dinsdag 22 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Nina de Lange - De Auditie
Gepubliceerd op: 27-09-2003 Aantal woorden: 1457
Laatste wijziging: - Aantal views: 1796
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De Auditie

Nina de Lange


De Auditie.

Clara opstaan!!
Zuchtend van vermoeidheid staat Clara op en begint zich aan te kleden. Ze had zo graag nog even een uurtje langer willen slapen, maar ja school gaat nou eenmaal voor alles, zoals haar moeder vaak beweerde. Nog half slapend strompelt ze de trap af. Mam, ik ben nog moe. Ik wil weer gaan slapen Zeurt Clara onder het ontbijt. Dan had je het gisteravond niet zo laat moeten maken Clara Haar moeder is bezig het aanrecht schoon te maken, terwijl ze Clara erop wijst dat ze haar gymkleding niet moet vergeten.
Om 8 uur staat Clara buiten naast haar fietst. Ze had nog even het Ik ben zo ziek plan geprobeerd, maar daar was haar moeder niet ingetuimeld. Vloekend haalt ze haar fiets van het slot en fietst de straat uit, niet in de gaten hebbend dat haar moeder voor het raam staat te zwaaien.
Hey Clara! Anja komt op haar afgerend. Heb je al het affiche gezien?. Clara haalt ontkennend haar schouders op. Anja grijpt haar bij haar mouw en trekt haar mee naar het schoolbord.

Middeleeuwen.
Ben jij tussen de 16 en 30 jaar en wil je graag spelen in een toneelstuk?? Meld je dan aan!! En zing, dans of speel op de auditie op 28 juni a.s.

Clara staart naar het affiche. Tussen de 16 en 30 jaar Anja! Daar kunnen wij aan meedoen! Schreeuwt ze verbaasd uit. Doen we het? Clara kijkt Anja verwachtingsvol aan. Anja haalt haar schouders op. Ok waarom ook niet. Op 28 juni is de auditieWat ga jij doen Anja?. Anja lacht even. Dat is niet moeilijkik ga natuurlijk dansen dat kan ik goed en wat ga doen? Clara haalt haar schouders op. Ik heb geen idee.
De dagen kropen voorbij en Clara had nog steeds geen flauw idee van wat ze moest doen. Het was nu al 25 juni.
TuuttuutMet Anja Boiler Word er aan de andere kant van de lijn gezegd. Hey An, wilt het lukken?. Natuurlijk Clara bij mij wel en bij jou? even overweegt Clara hulp te vragen bij haar beste vriendin, maar dan beseft ze dat ze het toch ook alleen moet kunnen. Ja An, bij mij lukt het ook allemaal prima Hoort ze zichzelf zeggen. Dan is het goed. Hey Claar, ik moet gaan ik zie je zaterdag 28 juni wel
Clara streept de dagen op de kalender af. Oh nee h?! Morgen is het al 28 juni en ik heb nog helemaal niets Steunt Clara wanhopig.
Die avond krijgt Clara met het avondeten geen hap door haar keel. Clara meisje moet je niet wat eten? Vraagt haar moeder bezorgd. Morgen heb je auditie. Hoe gaat het trouwens met je stuk?. Natuurlijk gaat het hartstikke slecht en staat ze morgen voor aap tenzij het vannacht haar hoofd in komt sluipen Komt haar broertje brutaal tussen beide. Als blikken konden doden dan had Clara zojuist haar broertje gedood. Het gaat goed mam Antwoord Clara snel, voordat haar broertje de kans krijgt om nog een rotopmerking te maken.

Het 9 uur en de hoogste tijd om naar bed te gaan. Natuurlijk gaat het hartstikke slecht en staat ze morgen voor aap tenzij het vannacht haar hoofd in komt sluipen De opmerking van haar broertje blijft maar door haar hoofd sluipen en ze valt in een onrustige slaap

Vrouwe is alles wel goed met u? Clara word wakker en merkt dat ze op de grond ligt. Kreunend staat ze op en kijkt om haar heen. Bossen en weiden. Waar is haar huis gebleven? En haar kamer? Ze kijkt naar de jongen voor zich die onder haar blik nog dieper buigt. En terwijl hij dat doet steeds maar excuses blijft mompelen. Wie ben jij? Clara haalt vragend een wenkbrauw op. Ik ben uw dienaar Vrouwe Zegt de jongen verbaasd. Mijn naam is Lucide. Lucide? Waar heb ik die naam eerder gehoord? Clara is diep in gedacht verzonken als ze opeens een andere stem hoort. Lucide! Jij stom varken! Ga het paard van je Vrouwe vangen! Nu! Lucide springt op en verdwijnt tussen de bomen uit het zicht. Clara kijkt naar de man dop het paard. En wie bent u?. Ik ben Lan, je broer Zegt de man verbaasd. Kom Claravella we moeten naar de verjaardag van onze grootouders. Ondertussen is Lucide weer verschenen op een kleine pony. Aan de leidsels leid hij een prachtige merrie met zich mee. Clara bestijgt de merrie en galoppeert achter Lan aan. Wat vreemd Lan en Claravella? Mijn broer heet Lanfire en ik Clara. Zou het familie kunnen zijn? Clara kijkt haar ogen uit als er een groot kasteel in zicht komt. Overal lopen mensen in het rond. Bedienden, knechten en mensen van adel. Bij de stallen laten Lan, Clara en Lucide de paarden achter en lopen om het kasteel heen. Er is een groot feest aan de gang. Op twee hoge stoelen aan het einde van een rode loper zitten twee oude mensen. Clara haalt verbaasd haar wenkbrauw op. Die twee mensen heb ik in ons familieboek zien staan, maar wie zijn dat? Veel tijd om na te denken heeft Clara niet, want ze word al snel aan haar arm getrokken. Het is een donkerharig meisje van haar leeftijd. Het meisje doet haar meteen aan Anja denken. En wie ben jij?. Ik ben Anjavara, uw hofmeisje en vriendin Net als Lan en Lucide kijkt ook Anjavara Clara vragend aan. Laat maar zitten, begrijpt je toch niet Mompelt Clara snel. Hebt u al wat verzonnen Vrouwe? Met een ruk kijkt Clara naar Anjavara. Wat bedoel je?. Nou het feest van uw grootouders weet u nog? U zou een lied voor zingen. Omdat ze 50 jaar getrouwd zijn Clara kijkt wanhopig om haar heen. De hofnar staat op en buigt diep. Er klinkt geklap en de hofnar vervolgt. Nu mijne Vrouwe en mijn Heer een lied van uw kleindochter Claravella Weer klinkt er geklap en nu kijken de mensen in Claras richten. Schoorvoetend stapt Clara het podium op. De hofnar begint te spelen. En plotseling krijgt Clara een idee. Alsof het haar hoofd binnensluipt. Onzeker en met onvaste stem begint Clara te zingen

Grada is de beste vrouw je hoort het overal,
Wim dat is de beste vent dat hoor zelfs tot Lent.
Samen staan zij altijd sterk niets krijgt ze uit balans,
Dat is dan te verwachten ja, ze hebben altijd sjans.
Dit is waar zij thuishoren geen ander meent van niet,
En dit is dan het eerste couplet van dit mooie lied.

Samen, Samen, Samen staan zij sterk.
Geen ramp, geen storm geen reuzen worm bezorgt hen overwerk.
Samen, Samen, Samen staan zij stevig vast.
Geen mens, geen dier, geen klaverofficier bezorgt hen overlast.

Grada speelt altijd een spel met ieder die wel wil,
Wim die kijkt heel graag naar sport en dat is nooit heel kort.
Samen staan ze sterk niets krijgt ze uit balans,
Dat is dan te verwachten ja, ze hebben altijd sjans.
Dit is waar zij thuishoren geen ander meent van niet,
En dit is dan het laatste couplet van dit mooie lied.

Samen, Samen, Samen staan zij sterk.
Geen ramp, geen storm geen reuzen worm bezorgt hen overwerk.
Samen, Samen, Samen staan zij stevig vast.
Geen mens, geen dier, geen klaverofficier bezorgt hen overlast.

Zodra ze is uit gezongen barst er een luid applaus los. Maar Clara stond niet meer op het podium in de tuin van het middeleeuwse kasteel. Clara stond in de auditie ruimte voor het toneelstuk Een lied voor mijn grootouders. Dat was heel mooi Clara Begint de auditieleider. Je hebt de hoofdrol van Claravella en je vriendin Anja heeft de rol van Anjavara

Grinnikend komt Clara naar buiten. Daar staan haar vader, moeder, broertje en Anja. En? Vraagt haar moeder vol verwachting. Ik heb de hoofdrol van Claravella! Roept Clara vrolijk uit. Haar moeder wrijft nadenkend door haar haar. Wat is er mam?. Dat liedje. Dat heeft je over over over overgrootmoeder Claravella ook gezongen op de 50 jarige trouwdag van haar overgrootmoeder. Clara grinnikt opgewonden. Hoe kom je daaraan? Vraagt haar vader, terwijl ze allemaal verwachtingsvol in de richting van Clara kijken. Clara glimlacht geheimzinnig. Laten we het er maar op houden dat het mijn hoofd is ingeslopen.The End-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens