woensdag 16 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Henny van Herck - De Vooravondboom
Gepubliceerd op: 15-03-2010 Aantal woorden: 524
Laatste wijziging: 15-03-2010 Aantal views: 1713
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De Vooravondboom

Henny van HerckGestationeerd in de gemeente Oisterwijk verteld hij meesterlijk de bomen in het bos over zijn kracht. Ervaringen te over. Telkens vertaald hij in de vooravond van zijn nacht een scheppend verhaal. Stil aan wordt het donker. De avond rond deze mysterieuze boom valt in. Het gebeurd altijd in die speciale nacht wanneer de volle maan zwanger is van het licht dat komen gaat. De dageraad. Hierin krijgt de levensboom zijn levenstaak die onder aan de stamboom wordt neergelegd. Een levensverhaal met een oeroude boodschap die volgens de wet onuitvoerbaar is. Maar het is een wet die telt! en altijd wordt erover vergaderd en gestemd, nog steeds.

Het is middernacht. De maan verlicht het pad. Bladeren liggen in ruste. Een stille windvlaag ritselt tussen de bomen. Opdwarrelend stof zet aan om zich te vermengen met de nachtelijke sferen. Het leven ademt illusie. Een zwangere levenskracht is voelbaar aanwezig. De uil geniet dit schouwspel van de levensarena op de knoestige vertakkingen van een oude eik. Er zijn ruime zitplaatsen op de knoppen van de ontluikende stilte. Hier begint het leven van de vergadering der vastgestelde wetgevingen. Hier ontpopt zich een eeuwig natuurlijke gedane belofte: n voor allen, allen voor n! Wij zijn allen n!! Het blijft er gonzen van de steeds weer nieuw binnenkomende stamgenoten.

Onder de paddestoelen komen insecten bijeen. Dan ontsluit zich de eeuwenoude vergadering over de toekomst van het bos. Een droom begint aan de vooravond van het oprichten van een nieuwe stamboom in het Oisterwijkse bos.

Na het openingswoord in nachtelijke schalmeien, worden de veranderende strukturen uiteengezet waarop iedereen sprakeloos wordt. De voorvader van het bos gaf de constructie van het beheer aan de allerkleinsten! De meerderheid, zo spreekt hij, wint nl. altijd! Zij verzorgen de spinnen in het web. Zorg dus goed voor hen. Waar zouden we zijn zonder dit voedsel uit ons levenspakket!! Geef blijk van uw waardering en geef beschutting. Het zijn de kleinsten, maar in getal de meerdere. Ik geef ze mijn stem!! Ik geef ze mijn toekomst. Het recht van de allerkleinsten telt! Stem daarom allen met mij mee.

De meerderheid vormt een krachtige basis en wint altijd volgens het stemrecht. En zo geschiedde. De voorvader had gesproken. Natuurlijk stemde ook alle insecten op de voorvader van het Oisterwijkse bos. Wat een geweldig plan, wat een wijze woorden schalmden er door de lucht. De zwangere trillingen ontplooiden een nieuw levensbed waarop de bevruchting van een nieuwe stamboom plaatsvond. Het recht van de sterkste werd opnieuw geschapen. Telkens weer, al eeuwen lang.

Dit alles geschiedde aan de vooravond van het grote bomenfeest. De insecten droegen alles aan tot bij de wortelstam. Een eeuwige cyclus voltooide zich voordat de dag begon. Het "voedsel" was gereed. De boodschap erin gelegd en de nacht weer ingekeerd. Allen waren het ermee eens. Gebundelde eenlingen in een gestroomlijnde energie. Het daglicht straalt voldaan. De ongeziene droom begint... zijn levenstaak.

Zo is de boom ontstaan van eeuwig leven, en in de vooravond ervan verteld hij nog steeds in die speciale nacht zijn levensdroom en van de taak die hij heeft volbracht.

-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens