zaterdag 22 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lady Beth - Happy single
Gepubliceerd op: 14-05-2004 Aantal woorden: 378
Laatste wijziging: - Aantal views: 1814
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Happy single

Lady BethVermoeid plant ze haar ene voet voor de andere, nog een paar stappen, ze is er bijna. Vreselijk zoals ze knellen, haar modieuze schoenen, met die veel te smalle neus en minuscule hakjes. Stom van haar om ze op een dag als deze te dragen. Wanneer genas ze eens van haar ik wil mooi zijn syndroom?

Op het terras bakent ze haar territorium zorgvuldig af, op elke stoel een plastic tas. Ze buigt voorover, rommelt erin, bevoelt de kleding en bekijkt de prijskaartjes. Duur, schreeuwen ze, maar juist dat vervult haar met trots, wie zou zij hiervan rekenschap moeten geven?
Het is een vast ritueel geworden: zodra haar salaris is bijgeschreven, besteedt zij extra aandacht aan haar kleding en make-up. Niet dat zij daarmee iemand op verkeerde gedachten wil brengen of valse verwachtingen wil wekken, nee, het gaat haar alleen om de kick. Iedere keer, na zon heerlijk dagje shoppen, voelt ze zich stukken beter en weer een beetje sterker.

De blik waarmee zij de voorbij schuifelende mensenmassa bekijkt, is spottend en meewarig tegelijk. Moet je dat tobberige huisvrouwtje eens zien, met al die kinderen, n in de kinderwagen, de rest erachter en maar doorgaan en je hoofd boven water houden.
Het had haar ook kunnen overkomen, trouwen, kinderen en zwangerschapsstriemen krijgen, vet op haar heupen en eelt op haar ziel, omdat haar vent haar niet trouw kan blijven.
Kijk maar eens naar hem, een hongerige wolf was het, glurend naar die jonge meidenlijven, daarbij vrouw en kinderen negerend, alsof hij haar nooit eeuwige trouw heeft beloofd en zijn kroost niet zelf verwekt.

Op een dag als deze voelt zij het, de honger en de lust van de wolven, ze willen haar vangen, haar bejagen. Het is onderdeel van haar ritueel, het zint haar niet en toch doet het haar goed.

Een ober duikt op, nog jong en onervaren. Hij taxeert haar, probeert haar ogen te vangen en terwijl ze bestelt, voelt ze de zijne op haar huid branden.
Ze kijkt hem na, spottend en meewarig tegelijk. Zij weet het, maar deze wolf nog niet, geen enkele kan haar nog boeien.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en Ren Claessens