donderdag 18 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Johan Veenhof - Mee eens
Gepubliceerd op: 20-12-2008 Aantal woorden: 224
Laatste wijziging: - Aantal views: 1269
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Mee eens

Johan Veenhof


Mee eens

Ik schrok even toen ik het rasloze hondje opmerkte dat een beetje nerveus met zijn natte snoetje mijn onderbenen onderzocht. Ik boog naar voren en gaf de hond een snelle knuffel om hem een beetje op zijn gemak te stellen.

‘Hier Cesar’, riep een oud fragiel vrouwtje dat vrolijk achter het hondje aan kwam lopen. Het hondje manoeuvreerde zich gehoorzamend kwispelend richting het baasje. De zichtbaar door leeftijd getekende vrouw gaf de hond een zachte aai, waarnaar ze mij ongevraagd vergezelde op het bankje in het park.

‘Sorry, maar mag ik u iets vragen meneer?’, ‘Mijn liefje is blind aan één oog en de dierendokter zegt dat hij waarschijnlijk het zicht met zijn andere oog ook snel zal verliezen’. ‘Weet u soms wat te doen?’. ‘Mijn zoon zegt me dat ik hem moet laten inslapen en dat ik egoïstisch ben als ik de hond laat leven, wat denkt u?’.

Ik antwoordde dat ik het niet met hem eens was, je laat blinde mensen immers ook niet inslapen. ‘Zie je wel, jubelde de vrouw nu bijna. ‘Ik dacht dat als ik zijn bakjes met voer en water altijd op dezelfde plaats neerzet hij ze vanzelf wel zal vinden, denkt u niet?’. Ik antwoordde bevestigend.

Ik was het er mee eens.

Johan Veenhof@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens