donderdag 20 juni 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Debby van den Bergh - Moraal
Gepubliceerd op: 18-11-2008 Aantal woorden: 676
Laatste wijziging: 24-11-2008 Aantal views: 1122
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Moraal

Debby van den Bergh


Het wordt geen grappige column.
Ik heb geen idee of het door het sombere weer komt of mijn eigen gemoedstoestand, maar vrolijk ben ik niet. Vallende blaadjes hebben op meer mensen invloed en gisteravond viel het me ook nog ns op dat het volle maan is; voldoende ingredinten om weg te glijden in een melancholische bui waarbij mijn vermogen om nieuws op een humoristische manier te analyseren even ver te zoeken is.
Gisteren is een jongetje van twaalf hier in Rijswijk voor de tram gekomen. De foto op internet toonde zijn verkreukelde fietsje, maar ik had geen behoefte om zijn verkreukelde fietsje te zien. Zijn ouders en zijn twee zusjes ook niet. De impact van zon gebeurtenis is groot, al weten we allemaal dat dit soort dingen dagelijks veelvuldig voorkomt, maar als het zo dichtbij is, komt het ook ineens heel dichtbij. Vanmorgen toen ik naar mijn werk reed dacht ik aan de ouders van dat jongetje. Dat je hele leven in puin ligt en dat de wereld gewoon verder draait. Moet bizar zijn.
Als ik op een nieuwssite vervolgens lees dat een Britse man zijn zeventien maanden oude stiefkindje dusdanig heeft mishandeld dat het overleed (het kindje was eerder al verlamd door een gebroken rug, miste nageltjes en vingertopjes), word mijn gemoedsrust er niet beter op. Mijn -gelovige- collega geeft op mijn vraag En waar is God op die momenten? de repliek dat Hij het kindje niet heeft mishandeld. Nee, maar Hij laat het wel toe. Tot zover de theologische discussie en we gaan gewoon door met onze werkzaamheden.

Eigenlijk wil ik een verontwaardigde column schrijven over het stukje dat ik las waarin Rouvoet de seksmoraal van onze jeugd losgeslagen noemt.
Goh.
Wat een heldere conclusie.
Maar Rouvoet benadrukt tegelijkertijd dat hij geen wettelijke maatregelen wil eisen, maar wel een breed debat over het onderwerp wil. Ik citeer Rouvoet: "Dit is meer dan een opvoedprobleem, het is een maatschappelijk probleem."
Goh.
Knap hoor. Kan wel zien dat de beste man gestudeerd heeft. Ik was er nooit opgekomen dat de moraal van onze jeugd losgeslagen is. Het valt mij namelijk niet op dat jonge meisjes (mijn dochters ook) op straat constant worden lastiggevallen door -sorry voor het stigmatiseren- allochtone medelanders met het verzoek of ze lekker willen neuken of pijpen. En gelukkig zit er een knop op mijn t.v. zodat ik savonds om 23:00 uur de over het scherm glijdende, naakte en hijgende telefoonhoeren niet hoef te zien, en mijn dochters ook niet.
En het valt mij ook niet op dat als mijn dochter een commercile zender heeft opstaan en teletekst gaat kijken, onder in beeld permanent een regel staat waar hete huisvrouwen of hete tieners en live sex te vinden zijn. Dat de Veronica gids (ik heb de Varagids) een hele advertentiepagina heeft waarop, weliswaar erg klein, reclame wordt gemaakt voor allerlei sex sms mogelijkheden is ook heel normaal. n zo goed voor de moraal!
Daarnaast (gelukkig zit er een knop die t.v. h?) identificeren mijn kinderen zich niet met al die halfblote, op benen rijdende wijven in MTV clips.
Welnee, ze weten wel beter.
Dat we verder worden overspoeld met programmas waarbij het de gewoonste zaak van de wereld is dat als je je gebit wilt laten herstellen je er automatisch een borstvergroting bij krijgt, is ook geen reden om te gaan twijfelen aan de heersende moraal. In het programma de Gouden Kooi was veelvuldig te zien hoe makkelijk je de moraal van jongeren kunt benvloeden. Geef ze geld, een huis en een bubbelbad en het Sodom en Gomorra is geboren. (En zend het vervolgens rond etenstijd uit).
De seksmoraal van onze jeugd is losgeslagen.
Sorry alle gelovigen die dit lezen, maar Godverdegodver, komen we daar nu dan pas achter? En dat die Klompvoet dan verdomme ook gelijk terugkrabbelt door geen wettelijke maatregelen te willen is werkelijk waar te zout om te vreten.
Het kabinet zou de eigen moraal eens onder de loep moeten nemen.
Wees in godsnaam eens heldhaftig.
Desnoods een moraalridder.


@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens