dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - nieuwbouw
Gepubliceerd op: 28-03-2002 Aantal woorden: 212
Laatste wijziging: - Aantal views: 1784
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

nieuwbouw

Ger Klarenbeek
De kreet is duidelijk er komt in Nederland te weinig nieuwbouw tot stand. Daarnaast wordt er bij de bouw van nieuwe woningen te weinig rekening gehouden met de vraag. Er worden in verhouding te veel goedkope koop- en huurwoningen opgeleverd. Daarbij aangerekend, dat de gehele woningbouw stagnatie ondervindt en doelstellingen in het geheel niet gehaald worden. De gehele woningbouw is reeds teruggezakt naar het jaren 30 niveau.

De groeiende vraag om woningen van een hogere kwaliteit wordt nauwelijks
beantwoord. Hierdoor kan er geen doorstroming plaats vinden van goedkope naar duurdere woningen. Deze doorstroming is zeer belangrijk omdat hierdoor starters in de gelegenheid gesteld worden een woning aan te schaffen.

Van regeringszijde tracht men een oplossing te vinden door het particulier opdrachtgeverschap te presenteren. De particulier wordt hierdoor verplicht op de reeds schaarse bouwmarkt specialisten te vinden, die hem moeten helpen het project uit te voeren.

Deze gang van zaken is zeer onbevredigend omdat het geheel beter in grote verband uitgevoerd kan worden. Men zal van regeringszijde de bouwprojecten voor duurdere huizen moeten vergroten om op die wijze aan de vraag te voldoen. Thans stijgen de huizenprijzen slechts en dat is zeker niet in belang van eventuele aspirant-kopers of huurders.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens