maandag 18 februari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Jos van Rosmalen - Mag ik u een paar vragen stellen?
Gepubliceerd op: 22-10-2013 Aantal woorden: 632
Laatste wijziging: - Aantal views: 1033
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Mag ik u een paar vragen stellen?

Jos van RosmalenWordt u daar nou ook zo moe van? Van die vraag: Meneer of mevrouw, mag ik u een paar vragen stellen? Het gaat om een belangrijk onderzoek, waarvoor we graag uw mening willen weten. Op straat, via de mail, soms telefonisch, soms met een brief, maar alles bij elkaar veel te vaak wordt ons gevraagd wat we van dingen vinden. Als ik een keer buiten de deur eet, krijg ik al vragen over wat ik van de maaltijd vond, van de bediening en natuurlijk van de ambiance. Hoe groot is de kans dat u ons restaurant aan anderen aanbeveelt? Nul procent als je je zo opdringt!
Als ik ongevraagd een blad krijg thuisgestuurd, komt onvermijdelijk de vraag wat ik van het blad vind en welke artikelen mij het meeste boeien. Tja, ik zou het niet weten, maar dat is natuurlijk geen antwoord. De enquteziekte waart inmiddels als een spook door Nederland. Je kunt een dagtaak maken van het invullen van vragenlijsten en van je mening geven over van alles en nog wat. Van al die enqutes worden dan weer onderzoeksrapporten uitgebracht, want de opdrachtgevers willen natuurlijk waar voor hun geld.
Ik moet bekennen dat ik in mijn jonge jaren als student ook wel eens mensen heb genterviewd. Ik liep toen door een wijk in Amersfoort, met de instructie dat ik om de zes huizen aan moest bellen. Als iemand open deed was mijn openingszin: Ik ben een student uit Utrecht; mag ik u namens bureau Blabla een paar vragen stellen? Dat moest een betrouwbare indruk wekken. Het onderzoek ging over wat mensen van de politiek vonden en op welke partij ze zouden stemmen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. In die tijd, al weer ruim veertig jaar geleden, waren de kiezers standvastiger dan nu, Nederland was nog meer een land van zuilen. Je was katholiek, protestant, socialist of liberaal en in een enkel geval nog communist. Toen al kwam er beweging in dat verzuilde Nederland; er kwamen nieuwe partijen op, zoals D 66 en later DS70. D 66 houdt het met ups en downs inmiddels bijna vijftig jaar vol, dus die partij is in ieder geval geen eendagsvlieg.
Het doen van onderzoek was rond 1970 nog tamelijk bewerkelijk. Interviewers moesten vragenlijsten invullen, onderzoekers moesten de gegevens ordenen en interpreteren. Er bestonden alleen maar grote computers die veel minder konden dan de apparaten die we tegenwoordig kennen. Het doen van onderzoek vroeg om kennis en vaardigheid. Als interviewer moest je goed opschrijven wat iemand zei; soms moest je doorvragen, maar je mocht mensen geen dingen in de mond leggen. Je kreeg daarvoor een interviewtraining. Een onderzoeksrapport samenstellen kostte minstens enige maanden. Tegenwoordig kun je veel sneller vragenlijsten maken en ook veel sneller gegevens verwerken. Een onderzoekrapport kan dankzij de automatisering dan ook veel vlotter worden samengesteld dan vroeger.
Het gevolg daarvan is dat het doen van onderzoek zo ongeveer lopende band werk is geworden en dat de burgers steeds vaker worden lastig gevallen met de zin mag ik u een paar vragen stellen. Wat s morgens aan mensen wordt gevraagd, wordt vaak diezelfde avond al op tv gepresenteerd als de mening van het volk.
Mag ik u een paar vragen stellen? Soms reageer ik daar nog altijd goedmoedig op, maar steeds vaker denk ik, daar gaan we weer, weer tien minuten van mijn tijd verbeuzeld aan vragen over wat ik van een bepaalde website of een merk soep vind of zou moeten vinden.
Wordt het niet eens tijd dat we wat minder meningen peilen en dat vaker de vraag wordt gesteld: willen we dat wel weten. Zo kunnen we de enqutemoeheid terugdringen! Bent u dat met me eens of juist niet? Het is maar een vraag!

zie ook: www.josevanrosmalen.nl-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens