zaterdag 22 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lady Beth - In de schelp van mijn hart...
Gepubliceerd op: 12-05-2004 Aantal woorden: 359
Laatste wijziging: - Aantal views: 1936
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

In de schelp van mijn hart...

Lady Beth


Vandaag zag ik jouw foto in de krant en las de lovende recensie over het toneelstuk waarin jij de hoofdrol speelt. Dit was jouw droom en die is uitgekomen.
Na al die jaren doet het nog steeds pijn. Jou loslaten was de moeilijkste beslissing van mijn leven.

Ik ontmoette je op de toneelschool in Amsterdam. Vanaf het allereerste moment was het duidelijk: jij zou het gaan maken, jij was een geboren acteur, een natuurtalent. Ik bewonderde je gedrevenheid, je wilde de top bereiken en ik wist dat het je zou lukken, voor jou bestond er niets anders.

Jouw charisma overdonderde mij, je veroverde mijn hart. Je had het niet eens in de gaten, mijn hart sloot zich weer, als een schelp.
Ik volgde je als een schaduw en zag je groeien, naar een hoogte die voor mij altijd onbereikbaar zou blijven.
Je glimlach, de donkere kringen onder je ogen, je schorre stem tijdens het repeteren: ik kende het zo goed en wilde je, zo graag.

Ik luisterde naar je fantasieŽn en deelde je verdriet, wanneer je het niet meer zag zitten, was ik er om je te troosten. Ik was er altijd, maar je zag mij niet. Je was mij allang gepasseerd.
Waar ik had moeten praten, zweeg ik, zelfs toen ik begon te beseffen dat het niet eeuwig zo zou blijven.

De beloning voor jouw harde werk lag binnen handbereik en dat moment kwam steeds naderbij. De angst was slopend en mijn hart voelde zwaar. Diep in mij raasde en tierde het, had ik al mijn kracht nodig om mijn woorden gevangen te houden.

Maar op de dag dat jij je kans met beide handen greep en het mij vertelde, zag ik behalve vreugde ook een wonderlijke glans in je ogen. Je twijfelde.
Toen pas drong het tot mij door: jij hield ook van mij, al die tijd, vanaf het begin, maar je liefde voor toneel was sterker.

ďAlsjeblieft, ga niet weg", het kwam nooit over mijn lippen. Die woorden ruisen, nog steeds, heel zachtjes in de schelp van mijn hart ...


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en Renť Claessens