woensdag 26 juni 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Victor Rosenberg - Lieve lieve Inge
Gepubliceerd op: 24-02-2004 Aantal woorden: 1446
Laatste wijziging: - Aantal views: 1792
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Lieve lieve Inge

Victor Rosenberg


Lieve lieve Inge

Prima weertje vandaag, lijkt me zo. De halve dag is al wel naar zijn gootje maar ochtenden zijn toch al niet mijn ding. Ik doe de rolgordijnen omhoog, ga mijn bed uit en ga eerst even rustig zitten. Te snel opstaan resulteert meestal in een duizingwekkende toestand en daar schiet geen hond iets mee op. TV maar eens aanzetten en een rondje maken. Kut, ik zie geen reet. Waar liggen die geslepen doorkijkers nou weer? Even zoeken, de duizelingen zijn al een stuk dragelijker maar leuk is anders. Ah daar. Prima, de waas klaart op. Twintig zenders en alleen maar shit, onbegrijpelijk! Dan eerst maar eens douchen. Voor mensen die s ochtends niet douchen heb ik weinig respect, je zweet, lichaamsvochten, aangekoekte stront en pis van de vorige dag was je niet weg door alleen je gezicht nat te maken. Bovendien geeft een flinke douche-sessie je een herboren gevoel. Herboren stap ik na het douchen dan ook door de gang die dit studentenhuis eigen is. Met zn zessen wonen we hier en delen alleen toilet en douche. Na het ontbijt en aankleden moet ik maar eens van die bril af. Met de preciesie van een chirurg plaats ik mijn lenzen op mijn oogballen. Brillen zijn prima dingen maar echt veel cooler wordt je er niet van. Ijdelheid speelt hierbij een grote rol. En ijdel, ach laat ik eens eerlijk zijn, dat ben ik wel ja.

Voor de spiegel bekijk ik mezelf en probeer met een flinke klodder gel mijn haar in een newtoniaans onmogelijke manier te manoevreren. En verdomme, weer een natuurwet down the drain. Die hele wetenschap berust ook alleen maar op aannames en afspraken. Als iedereen eens wist wat een bullshit er op universiteiten wordt verkondigd zou je in je broek zeiken van het lachen. Het stelt allemaal geen kont voor. De schone schijn, ja de schone schijn, laten we die vooral hooghouden. Maar waar was ik. Oh ja, mijn haar. Met mijn haar heb ik een haat liefde verhouding. De ene dag is het dikke kutzooi en een andere denk ik, nou Victor dat ziet er weer puik uit meneertje! Vandaag is het laatste het geval. Mijn gezicht mag er ook wezen vandaag. Geen puisten, scheerschurft of andere oneffenheden. Wel een baard van een dag maar dat staat in mijn geval prima. Ik scheer me berhaupt maar een keer in de twee dagen, dit inverband met een gevoelige huid, wat weer kan resulteren in scheerschurft. Maar niks van dit alles vandaag, nee vandaag is een goeie dag.

Wat ga ik eens doen vandaag? Laat ik daar op de bank eens rustig over denken, overhaaste beslissingen leiden tot niets. Een sigaretje misschien? Met de eerste sigaret wacht ik altijd zo lang mogelijk, want ik weet als ik eenmaal begin dan is stoppen zoiets als je lul terugtrekken terwijl die er net inzit en dat is een doodzonde. Toch maar eentje doen dan. Ik heb immers de hele ochtend niet gerookt. Dat is het voordeel van laat opstaan. De eerste sigaret laat ik meestal zolang mogelijk onaangestoken op mijn lip hangen. Na twee minuten besef ik dat ik er weer eens als een mongool bijzit steek ik die gerolde rakker lekker aan. Smaken doet die eerste meestal niet, net als het eerste pilsje van de avond op een lege maag, maar daar moet je je gewoon even overeen zetten.

De tweede sigaret smaakt al een stuk beter. Maar wat ga ik doen op deze mooie dag? Binnenzitten lijkt me zonde, de mooie dagen in dit land zijn immers te tellen op de vingers van een hand. Misschien heb ik wel te weinig vingers aan mijn handen. Van een paar vingers meer zou het weer in dit land flink opknappen maar daar hoor je nooit iemand over. De stad in dan maar. Het is echt prima terras weer vandaag. Laat ik Felix maar eens bellen die is altijd wel in voor een terrasje. Na veel gelul en hoe-is-het en hoe-is-het-met-jouen spreken we af om elkaar te treffen bij het huis van Felix. Felix is in het bezit van een prachtig appartement midden in het centrum van Groningen.

Na drie keer bellen doet Felix de deur open en groet me met de gebruikelijke uitgestoken hand.
Hey Victor, hoe maakt u het?
Prima, prima, met jou ook alles goed?
Ja alles is dikke prima hiero antwoord Felix.
We drinken een kop koffie in de keuken en praten wat over de studie en het werk.
Wat gaan we doen? vraagt Felix.
We gaan een pilsje op het terras drinken! beiden tevreden met dit ingenieuze plan pakken we onze sigaretten en gaan de deur uit. De zon brand als een bezetene op ons hoofd en het straat beeld is loom en rustig. De Martini Toren staat met zijn koele grote stenen trots op de Grote Markt en lijkt onaangetast door de zengende hitte.

Bij het terras speuren we naar een plekje om te gaan zitten, we zijn niet alleen, dat mag een feit heten. We overleggen wat te doen.
Zullen we kijken of er nog een plekje vrij is in de Peperstraat? stel ik voor.
Dat lijkt me een goed, wacht! Drie meisjes staan op en maken aanstalten het terras te verlaten. In mijn linker ooghoek zie ik een dik duits echtpaar al richting de tafel lopen. Voordat ik Felix hier op attent kan maken heeft hij zijn sprint al ingezet en veroverd de stoelen op een manier hem eigen is; doortastend en lomp. Lachend loop ik naar hem toe en geef Felix een hand.
Goed werk jongen ik plant mijn kont in de rieten stoel als een genezen aanbeien patient. De dag kan eigenlijk al niet meer stuk. We bestellen twee bier bij de ober en tijdens het wachten roken we wat en kijken naar het vrouwelijke schoon dat hier dartel rondhuppelt.

Felixs mobiel gaat over. Hij vloekt wat en weet uiteindelijk het apparaat uit zijn broekzak te frummelen.
Felix hier

Wat zeg je?

Wat bedoel je? Rustig Ewout, leg het even rustig uit. Ik kijk Felix niet begrijpend aan.
Wat!? Dat meen je niet. Ja, Victor zit hier naast me.
Wat is er? vraag ik nog onbegrijpender kijkend.
Ik zal het hem meteen vertellen, ik bel je later Felix drukt het gesprek weg en kijkt me serieus aan.
Wat had Ewout?
Je zal het niet geloven. De text die jij een tijd geleden had opgestuurd naar schrijversweb.nl
Ja?
Heeft iemand gebruikt!
Hoezo, gebruikt? Wat bedoel je man?
Jouw text kalm en ontspannen, heeft iemand gebruikt. En of ander wijf heeft een vervolg geschreven Opgefokt en pissed.
Dat meen je niet! Dat is toch hartstikke gaaf man!
Gaaf? Gaaf!! dit is helemaal niet tof man. Ze steekt de draak met je verdomme! Het is toch verdomme een goedkope en laffe manier om iemands text af te zeiken!
Ik vind het wel lachen eigenlijk. Ik krijg meteen weer zin om te gaan schrijven, dat is er ook al een hele tijd niet meer van gekomen. Dit is net de stimulans die ik even nodig had! Felix kijkt me onbegrijpend aan.
Weet je wat het met jou is Victor, jij bent knettergek weet je dat! Denk je nu serieus dat jij ooit een schrijver zal worden? Heb jij enig idee hoeveel mensen schrijven in Nederland? Maar ik was al doof voor Felixs woorden, het zat weer in mijn hoofd, ik had het terug. Maanden starend naar een blinkende cursor had ik voor mij pc gezeten en de vonk was terug. De romantiek van het schrijven. Tot diep in nacht met alleen de monitor en de gloeiende kegel van mijn sigaret als lichtbron.

Ik dronk snel mijn bier op en gaf Felix vlug een hand. Felix keek me flabbergasted aan maar voor hij woorden vond was ik al weg. Op de achtergrond hoorde ik hem nog roepen:Je bent gek Victor, stuitergek!

Ik rende naar mij kamer, het hart bonsde in mijn keel en de adrenaline spoot door mijn aders. Bezweet zette ik mijn pc aan en keek meteen op internet naar de text die, zo bleek, van Inge was. Hier moet ik op reageren!. Ik ging er goed voor zitten en begon te typen: Lieve lieve IngeTwee jaar later debuteerde Victor Rosenberg en won de debuutprijs. Vijf jaar later werden alle vijf de romans van Victor vertaald in meer dan 35 landen. Op dit moment woont en werkt Victor in New York met zijn vrouw Inge. Ze hebben twee kinderen. Momenteel werkt hij aan zijn zesde roman, ongetwijfeld een bestseller.

New York Times


@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens