dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Wieteke Bruinenberg - In de mist
Gepubliceerd op: 18-03-2004 Aantal woorden: 397
Laatste wijziging: - Aantal views: 1906
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

In de mist

Wieteke Bruinenberg


In de mist.

De zon hing laag aan de horizon. Het begon al te schemeren, de vogels waren al stil aan het worden. Maar dat zou hem niet tegen houden. De nacht was zelfs zijn vriend, die zou hem nooit verraden. Hij had geleerd dat niemand te vertrouwen was.
Al van jongs af aan had hij gezien dat de wereld hard was en dat hij het niet zou overleven als hij dat ook niet was. Gelukkig kwam hij haar tegen die zag dat hij krachten had die zij de Force noemt. Zij leerde hem veel over hoe hij die kracht kon gebruiken voor eigen doeleinden. En vandaag zou hij iets groots doen in opdracht van haar.

Op deze planeet, Alderaan, waren geheime ontmoetingen die hij moest stoppen. De planeet was in zijn bloei en dat kon je zien aan de huizen.
Hij liep op een grot af die pikdonker was. Een half uur geleden was er een groep mensen naar binnen gegaan. Hij zou ze achter nagaan.
Hij wachtte nog een paar minuten. Een dikke laag mist begon over het land te trekken. Hij zag bijna niks meer. Een lamp had hij niet nodig zijn lichtzwaard zou genoeg zijn.
Hij liep de grot binnen en ontstak zijn lichtzwaard. Stemmen galmde door de grot heen. Er was waarschijnlijk een ruzie aan de gang. Iemand kwam zijn richting op. Deze schrok op toen zijn gezicht lichtelijk zichtbaar was, maar had geen tijd om te schreeuwen. Zachtjes viel het lijk op de grond.

Er was een lichtje na een bocht in de gang dat steeds feller begon te schijnen. Hij wist dat hij de ontmoetingsplek naderde.
De mist was hier minder, maar wel aanwezig en dat zou hem goed doen. Er waren vier mensen binnen die aan het praten waren. Het ging over de jedi's die pas de sith-oorlogen hadden overleefd. Er waren nog een paar siths die zich verstopt hadden en uitgeroeid moesten worden.
Er stond een lamp op de tafel. Hij pakte een klein scherp voorwerp en gooide die tegen de lamp. De lamp was kapot. De mensen waren in paniek. Hij voelde zijn haat door zijn lichaam gieren. de grot werd gevuld met gegil en toen werd het stil.

Buiten was het pikdonker. Hij was in z'n sas. Zijn grote opdracht was vervuld.

Brandon Stark @ 11-10-2004 15:11:32
Star Wars rules!!

Jammer dat het zo kort is, dit verhaal, en dat de plot wel heel mager is. Die Jedi komen niet zomaar bij elkaar om te besluiten dat de laatste Sith nog uitgeroeid moesten worden. Ook "een klein scherp voorwerp"... zeg gewoon een scherpe kiezelsteen. Concrete beschrijvingen, daar gaat het om... zeker in een fantasy-verhaal!

Groetjes,
BrandonHet plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens