zaterdag 20 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Wilma van Raamsdonk - How tough was this match for you?
Gepubliceerd op: 24-02-2008 Aantal woorden: 329
Laatste wijziging: 24-02-2008 Aantal views: 1568
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

How tough was this match for you?

Wilma van Raamsdonk


Al een hele tijd geleden kocht ik als een soort van ‘kassakoopje’ tijdens een Bol.com-bestelling het boekje I always get my sin van Maarten H. Rijkens.
Hij citeert in dit boekje tal van hilarische fouten die Nederlanders maken als zij Engels spreken.

Van Dale hanteerde aan het begin van dit schooljaar een leuke variant: om de woordenboeken N/E en E/N te promoten voerden zij campagne met een striptekening van een jongen en een meisje op een bankje aan de waterkant. In het wolkje van het meisje staat: Spring is in the air, waarop de jongen in zijn eigen wolkje vraagt: Why should I?

Een zelfde onvergetelijk grappige versmelting van het Nederlands en Engels, hoorde ik in de enige leuke Joran-persiflage, waarin Joran op Aruba’s Palm Beach roept: Natalee don’t Holloway!

Maar wat heeft deze humor te maken met de berichtkop?
Ik was vandaag op uitnodiging van RTV Rijnmond te gast tijdens de 1e halve finale van het ABN-Amro
World Tennis Tournament in Ahoy tussen Llodra en Karlovic. Het was een indrukwekkende ervaring, te meer omdat ik nooit eerder in mijn leven toeschouwer ben geweest als iemand – al was het maar een buurman – een ‘balletje ging slaan’ en nu zat ik prominent op de eerste rij tijdens een prestigieus tennistoernooi, waar ik de tenniscoryfeeën niet alleen goed kon zien, maar zelfs kon ruiken.

Llodra won, volgens een voor mij totaal onbegrijpelijk puntensysteem, de spannende match. Als winnaar liep hij op de aanwezige journaille af, een plek waar zich ook de spreekstalmeester van het toernooi bevond. Het publiek, nog staande van de ovatie, luisterde aandachtig toen deze – onverwachte – winnaar de vragen van de spreekstalmeester beantwoordde. Deze overduidelijke mederotterdammer leek me een aardige man in een mooi pak, maar toen hij de bovengenoemde vraag aan Llodra stelde als: How tof was this match for you?, lachte menig aanwezige met me mee. Het antwoord leek me evident: supertof, hij had immers gewonnen!

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens