dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - drinkwater
Gepubliceerd op: 30-03-2002 Aantal woorden: 237
Laatste wijziging: - Aantal views: 1803
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

drinkwater

Ger Klarenbeek
Ons drinkwater wordt steeds duurder. Dit moet logisch zijn, omdat de werkzaamheden rondom de levering van zuiver drinkwater toenemen. Er is een grote bodemvervuiling en hierdoor wordt het winnen van water steeds moeilijker. Toch betalen de Nederlanders te veel voor het drinkwater. De gemiddelde waterprijs kan bij efficiŽnte winning goedkoper worden. Er moet op dit gebied meer concurrentie komen. Dat is de mening van de Vereniging voor Energie, Milieu en Water.

Er zijn ook andere factoren waardoor de waterprijs te hoog is. Door verkeerde prognoses in het verleden zijn er te veel waterleidingen en rioleringen
aangelegd. Het onderhoud daarvan wordt ook door consument betaald. Dus betaalt men ook voor de over capaciteit.
Doordat steeds meer bedrijven alternatieven vinden voor de watervoorziening betalen de gewone burgers ook te veel voor hun watervoorziening. De waterleidingbedrijven, waterschappen en gemeenten berekenen te hoge prijzen.

De VEMW wil nu inventariseren welke waterleveranciers in Nederland het meest efficiŽnt werken en een goed product leveren tegen redelijke kosten. Op basis hiervan zal de particulier in de toekomst een keuze kunnen maken. Deze keuze vrijheid wordt reeds beperkt toegepast bij de levering van elektriciteit.

Voorts moet er ook gekeken worden naar het scheiden van afval- en regenwater. Dit leidt tot besparingen, waardoor o.a. de rioolheffing verminderd kan worden. Het geeft alleen maar aan, dat met een beetje goede wil alles goedkoper kan.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en Renť Claessens