vrijdag 21 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Birdy - Verdriet/emoties verwerken
Gepubliceerd op: 11-02-2012 Aantal woorden: 250
Laatste wijziging: 11-02-2012 Aantal views: 877
Easy-print versie Aantal reacties: 2 reacties

Verdriet/emoties verwerken

Birdy


Hoi allemaal,

Laatst (afgelopen donderdag) is een dier overleden die ik al mijn hele leven kende. Ik wil hier niet de zielenpiet gaan spelen maar bij mij wekte het emoties op. Maar het frappante op zoiets is dat iedereen daar anders op reageert. Ik moest namelijk huilen toen ik het hoorde maar een jongentje bij ons in de straat zei (hij is 5): 'Nou, daniestie dood'. Terwijl wij, volwassenen of kinderen die beseffen wat er in de wereld gebeurt, hier heel diep door geraakt kunnen worden kunnen (hele jonge) kinderen dat niet. Hier een fragment over emoties:

"Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. In een meer algemene of biologische zin kan men een emotie echter ook definiëren als een reactie van onze hersenen op een gebeurtenis. Dit komt zowel bij mensen als dieren vrijwel automatisch tot uiting in een bepaald patroon van gedrag (bijvoorbeeld vluchten of toenadering) en fysiologische reacties. Het gevoel kan dan gezien worden als een speciale uiting of vorm van emoties die typisch is voor mensen, namelijk de bewuste beleving, of mentale reflectie van een emotie."

Ik ben van mening dat omdat kinderen die bewuste beleving (nog) niet hebben hun het eigenlijk niet raakt. Ik vind het zelf wel interessant dat kleine kinderen zo anders op emoties reageren dan volwassenen en tieners.

Birdy
'Columns zijn leuker als ik dacht.'

Birdy @ 13-02-2012 16:28:58
Leuk dat je mijn verhalen zo volgt. Columns zijn niet mijn eerste keus met schrijven mar het is leuker dan ik dacht. Ga jou verhalen ook eens goed lezen


To Taal @ 12-02-2012 15:10:05
Ha Birdy,

Weer een heel interessant onderwerp.

Ik denk dat het kleine kinderen niet zo raakt omdat ze niet echt begrijpen wat het betekent als een mens of dier dood is.Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens