dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - Luxe huurwoningen
Gepubliceerd op: 03-11-2003 Aantal woorden: 261
Laatste wijziging: - Aantal views: 1491
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Luxe huurwoningen

Ger Klarenbeek


Luxe huurhuizen

Woningbouwvereniging Patio gaat meer luxe huurwoningen in de vrije sector aanbieden. Het doel is het gat in de woningmarkt tussen goedkoop huren en duur kopen op te vullen. Door de bouw van luxe huurhuizen hoopt men ook de doorstroming te bevorderen, waardoor er meer goedkopere huurwoningen voor de daartoe bestemde doelgroep beschikbaar komen. Door nieuwbouw en verbouw moeten er binnen tien jaar 500 woningen ter beschikking komen met huren tussen 600 en 1300 euro per maand.

Op zich is het een loffelijk streven om huurders, die een goedkopere huurwoningen hebben de mogelijkheid te geven een luxe huurwoning aan te bieden. Het is echter wel de vraag of die huurder ook daadwerkelijk verhuist. Immers de huidige economische recessie nodigt bepaald niet uit om duurder te gaan woningen. Het besteedbaar inkomen zakt en zal in de loop der jaren nog meer slinken. Het consumentvertrouwen is dramatisch laag en er wordt steeds minder geld besteed aan duurzame goederen. Verhuizing naar een duurdere huurwoning ligt dan ook niet in de lijn der verwachtingen. Want een dergelijke verhuizing brengt ook meerdere kosten met zich mee, te denken valt aan de inrichting en de hogere huurlast.

Naast duurdere huurwoningen zullen de woningbouwverenigingen zich ook moeten richten op meer huurwoningen in de sociale sector, zodat ook de minderbedeelden beter aan hun trekken komen. Daarnaast moet er een geheel ander grondbeleid komen, maar hierover is reeds genoeg geschreven. De grond en bouwkosten zijn feitelijk te hoog om tot rendabele woningbouw te komen. Afgezien van alle sociale aspecten.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens