dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - Woningnood
Gepubliceerd op: 06-04-2002 Aantal woorden: 245
Laatste wijziging: - Aantal views: 1689
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Woningnood

Ger Klarenbeek


Woningnood

In Nederland heerst woningnood. Vooral de woningzoekenden in de randstand moeten steeds langer wachten. Het ontbreekt aan een natuurlijke doorstroming. De hoge huizenprijzen zijn duidelijk een belemmering. Daarbij komt dat de prijs van het leegkomende huizen niet in overeenstemming zijn met de kwaliteit.

Veel mensen zijn best bereid te verhuizen, maar zij kunnen op de huidige markt niet iets vinden wat overeenstemt met hun wensen. In duurdere sectoren wordt nauwelijks gebouwd en de huizen die er zijn, bieden te weinig. Dit houdt in, dat bijna iedereen reflecteert op woningen die minder comfort bieden en ook deze klasse te duur wordt. Daarbij is het aanbod van huurhuizen ook ver beneden de maat, zodat er altijd zeer veel gegadigden zijn voor een enkele woning.

Er is eveneens een gebrek aan seniorenwoningen. Veel van deze ouderen wonen nu nog in een eengezinswoning zonder aanpassingen, maar willen graag naar een zogenaamde seniorenwoning met beter comfort. Helaas die zijn er te weinig. Men heeft geen rekening gehouden met feit, dat Nederland vergrijst. Het aantal ouderen van 65 en ouder zal binnen 30 jaar 4 miljoen bedragen. De gemiddelde leeftijd stijgt en dus wordt deze groep steeds groter. De senioren willen graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen en dat is ook beter, omdat de verzorgingstehuizen deze instroom niet kunnen verwerken.

Het hele woningbeleid moet zo spoedig mogelijk op de helling, omdat anders niemand meer aan woning kan komen.


@ 06-04-2002 12:43:19
Groot gelijk! Ik moet hier in Hoorn 7 jaar op een woning wachten... ik vind het absurd! Maar er schijnt nu ook een systeem te komen waarbij je je kunt inschrijven voor bepaalde woningen, waardoor je kansen wat vergroot worden op de huizenmarkt.Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens