zondag 24 juni 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Cisca - Oude tranen
Gepubliceerd op: 15-03-2004 Aantal woorden: 366
Laatste wijziging: - Aantal views: 1637
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Oude tranen

Cisca


OUDE TRANEN (Voor mijn zoon)

Wat ben je groot geworden. Ik wil je vrij laten en toch bij me houden. Jou loslaten doet pijn.
Jij bent mijn bijzondere kind. Je beweegt je in mijn schaduw. In jouw ogen zie ik afwisselend wijsheid en onbevangenheid.
Jij bent rechtschapener dan ik. Door jouw ogen zie ik de mensen zoals ze zijn. Jij wikt en weegt, verschillende keren, tot het goede overblijft. Geef mij weer jouw hand en laat me voelen wat liefde is.

Ik heb een zekere Heer iets beloofd... als Hij jou maar beter zou maken, als Hij jou maar niet zou laten sterven. Maandenlang zat ik naast jouw bed met hoop in mijn hart en jouw handje in de mijne.
Moedig wilde ik zijn, net als jij. Moed voor die pijnlijke onderzoeken, prikken en puncties. Moed, tijdens de epilepsieaanvallen, voor de verlamming. Moed, wanneer de pleisters van je kapotte huidje moesten, moed wanneer je gilde van de pijn. Moed, omdat ik bang was jou te verliezen.
Blijf geloven, dan gebeurt het. Ik geloofde, zo hard.

Hoe moet ik het beschrijven? De lange nachten, de eenzaamheid en de angst, het geluid van de apparaten, jouw ademhaling, jouw handje in de mijne.

Ik dank diezelfde Heer voor de neurochirurg. Zijn morfine verdoofde je pijn, maar niet je geest. In je koortsdromen riep je om mij. Ik mocht jouw handje niet loslaten. Wat heb jij mij getroost.

Maandenlang bleef jouw wereld klein. Ik maakte me meer zorgen dan jij. Durfde je nog naar buiten, naar school, naar de winkels? Je bleef niet eeuwig kaal, antwoordde je.
Zou je normaal kunnen lopen, fietsen of zwemmen?
Blijf geloven, dan gebeurt het. Jij geloofde, heel hard.

Kijk eens naar jezelf. Ik sta in jouw schaduw. Jouw pijn is niet voor niets geweest. Jij bent heel ver gekomen.
Kijk eens naar mij. Wat heb je mij sterk gemaakt. Ik laat jouw handje los en bevrijd mijn oude tranen.Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens