woensdag 24 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
dichtermede - United we stand, devided we fall
Gepubliceerd op: 16-05-2012 Aantal woorden: 287
Laatste wijziging: - Aantal views: 1076
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

United we stand, devided we fall

dichtermedeSamen staan we sterk. Als we het tenminste ééns zijn.
Ooit een oorlog gewonnen met soldaten die verdeeld waren over het nut/doel/zin van die oorlog? Schiet jij of schiet ik die vijandige persoon overhoop? Ehh, nou daar moet ik even over nadenken. Ik wil eerst terdege onderzoeken of hij werkelijk iets verkeerd heeft gedaan en kom over twee dagen wel weer terug naar dit slagveld. Tot later!

Een groep individuen heeft een leider nodig om iets te bereiken, anders wordt het niets. De leider bepaalt wat de individuen moeten doen en zo kun je samen vechten voor een gemeenschappelijk doel.
Je kunt bijv. vechten voor persoonlijke vrijheid of tegen machtswellust. Als je niet mee wilt vechten, dan ben je een deserteur, een verrader, een afvallige.

In de EU zijn we samen sterk. De leider bepaalt wat de individuele landen moeten doen om het gemeenschappelijke doel te bereiken.
Wat is het gemeenschappelijke doel?

Griekenland is een deserteur. Doet niet wat de leider zegt. De leider geeft hem meer soldij om hem er van te overtuigen dat de overwinning echt de moeite waard is. Maar als de oorlog afgelopen is, moet hij het geld wél terugbetalen.

Wat is een land? Een gebied waar een of andere leider grenzen omheen heeft bepaald. Zoals dieren hun territorium afbakenen.
In een land wonen meestal veel individuen die al genoeg moeite hebben hun individualiteit te bewaren in een tijd van social media en globalisering.

'Verplicht' united zal leiden tot more divided.

Wat is geld? Iets wat een of andere leider bedacht heeft. Geld bestaat eigenlijk niet eens. Nou, op papier dan.

Wat zijn onderbuikgevoelens?
@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens