zaterdag 22 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lady Beth - Zonder jou
Gepubliceerd op: 15-05-2004 Aantal woorden: 364
Laatste wijziging: - Aantal views: 1890
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Zonder jou

Lady Beth


Zonder jou

Hier sta ik dan, vandaag, twaalf maart, en heel misschien wordt het een mooie dag. Geniet, zei je, wees goed voor jezelf, kijk om je heen, schoonheid vind je in de kleinste dingen…

Maar zonder jou kan ik nergens van genieten. Als ik om me heen kijk, zie ik niets anders dan onverschilligheid, afgunst en haat. De wereld is niet mooi zonder jou.

Ik wil je terug. Ik wil het goedmaken, het spijt me zo, de ruzies, de keren dat ik niet naar je luisterde, jou niet waardeerde, je uitschold, niet met je wilde vrijen en je hand wegsloeg.

Waarom gaf je het op? Ik weet dat ik het in me heb, diep in mij zit het, liefde, warmte, goedheid, het zorgzame, alles wat je maar wil… je wéét dat ik daar mee bezig was.

Hier sta ik dan, naakt en weerloos, mijn hart in mijn handen, je mag het hebben, helemaal.
Regen en wind, die rotkou, het deert mij niet, ik zal niet meer klagen, nooit meer.

Maak me aan het lachen, aan het huilen, laat me schreeuwen, maak me weer gelukkig. Ik wil met je vrijen, dansen, drinken, dat wil ik, ik heb er alles voor over, ik wil een wonder, ik wil jou.

Ik verdien het niet, hè? Het is te laat, zoals altijd voor mensen die niet nadenken, alleen maar met zichzelf bezig zijn, die zo nodig moeten bewijzen hoe zelfstandig ze zijn. Ik ben je kwijt, voor altijd.

Ik dacht dat ik zonder jou kon. Echt, ik voelde me sterk, heel even maar, daarna viel ik in dat zwarte gat, heel diep. Ik wist niet eens dat het bestond, het is daar zo koud. Voel jij het ook?

Jij bent daar net zo eenzaam als ik. Het is net alsof ik je uitgestrekte hand kan voelen, dwars door de aarde heen. Pas wanneer ik kan bevatten wat ons scheidde, zal ik weer genieten…

…van de schoonheid van het kleine wezentje dat in mij groeit, dat het al het goede in mij naar boven zal halen, liefde, warmte, goedheid, het zorgzame, alles wat het maar wil…


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens