zaterdag 22 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lady Beth - Lentekriebels
Gepubliceerd op: 05-05-2004 Aantal woorden: 317
Laatste wijziging: 29-09-2004 Aantal views: 1930
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Lentekriebels

Lady Beth


Ik loop door de stad, zonder jas. Het is heerlijk weer. Mijn huid tintelt bij het voelen van een frisse lentebries. Het moet nog wennen aan het alleenzijn. Ik hef vastbesloten mijn kin. Het is tijd voor een nieuw begin.
Ik kijk om me heen. De wereld is het met mij eens: het is lente. Ik ruik lentegeuren.
Passerende mannen werpen mij veelbetekenende blikken toe, sommigen kijken om. Begrijpelijk, ik ben nog jong, heb een lekker lijf en ik ben er trots op. Het is geschapen voor nachten vol passie en hartstocht. Het is lang geleden, maar niet te laat.
Ik weet dat ik het kan. Zonnestralen zoeken een weg, maar het is te vroeg, het is nog winter in mijn hart.

Ik sta bij een stoplicht en wordt plotseling opgenomen in een magnetisch veld. Ik zie je staan, aan de overkant, tussen de mensen, klaar om over te steken.
Ik herken je, ik heb je al honderd keer gezien, maar vandaag is er iets veranderd.
Mijn hart begint een opzwepend tromgeroffel. Er gaat iets gebeuren, ik voel het, ik voel het kriebelen in mijn onderbuik.
De mensen om jou heen vervagen en jouw beeld wordt duidelijker. Wanneer het groene poppetje oplicht, zijn wij de enigen die oversteken.
We passeren elkaar in slow motion, maar in dat betoverende moment wisselen we een blik uit, vol verlangen. Ik ruik jouw geur en voel jouw aanraking. Dan is het voorbij en sta ik aan de overkant. Alleen. Maar zonnestralen naderen, het begint te dooien in mijn hart.

Ik loop naar huis. Mijn tred is soepeler geworden, zelfbewuster nu. Ik weet dat ik je weer zal zien: morgen, zelfde plaats, zelfde tijd.
Ik ben geschapen voor passie en hartstocht. Het zal niet lang meer duren. Ik weet dat ik het kan, het is weer lente in mijn hart.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens