dinsdag 22 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
FRANK - AUTOBIOGRAFIE FENOMEEN JOHN CORDELL
Gepubliceerd op: 30-01-2009 Aantal woorden: 1019
Laatste wijziging: - Aantal views: 3186
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

AUTOBIOGRAFIE FENOMEEN JOHN CORDELL

FRANKAUTOBIOGRAFIE FENOMEEN JOHN CORDELL EEN LEVEN VOL MUZIEK EN KUNST


AUTOBIOGRAFIE FENOMEEN JOHN CORDELL EEN LEVEN VOL MUZIEK EN KUNST MET ALS ONDERTITEL NEW GREENWICH VILLAGE LEEST ALS EEN TREIN

BOEIEND LEVENSVERHAAL VAN EEN GEBOREN SURVIVOR

De lezer zal van begin tot einde van de 196 paginas omvattende in eigen beheer uitgebrachte biografie geboeid blijven door de buitengewone veelzijdigheid van John Cordell die gedu rende tientallen jaren een groot aantal initiatieven nam in een na oorlogs Nederland dat niet klaar leek voor zijn dynamische, onorthodoxe aanpak van het organiseren van belangrijke muziek manifes taties, Miss verkiezingen, Jazzclubs, galeries in Nederland, Spanje en Frankrijk, Jazz concerten, internationale ontmoetingen met de groten der aarde op het gebied van de schilderkunst, de literatuur en de Jazz waaarondder Erroll Garner, Thelonious Monk, Sarah Vaughan en vele anderen. Hij wist hiermee zowel een groot publiek als de liefhebber in zijn galeries te bereiken. De grote liefde voor muziek, mooie vrouwen, kunst en literatuur was een voorwaaarde voor zijn bestaan.
Een groot talent van John is zijn enorme vermogen om contacten te leggen en te onderhouden met artistieke mensen van hoog nivo, die vaak niet tot de allergemakkelijkste categorie behoren.
Via zijn secretaresse van CBS Nederland heb ik ik in het jaar 1966 een aantal malen in het ge zelschap van John verkeerd en eenmalig met een vriendin zijn huis aan de P. de Hoochstraat in Amsterdam Zuid bezocht. Een buurt die ik heel goed ken omdat ik daar tusssen 1944 en 1958 op groeide.
Die avond was de echtgenote van de schilder Johfra aanwezig. Zij brak enkele malen zonder enige aanleiding in tranen uit, een eigenschap naar men zegt eigen aan de artistieke soort. Het blijft een emotioneel volkje, niet waar!
Ik stond aanvankelijk sceptisch tegenover John Cordell omdat de wereld van de glamour mij altijd zeer heeft tegen gestaan. Als ik zijn autobiografie lees verdwijnt wat John betreft elke scepsis als sneeuw voor de zon. Hij heeft zich op een overweldigende wijze waar gemaakt.

JEUGDJAREN JOHN CORDELL

John is in 1923 geboren in de Jordaan waar het gezin een kommervol, hard bestaan leidde en via de gemeentelijke armenzorg nauwelijks het hoofd boven water kon houden. De overle vingsdrang die de vitalistische overlever Cordell zijn leven heeft voort gestuwd heeft hier wellicht vorm gekregen en hem succes gebracht. Het milieu in de Jordaan was hard en voor enkelen een voedingsbodem voor artistiek talent. In 1938 wordt hij aangenomen als leerling van de gerenommeerde Amsterdamse Grafische School.

TWEE JAREN IN DE HEL VAN DRIE CONCENTRATIEKAMPEN

Als onderduiker wordt de 20 jarige John opgepakt door de Duitsers en veroordeeld tot het concentratie kamp. Door een vergissing wordt hij aangezien voor Jood en moet zware dwang arbeid verrichten. Opvallend is het grote aanpassingsvermogen van John onder onmenselijke omstandigheden en zijn talent om er het beste van te maken door zijn muzikale en beeldende talent te benutten onder zware, onmenselijke kamp omstandigheden. Velen zouden er aaan onder door gegaan zijn. Bewondering dwingt zijn wijze om kansen te benutten waardoor hij overleeft.

NA DE BEVRIJDING TERUG IN AMSTERDAM

John start een portretstudio in de Bijenkorf waar hij als geroutineerd tekenaar een dertigtal portretten per dag maakt. Het is al snel een groot succes. Zelfs de beroemde filmster Ingrid Bergmann laat zich door hem portretteren. Het portret staat afgebeeld in het boek van John en is zeer geslaagd. Ik ben van mening dat men een kunstenaar moet beoordelen naar het beste dat hij heeft gemaakt en dan is John een waar talent.
Al snel volgt een aanbieding van Bovema in Heemstede en daarna EMI in Londen om de publiciteitsstaf te leiden. Hij maakt lay outs, pagina opmaak en illustraties in het maandblad Grammaphone House News. Hij heeft een goede neus voor talent en ontdekt zangers als Johnny Jordaan, Tante Leen, duo de Munk e.a.

EMIGRATIE NAAR CANADA 1957

Het is voor John van de grond af aan opnieuw beginnen en dat lukt hem wonderwel binnen heel korte tijd. Bij een tekenfilm en reclame studio vind hij werk. Nov. 57 huurt hij een res taurant waar hij met andere musici begint te spelen in een stad van 3 miljoen inwoners waar geen Jazz club te vinden was. Het wordt een succes. De volgende werkkring van John is bij de National Film Board, maar ondanks deze job knaagt het verlangen naar Europa. In de week enden organiseert hij concerten in een chalet, midden in de bergen. Concerten van Dave Brubeck, Sonny Rollins, Erroll Garner en Jimmy Smith zijn snel uitverkocht.

GREENWICH VILLAGE

Het artistieke centrum van New York waar John een werk van Willem de Kooning ruilt voor zijn eigen werk.

TERUKEER NAAR AMSTERDAM

Werkzaam bij Bovema. In 1974 neemt hij ontslag bij CBS om zich te gaan wijden aan het exploiteren van zijn grote Museumboerderij The New Greenwich Village in het mooie Zuid wolde. Van 1962 tot 1971 organiseert hij jazz concerten in De Groene Kalebas. Hierna opent John de Birds Club op het Rembrandtsplein.

MUSEUMBOERDERIJ NEW GREENWICH VILLAGE TE ZUIDWOLDE

Een antieke Saksische boerderij waar tentoonstellingen worden gehouden, poetry readings en Live Music concerten met internationale grote artiesten. Diverse reizen naar Parijs waar John uitrust op het terras van de Select, waar mijn echtgenote en ik verleden jaar nog aten, omdat het in de Coupole ons te rustig was. In 1977 verkoopt John de boerderij en betrekt een kleine woning in Zuidwolde. John vertrekt met een trouwe vriendin naar Altea, Spanje. In 2002 vertrekt John weer uit Spanje . In Lagrasse, Frankrijk koopt hij een mooi oud huis waar Ga lerie Nouveau Greenwich Village wordt gevestigd.

TERUGBLIK

Het leven van John Cordell is een avonturen roman vol anecdotes, onverwachte inter nationale ontmoetingen, beelden, muziek, grafische ontwerpen, kunst, mooie vrouwen, romantiek en kort samen gevat Never a dull moment.

Een leven vol muziek en kunst is zijn levensverhaal, vol fotos,

tekeningen en anecdotes.

196 paginas, mr dan 200 fotos en tekeningen

Full Colour, 170 x 240 mm

Genaaid gebrocheerd.

E 18,75 (+ verzendkosten

-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens