zondag 24 maart 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
kees niesse - Een paard in de keuken.
Gepubliceerd op: 20-10-2008 Aantal woorden: 1370
Laatste wijziging: - Aantal views: 1456
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Een paard in de keuken.

kees niesseEen paard in de keuken.

Dries woonde met zijn vrouw Alie even buiten het dorp in een kleine boerderij. Het zag er oud en vervallen uit en het was alleen te bereiken over een pad van ongeveer vijftig meter die op een landweg aansloot. De omgeving was lieflijk, weilanden met daartussen smalle slootjes, waarin de kikkers kwaakten. De rijke boeren hadden op de weilanden veel koeien grazen en in de heerlijke natuur was hun loeien een verademing om te horen. Dries had maar een klein stukje grond achter zijn huis, een moestuin en verder een grasveld voor twee koeien en afgescheiden daarvan voor zijn paard Adonis. Elke morgen vroeg ging Alie de koeien melken en Dries ging met zijn paard en wagen langs de dorpen om schillen van de bewoners op te halen.

Dries was de oudste broer van Wouter en stond bekend als een asociaal. Sommige inwoners van het dorp hadden gezien, dat hij zijn paard wel eens in de keuken had staan. Dries was moeilijk ter been, want hij had een houten poot, overgehouden uit de tweede wereldoorlog. Hij kon een mooie prothese krijgen, maar hij was tevreden met zijn houten poot, want die was veel goedkoper in aanschaf. Als zijn poot kapot was had hij alleen maar een timmerman nodig. Beiden waren ze echte dierenliefhebbers en bij de verkiezingen stemden ze op de dierenpartij. Vooral hij praatte vaak met zijn dieren. Wanneer de kippen het snot hadden, dan had hij medelijden met ze en sprak hij met ze en aaide hij ze over hun koppies. De kippen keken hem dan dankbaar aan.

Op een mooie warme dag zei Mien:
Zeg ouwe, moeten we niet weer eens je broer bezoeken. Het is lekker weer om te fietsen. Misschien heeft hij nog wat melk en fruit voor ons.
Behalve schillen ophalen komt Dries ook wel eens langs om fruit te verkopen. De oogst was vaak zo overdadig, dat hij met aardbeien, pruimen, melk en groenten langs de huizen ging. Hij liep dan langzaam naast Adonis en met zijn luide stem probeerde hij zijn waren aan de man te brengen.

Doen we Mien, ik zal de fietsen uit de schuur halen. Ik hoop maar niet, dat hij weer over het geloof begint te kletsen, zoals vorige keer. De pastoor zat er toen ook bij en probeerde ons weer naar de kerk te krijgen, weet je nog darling?
Hij kan me rug op, trouwens ik zie die pastoor vaak langs fietsen en volgens mij gaat hij dan op de koffie bij Alie als Dries weg is. Weet je veel wat hij bij haar uitspookt?
Niet zo wantrouwend zijn darling, Hij doet alleen maar zijn werk om zieltjes te winnen.
Ik mag hem niet. Weet je nog een paar maanden geleden, dat hij hier was. Jij had hem een sigaar gegeven en een paar borrels. Wat had hij een lol zeg en hij begon zelfs nog ordinaire drankliederen te zingen. Ik was blij, dat hij opgesodemieterd was.

Kom wijfie, we gaan.
Ze stapten beiden op de fiets en reden naar het einde van het dorp om dan de heerlijke natuur gade te slaan.
Wat is het hier toch mooi h, dat weidse uitzicht en dan die molen voorbij de bocht van de weg. Schitterend gewoon.
Toen ze de weg afgingen en het pad op naar het boerderijtje van Dries hield Mien plotseling haar hand voor haar mond en zei lachend:
Moet je nou eens kijken ouwe, zijn paard staat in de keuken. Wat is je broer toch een rare, trouwens hij heeft het niet van een vreemde, jullie zijn allemaal kierewiet. Die psychiater had wel gelijk toen hij jou een idioot vond, toen je die witte muizen bij hem in zijn spreekkamer los liet.
Zeg Mien, een beetje dimmen h.

Alie kwam al naar buiten om ze te begroeten. Dries kwam ook strompelend aanlopen en liet een harde wind toen hij Mien een zoentje gaf. Zijn broer bekeek hij nauwelijks.
Mien kon haar niet inhouden en wees naar de keuken en zei:
Ik wilde het nooit geloven Dries, maar nu zie ik het echt. Adonis staat in de keuken, schijt hij daar ook?
Soms wel Mien, maar ik vind stront lucht wel lekker ruiken. Hij moet morgen een merrie dekken van een boer verderop, dan verdien ik weer wat.

Ze gingen naar binnen en namen plaats in de huiskamer, waar het ook nog naar stront rook. Mien had de grootste moeite om niet te gaan kokhalzen.
Zal ik een bakkie koffie zetten?, zei Alie.
Daar hadden ze wel zin, maar Mien niet zo erg, maar dat liet ze niet blijken.
Dries kwam er ook bij zitten en vertelde, dat er vannacht een kalfje was geboren. De koe had het zwaar, maar gelukkig was alles goed gegaan. Ze ligt nu met haar moeder in de slaapkamer op wat hooi.
In de slaapkamer?, zei Mien.
Ja hoor, onze dieren lopen gewoon door het huis. We moeten wel elke dag de vloeren schrobben, maar dat is geen probleem. Eerst was ik van plan de koe te verkopen, maar nu hij moeder is doe ik het niet. Hij moet bij zijn kindje blijven.

Alie kwam met vier bekers koffie binnen en zette die op de tafel met vier dikke plakken krentenbrood op een bordje.
Met tegenzin pakte Mien een plak krentenbrood en nam er een hap van. In haar verbeelding rook ze weer strontlucht. Dat brood heeft natuurlijk open en bloot in de keuken op het aanrecht gelegen en misschien heeft Adonis er wel aan gesnuffeld. Ik ga hier niet meer naar toe, wat een rotsooi, dacht ze.
Opeens ging de deur open en kwam de koe met haar kalfje de kamer binnen lopen. Ze liepen meteen naar Alie en dan naar Dries om hun te besnuffelen. Wouter aaide ze over hun koppen om maar een goede indruk te maken, maar Mien zag het niet meer zitten.

Toen de koffie op was zei Mien:
H ouwe, zullen we weer gaan, het is al over vieren en ik moet nog de aardappelen schillen.
Wouter wilde nog wel even blijven en vroeg aan zijn broer:
Wanneer moet Adonis erop?
Morgenochtend moet hij het paard van boer Harmsen dekken, je kan meegaan als je wilt. Ik kan wel een beetje hulp gebruiken, jij bent vroeger toch ook schillenboer geweest?

Ja, dat klopt. Toevallig heb ik vorige week nog de burgemeester geholpen. Die heeft ook een hengst en heet ook Adonis en moest ook een merrie van boer Harmsen dekken. Wat ging dat paard tekeer zeg. Hij klom erop en ik moest nog helpen zijn lul in de merrie te douwen. Hij kon het gat niet vinden.
Daar heb ik de laatste tijd ook moeite mee Wouter, we worden ouder h.
Zeg dat wel. Mien klaagt er ook al over, dat ik een dooie ben. Ik ben toen op haar aanraden naar de huisarts geweest en die schreef mij viagra voor, maar ik mocht maar de helft van de pil innemen.

Was ik avonds vergeten en nam de hele pil in. Dat heb ik geweten zeg. Mijn lat bleef zesendertig uur overeind staan en mijn jonge buurvrouw kwam op koffievisite. Ik wist me geen raad zeg.
Zag ze het dan?
Zeer zeker, ze is er kennelijk op getraind en ze keek mij met verlangende blikken aan. Mien kwam niet bij van het lachen. Die pillen neem ik nooit meer in, wat is dat vermoeiend zeg.
Mien stond al buiten bij haar fiets en stond met Alie te praten.
Ik ga weer op huis aan Dries, ik kom morgen bij je.
Fijn, dat vind ik tof van je. Tot morgen dan.
Wouter en Mien fietsten op hun gemak weer naar huis. Thuis ging zij meteen onder de douche om de strontlucht kwijt te raken.
Mij zie je daar niet meer, zei ze.

Kees Niesse.
@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens