maandag 18 februari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Lars - Droomvakantie
Gepubliceerd op: 31-12-2003 Aantal woorden: 2695
Laatste wijziging: - Aantal views: 2068
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Droomvakantie

Lars


We keken uit over de enorme baai. Honderden meters beneden ons dansten pittoreske vissersbootjes op het intens blauwe water van de Middellandse Zee. We stonden aan het eind van het dorp, dat zich als een slang rondom de berg koesterde in de middagzon. Het was 30 graden. Er stond geen zuchtje wind. Het moment was perfect en ik voelde me heerlijk loom de namiddag inglijden. Mijn gedachten waren al bij het flesje rode wijn en het kaasplankje, straks bij het gezellige cafeetje in het midden van het dorp.

Wat ben je toch een enorme lul.
Ze zei het terloops. Alsof ze een opmerking maakte over de knoestige, verdorde boom voor ons, zijn takken als de armen van een wanhopige naar de zinderende hemel geheven. Ik spuugde over het perfect bouwvallige muurtje voor mij. Ik keek naar het water. Ik keek naar het rotsachtige schiereiland aan de overkant van de baai. Meeuwen als fluweelwitte zakdoeken tegen de prachtig blauwe lucht. Ik keek naar alles, behalve naar haar.
Ik zei niets. Ik wilde en kon niets zeggen. Dit perfecte moment mocht niet verstoord worden. In dit koninkrijk geen banale ruzies. Ruzies over weet ik wat. Het feit dat ik bestond of zo. Ze slaakte een geluid dat twijfelde tussen een grom en een zucht. Goed, zei ze en ik hoorde haar weglopen. Het flappende geluid van haar slippers deed geen recht aan haar boosheid.

Ik bleef een tijdje staan. Gevangen in het moment. De gedachte aan wijn en kaas stortte zichzelf het klif af en maakte plaats voor een gevoel van totale mislukking. Ik haatte haar op dat moment. Even overwoog ik om over die bouwvallige klotenmuur te duiken, de gedachten achterna. Ik stelde me voor hoe ik met mijn hoofd naar beneden een enorme snelheid zou bereiken. Aan het eind van mijn val, op de scherpe rotsen beneden, zou mijn hoofd als een ei uit elkaar spatten. Een rode golf van bloed zou metershoog de lucht inspuiten. Mensen zouden kokhalzend mijn lichaam bergen. Een mooie straf voor haar, maar ik besloot het gruwelijke gebeuren toch maar uit te stellen. Ik koos voor de betere alternatieven: wegstoppen, vergeten, negeren, verdergaan.

Ik draaide me om en zette mijn ene voet voor de andere, haar echo achterna. We waren ruim een uur bezig geweest om hier boven te komen. De terugweg zou een stuk sneller gaan. Even dacht ik terug aan vroeger. Ik stond aan de top van een duinpan, een vriendje naast me. Je laat je ietwat naar voren vallen totdat je reflexen het overnemen. Automatisch zet je de ene voet voor de andere. Steeds sneller en sneller. Totdat je benen een waas van bewegingen zijn. Je houdt het niet langer en gaat ten onder. Spartelend en buitelend rol je de immense berg af. Je hebt vertrouwen. Zand is zacht. Je zult je geen pijn doen.
Ik zou gaan vallen. Er zou alleen geen zand zijn om mij op te vangen. Geen zand om mij te omhullen als een zachte warme deken. Ik zou te pletter slaan.

Bergafwaarts ging inderdaad een stuk sneller Deze keer hoefde ik niet elke keer stil te staan bij elk apart uitziend hek, huis of hofje. Beneden, aan het begin van het dorp, bevond zich een veldje met lukraak wat kraampjes erop gesmeten. IJs, toeristentroep en niet zo heel vers fruit. De markt op zn best. Ik kocht een ijsje van twee euro. Ik wist zeker dat die besnorde lamlul mij afzette, maar het kon me weinig schelen. Uit het radiootje bij de fruitverkoper klonken jengelende tonen, in de verte blafte een hond.

Omdat het te vroeg was om neer te ploffen bij n van de twee restaurantjes van dit dorp begaf ik me maar terug naar het hotel. Het was een wandeling van twintig minuten. Onderweg dacht ik aan haar. Ze was een enorm kutwijf. Dat stond vast. De vraag was: waarm is ze zo een kutwijf? Aan mij kon het niet liggen. Zelfs als ik volkomen objectief was geweest zou ik tot een dergelijke conclusie zijn gekomen. Deze vakantie was helemaal mijn idee. Ik verraste haar op het werk met een enorme bos witte rozen en de pagina uit de reisbrochure eraan vastgeniet. Bovenaan de pagina stond met grote letters droomvakantie, met een uitroepteken. Reisbureaus hanteren die benaming veelvuldig.

Haar reactie op dit hele gebeuren was boven alle verwachting. Ze was blij. Haar collegas kwamen rond ons heen staan. Ze maakten kirrende, goedkeurende geluidjes. Ze bofte maar met zon vriend als ik. Ik stond er wat schaapachtig bij. Alsof ik niet deel uitmaakte van dit tafereel. Mijn gedachten waren al bij de vrijheid van de naderende vakantie, wat in schril contrast stond met het kantoorgrijs dat mij trachtte te verstikken. Ze zoende me gedag en ik heb die verdere middag wat rondgelopen in de stad. Een kop koffie in het leescaf, boodschappen doen bij het supermarktje in onze buurt en een boek uitgezocht voor de vakantie.

De dagen na de bekendmaking van onze droomreis werd ze steeds neerslachtiger, bozer. Op een ochtend werd ze kwaad omdat het licht in de keuken nog aan stond. Haar tandenborstel stak nog uit haar mond toen ze de slaapkamer binnenkwam. Ze zei niets. Ze maakte alleen maar lawaai. Een la die hard dicht werd geschoven, een riem die van de stoelleuning werd afgegrist en het hard zachtjes dichtdoen van de deur. Ik riep haar jachtige gestalte nog achterna. Ik riep dat ik een afscheidskus wilde. Het antwoord werd gegeven door het dichtslaan van de voordeur.

Op de dag van vertrek was ze beheerst zenuwachtig. Ze lachte veel naar me, maar ik zag aan haar ogen dat het niet gemeend was. Ze houdt niet van vliegen. Ik nam aan dat het daar aan lag. Gelukkig verliep de reis naar onze bestemming goed. Ik was niets vergeten. Geen pasporten, de planten kregen water en zelfs het licht in de keuken was uit. Ik was er helemaal klaar voor. De vliegreis was een hel voor haar. Het toestel was haar niet goed gezind en schudde zijn lichaam veelvuldig, alsof het lastige vlooien wilde afschudden. Ze hield haar blik krampachtig op het gangpad gevestigd. Haar reis bestond uit kuiten, enkels en af en toe de wieltjes van de trolley van de stewardessen.

We kwamen om vijf uur in de middag aan. Lokale tijd. We aten wat in het hotel. We gingen vroeg slapen. De volgende dag stond in het teken van het verkennen van de omgeving, of exploren, zoals de reisfolder ons juichend adviseerde. Het document hield ik nauwgezet bij me. Ik droeg het alsof het een geheim recept was tot geluk. Zwemmen met dolfijnen, dat moest een prachtige ervaring zijn. En wat dacht je van het relaxed loungen aan n van de vele gezellige, gemoedelijke beachrestaurantjes aan het prachtige strand. Ik kon nauwelijks een keus maken. Dat hoefde ook niet, want dat deed zij voor ons. We gingen het dorp in. We moesten tenslotte weten waar de dokter praktijk hield en of dat er een apotheek in de buurt was.

Het dorpje was gezellig en straalde de sfeer uit die ons was beloofd. We vonden de apotheek direct, gevestigd aan n van de vele pleintjes. De dokterspraktijk was tien meter verderop. De dienst draaide vierentwintig uur per dag. Met dat gegeven kon de vakantie niet meer stuk. We liepen verder het dorp in. Steeds verder omhoog. We naderden het punt waar ons hotel tussen duim en wijsvinger paste. Onderweg bleef ze veelvuldig stilstaan bij voor haar apart uitziende dorpsobjecten. Ik zag een muur, zij een geschiedenis. Pogingen van mij om het gesprek op iets anders te brengen mislukten faliekant. Ik liep steeds verder voorop.
Eindelijk waren we op het hoogste punt beland. Ze was zojuist stil blijven staan bij een gesmede buitenlamp, bevestigd op een eeuwenoude muur. Ik keek even om en liep door.
Wie is Sofie, vroeg ze aan mijn rug.
Het was bijna een fluistering en gezien de afstand tussen ons in leek het onmogelijk dat ik het gehoord had. Ik draaide me om. Ik nam de hele omgeving in mij op, als een veroordeelde die zijn laatste beeld in zich op wilde zuigen.
Niemand, zei ik behoedzaam.
Oh En neukt die niemand lekker?
Ik ken geen Sofie, schat. Zullen we verder gaan? Moet je zien, je kunt de hele baai overzien. Schitterend!

Ik wenste dat ik doof was. Dat ik door een wonder ineens mijn gehoorvermogen verloor. Ik wilde haar verwijtende woorden niet horen. Ik wilde haar hele stem niet meer horen. Alleen haar beeld wilde ik niet kwijt. Haar gezicht, haar haar, haar prachtige lichaam, ik verdronk in dat beeld. Haar stem brak dat beeld steen voor steen af. Ze verwerd langzaamaan tot iets afzichtelijks. Haat en jaloezie; het sloopt een mens. Toen ze de grand finale van haar verwijt inzette, hoorde ik een snik in haar stem. Geen mooie snik. Geen snik van verdriet. Geen bewijs dat het allemaal niet voor niets was geweest.
Wat ben je toch een enorme lul.
En ze maakte een eind aan de droom.

Twee maanden geleden kwam ik haar tegen. Het was op een terras in de binnenstad. Het was in de namiddag, als de aderen van de stad dichtslibben met haastige forenzen. Ik had afgesproken met Eric, op het terras van de Lindeboom, onze stamkroeg, of eigenlijk zjn stamkroeg. Zoals altijd kwam hij exact tien minuten later dan wij hadden afgesproken. Zonder iets te zeggen ging hij zitten, sloeg zijn benen over elkaar en wenkte de ober. Pas toen leek het dat hij mij gewaar werd. Zo, alles goed, vroeg hij opgewekt en zonder mijn antwoord af te wachten stak hij van wal. Hij had een schitterende vakantie achter de rug. In de tropen. Zijn ervaringen schreeuwden het uit om verteld te worden. Ik bood een onwillig oor, maar het was goed genoeg voor hem.

Eric ratelde maar door. Mijn gedachten dwaalden over het terras om ons heen. Ik voelde me als op het tropisch eiland uit de vakantie van Eric. Vol met mensen zoals Eric. Ze leefden, maar niet bewust. Ze genoten, maar niet met plezier. Ze waren er grotendeels onbedoeld op uit om andere mensen duidelijk te maken dat ze een heerlijk miserabel leventje leidden.

Als je je aandacht op kleine dingen vestigt, worden ze vanzelf groter en belangrijker. Ik vroeg me af hoe het fabricageproces van het peper- en zoutstelletje voor mij in zn werk ging. Ik zag de naden in het rubberen tafelkleedje. Ik voelde het relif onder mijn vingertoppen en ik streek met mijn vingers door het plasje bier naast mijn glas. Ik keek even naar Eric om te laten zien dat ik luisterde, maar bijna gelijktijdig gleed mijn blik van hem af en viel op het meisje dat schuin achter hem zat.

Ze zat met de rug naar ons toe. Ze hard kort donker haar dat eindigde in een vederzacht puntje in haar nek. Het leek alsof mijn blik het oog van een camera werd. Alles om mij heen werd vaag en haar achterhoofd kwam pijnlijk dichterbij. Elk haartje kon ik zien. Elk oneffenheidje kon ik met de toppen van mijn vingers aanraken. Ik proefde haar geur op mijn lippen. Ik weet niet wat precies mijn aandacht trok, maar haar hele wezen strekte zich uit en reikte met onzichtbare armen naar mijn persoon. Ik zat als versteend. Erics stem verdween abrupt in het geruis op de achtergrond.

Ze was in een diep gesprek verwikkeld met haar vriendin. Ik stelde me voor hoe haar diep donkere ogen aandachtig de spraakbewegingen van die vriendin volgden. Ik stelde me voor hoe k op die plaats zat. Ze lachte veelvuldig om mijn lieve grapjes. Ik vertelde haar over de kleine dingen van het leven. Het besef van alles wat ik wist verdronk in de geblindeerde ramen van haar ziel. Ik zou weten dat ik niet tot haar doordrong. Dat mijn bespottelijke weetjes haar niet zouden treffen. Haar niet zouden imponeren. Dat was ook niet belangrijk. Ik had haar en zij had mij en samen waren wij gevangen in een eeuwig moment.

Ineens trok ze met haar hoofd de fantasiewereld aan gort. Ze had zich omgedraaid en keek recht in mijn gezicht. Ik voelde al het bloed uit mijn lichaam naar mijn hoofd stromen. Ik was een vuurtoren in geluidloos noodweer. Ze lachte. Ze lachte naar me! Het was een vluchtig moment, maar het leek een eeuwigheid. Ze stond op en liep haar vriendin achterna, de wereld in. Een wereld zonder mij. Ze keek niet n keer om. Ik werd ineens doodsbang. Ik wist bijna zeker dat ik haar nooit meer zou zien.

Het sprookjesbeeld vervaagde en vloeide over in de werkelijkheid met Eric en zijn stomme vakantie. De betovering was hem niet opgevallen. Hij was aan de opsomming van zijn relaas bezig, de samenvatting. Hij besloot zijn verhaal met een lauw en jij? Wat heb jij uitgespookt? Ik keek hem aan. Ik deed mijn mond open om iets te zeggen. De woorden waren al aan het eind van mijn mond, toen ik me bedacht. Ik stond op en zonder verder iets te zeggen liep ik mijn droomgestalte achterna. Eric bleef verbouwereerd achter. Ik voelde niet eens de voldoening van het tonen van mijn desinteresse. Mijn gedachten waren bij haar.

Droombeelden hebben de hardnekkige eigenschap dat ze onbereikbaar zijn en blijven. Ik volgde een spoor waarvan ik wist dat het nergens toe zou leiden. Ze was direct van het terras links de hoek om afgeslagen. Ik liep in een niet gesynchroniseerd beeld. Ze was me steeds een paar onzichtbare stappen voor. Ik liep in een straat met een ontelbaar aantal zijstraten. Winkels overal, hun luifels en uithangborden wezen met een wirwar van pijlen de verkeerde richting uit. Ik liep door, tot aan het eind van de ellenlange straat. Ik was verloren. Zij was verloren voor mij. Ik zou haar niet meer zien.

Ik heb die middag nog wat verdwaasd rondgelopen. Ik liep rondjes door de stad. Een binnenstad die zich klaarmaakte voor de nacht. De lentezon was bezig onder te gaan en trok een dik wolkendek met zich mee. Ik moest naar huis, Laura zou op mij wachtten. Ze zou nu net de afwas hebben gedaan. Waarschijnlijk had ze een salade voor zichzelf klaargemaakt. Ze zou kwaad zijn omdat ik niets van me had laten horen. Geen schat het wordt wat later, geen verklaring waarom ik thuis kwam. Ik deed dat wel vaker, maar leuk vond ze het nooit.

Het was negen uur, maar ze was al naar bed. Ik liep direct door naar de slaapkamer. Ik wilde haar even zien. Ik wilde het uitleggen, haar duidelijk maken wat mij die dag had gedreven. Ik wilde haar werkverhalen horen, de kleine dingetjes die haar irriteerden of blij hadden gemaakt. Ze lag met haar rug naar de deuropening. Ze sliep of ze hield zich zo. Even wilde ik het tafereel gewelddadig verstoren. Ik wilde op het bed springen, de dekens van haar lichaam trekken, haar door elkaar schudden. Schreeuwen dat ik leef. Ik leef!
Ik draaide me om en liep de slaapkamer uit, naar beneden.

Ik plofte neer op de bank en stak een sigaret aan. Ik blies het licht uit de kamer. Ik dacht aan mijn droommeisje van het terras. Ik drukte mijn sigaret uit en stak een nieuwe aan. Ik stond op en liep naar de boekenkast. Mijn intellectuele wereld vervat tussen een paar planken. Sommige stukken waren leeg. Er stonden geen boeken. Wel frutsels zoals boedhas, een wierrookplankje of een fotolijstje. In mijn wereld waren het dingen zonder waarde. Lege dingen. Op het notitieblokje krabbelde ik een naam. Sofie. Ik weet niet waarom ik met die naam kwam. Het paste bij het beeld dat ik ogen had. Onder haar naam schreef ik de datum. Verder niets. Ik scheurde het blaadje af, verfrommelde het en stak het in mijn zak.
Ik liep terug naar de bank. Ik drukte mijn sigaret uit, tezamen met het droombeeld.
Het werd tijd om te gaan leven.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens