alle rust oversteken.
Mijn moeder vindt het heerlijk wanneer we samen boodschappen doen en zij niet meer voor de benzine hoeft te betalen. Na zo’n vermoeiende dag trakteer ik haar op een etentje, niet in een goedkope snackbar, maar in een goed restaurant.

Ik mis je op de bank, maar niet bij het televisiekijken, want de afstandsbediening ligt in mijn hand. Ik zap van soap naar soap, van het ene leeghoofdige programma naar het andere, ik kijk naar waar ěk zin in heb, maar nooit meer naar een voetbalwedstrijd.
Op de salontafel vind ik geen chips meer en geen volle asbakken en lege bierglazen, op het tapijt geen rondslingerende schoenen, ik zal er nooit meer over struikelen.

Ik mis je bij het plannen van de vakantie, maar niet wanneer ik voor het eerst mijn eigen bestemming uitzoek. Het kan mij niet schelen waar naar toe, als het maar ver weg is, heel ver van jou vandaan.
Want ik mis je vreselijk en het zal nog wel even duren voordat ik daar aan gewend ben...


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens