zaterdag 22 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lady Beth - Jaloers
Gepubliceerd op: 31-05-2004 Aantal woorden: 374
Laatste wijziging: - Aantal views: 1644
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Jaloers

Lady Beth


Dit is één van de mooiste kamers van het hotel. Ze ligt half over het zacht deinende waterbed, op haar buik, met haar armen naast haar bovenlichaam. Haar voeten raken het hoogpolige tapijt maar net.
Ze besnuffelt het laken. Ze ruikt het, op deze plek hebben zij de liefde bedreven. Ze heft haar vermoeide hoofd, laat het daarna op haar kin rusten en staart naar de geopende glazen schuifdeur.
Opbollende vitrage gunt haar een blik op het terras met een prachtig uitzicht over zee. Daar hebben zij gezeten, heel romantisch, genietend van een luxe ontbijt, vers geperst sinaasappelsap, knapperige toast, gepocheerde eieren, warm gehouden op het rechaud, en natuurlijk champagne.

De stoelen zijn nu leeg. Eén champagneglas trotseert de warme zonnestralen en torent arrogant boven het servies uit, het andere ligt hulpeloos op haar zij, rolt zachtjes heen en weer en alleen het opgefrommelde servet behoedde het voor een val.
Ze beweegt haar hoofd naar rechts, kijkt naar de kastenwand waarvan één deur opzij geschoven is. Er hangen enkele kledingstukken in, en iets verder, heel dicht naast elkaar, zijn smoking en haar avondjurk.

De jurk heeft een schandalig diep uitgesneden decolleté. Ze ziet het pas als ze het voor zich houdt. Ze schopt haar gympen uit. Eén voor één tilt zij met de juiste voet het bijpassende schoentje uit de kast. Ze passen, ruim.
Keurend werpt ze een blik in de spiegeldeur, beweegt koket haar schouders heen en weer. Ze zucht. In gedachten ziet ze het plaatje voor zich: mooie vrouw met knappe man, stapelverliefd op elkaar, maar haar spiegelbeeld weerkaatst slechts een vrouw met een spijtige uitdrukking op haar gezicht en een jaloerse blik in haar ogen.

Ze inspecteert de badkamer. Op de ronde spiegel is het nog vaag te zien, de contouren van een groot hart en de pijl die het midden doorboort. Aan weerszijden ontcijfert ze twee namen, één lijkt op die van haar.
Die absurditeit schudt haar wakker. Met een bruusk gebaar veegt ze alles weg. Even later is ze druk bezig met het verschonen van het bed. De badkamer, die doet ze altijd het laatst.

Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens