zondag 24 maart 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
kees niesse - Vroeger en nu
Gepubliceerd op: 14-11-2013 Aantal woorden: 824
Laatste wijziging: - Aantal views: 1477
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Vroeger en nu

kees niesseVroeger en nu.Ik denk wel eens aan vroeger. Op een verjaardag feest was het altijd gezellig. De zaterdagavond was meestal de gekozen avond om een verjaardag te vieren. Er werd koffie geserveerd met een slagroomgebakje en niemand klaagde over zijn gewicht en van cholesterol had men nooit gehoord. Sommige vrouwen staken een sigaret op en de mannen rookten of een sigaar of een sigaret. Kortom het was gezellig en na de koffie werd alcoholische drank geschonken. De mannen bier of een borrel en de dames of een citroentje of een advocaatje. Op de grammofoon draaide een plaat van Bill Halley of Chuck Berry, waarop werd gedanst. Niemand had een auto, dus de visite ging naar huis lopen of met de taxi. Avonds, behalve zaterdag, lag men om tien uur al in bed, want de mannen moesten vroeg beginnen en er was nog een werkweek van 48 uur. Ook zaterdagmorgen moest je nog naar je baas en de kinderen naar school.

De vrouwen zorgden voor de kinderen en het huishouden. Televisie was er nog niet. Een gewoon radiotoestel was al een hele rijkdom. Velen hadden alleen radiodistributie met vier zenders. Wanneer de man laat in de middag moe thuis kwam van zijn werk dan werd hij opgevangen door zijn lieve vrouw. Ze deed zijn schoenen uit en schoof zijn pantoffels aan. Een drankje stond voor hem klaar. De maaltijd bestond meestal uit aardappelen en groenten, zondag met vlees en op woensdag een bal gehakt en vrijdag vis. Zondag droeg men nette kleding en ging men vaak wandelen.

Moet je tegenwoordig komen. De familie is natuurlijk wel gezellig en feliciteren je hartelijk. Koffie wordt geschonken, maar suiker en melk moet apart, want er waren dames die bedenkelijk keken wanneer er suiker en melk in de koffie werd gedaan. Je moet aan je lijn denken zag je op hun gezichten. Wie wil er een gebakje bij, vroeg de jarige. Het leek wel of je een oneervol voorstel deed. Geen gebak, liever alleen koffie zwart. We moeten aan onze figuur denken en aan de bloedvaten. Ze hadden in 澭n van de roddelbladen gelezen, dat cholesterol in gebak en slagroom zit. Je bleef mooi met je gebak zitten. Wanneer een heer een sigaar wilde aansteken werd er meteen hysterisch geschreeuwd, dat er niet gerookt mocht worden. Ga maar buiten staan, roepen ze in koor. Zure gezichten zag je wanneer een lekker stukje kaas of worst bij de borrel wordt geserveerd en de muziek moest heel zacht, anders zou je gehoorschade kunnen oplopen.

Op visite komen met het openbaar vervoer of gewoon lopen is er niet meer bij. Ze komen met de auto en moeten ze vaak rondjes rijden om een parkeerplaats te vinden en als ze geld in een parkeermeter moeten doen komen ze liever niet. Gezellig praten is er niet meer bij, alleen klagen over de crisis, dat ze het zo slecht hebben, maar vergeten de mensen in verre landen die helemaal niets te besteden hebben. Veel vrouwen gaan tegenwoordig ook werken, dus de kinderen moeten zich zelf maar redden of oma en opa worden er mee belast.
Gezellig samen een gezonde maaltijd eten is er vaak niet meer bij. Ieder gaat met zijn bord op de bank zitten om naar de televisie te kijken. Vakantie genieten in ons mooie land is minder geworden, het moet in een ver heet land na een lange tocht met de auto in een file. Thuis gekomen hebben ze stress opgelopen en moeten ze niet uitgerust weer naar het werk of school.

Een verschrikking is tegenwoordig ook de televisie en de computer. Gezellige programma's op de TV zoals vroeger een klucht of de bonte avond trein zijn er niet meer bij. Alleen maar misdaadfilms en geouwehoer van wijsneuzen over sport en politiek en ander flauwekul door lieden die zich zeer belangrijk vinden en daarvoor een schandelijk hoog salaris ontvangen. Kijken naar debatten in de tweede kamer doe ik niet meer, want ik erger mij kapot aan sommige lieden die elkaar met nette woorden beledigen. Hoe is het in godsnaam mogelijk, dat een vrouw met een eeuwige glimlach minister van defensie wordt. Ze heeft nog nooit een geweer vastgehouden. Daar moet een kerel staan met een grote snor en een woeste uitdrukking, dan heb je pas een minister van defensie, natuurlijk moet het geen dom figuur zijn. In de trein of bus een gezellig praatje maken met je mede reisgenoot is verleden tijd. Ze zitten allemaal voorover gebogen te kijken naar app. Wat een wereld. Ik neem een borrel. Misschien heb ik hier en daar wat overdreven. Groetjes van Kees.

Kees Niesse.

@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakk覺m覺zda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalar覺m覺z  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatlar覺  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doal güzelliklerinin yan覺 s覺ra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir ehirdir. Sinop yaln覺zca doa merakl覺lar覺 taraf覺ndan deil ayn覺 zamanda tarih merakl覺lar覺 taraf覺ndan da gezilip, görülen ve beenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop 襤nce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarlar覺 Sinop’un tarihsel kal覺nt覺lar覺n覺 oluturmaktad覺r.

Tarih merakl覺s覺ysan覺z ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsan覺z, o halde Sinop otelleri aras覺ndan bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiiniz otelin isteklerinize uygun olup olmad覺覺n覺 internet üzerinden örenebilirsiniz. Nas覺l özellikler istiyorsan覺z, beendiiniz otel de bu özelliklerin olup olmad覺覺n覺 kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkân覺n覺z da bulunmaktad覺r.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avc覺lar sex shop  
avc覺lar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikd羹z羹 sex shop  
beylikd羹z羹 sex shop  
kad覺k繹y sex shop  
kad覺k繹y sex shop  
bak覺rk繹y sex shop  
bak覺rk繹y sex shop  
iitme cihaz覺  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
k覺z覺lay sex shop  
vibrat繹r  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
堭堛堿堭 塈堿堻  
堭奡痧塈 堿堻  
堭奡痧塈 堿堻  
堬塈堬  
赲邽訇訄郋  
迮郕-郋郈  
堛堿堭 塈堿堻 塈堻媟堥  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
i癟 giyim  
sa癟 bak覺m  
iitme cihaz覺  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatlar覺  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  sa癟 bak覺m  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  k覺z覺lay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibrat繹r  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens