dinsdag 21 mei 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Driek Oplopers - Utrecht Verder
Gepubliceerd op: 10-10-2007 Aantal woorden: 611
Laatste wijziging: - Aantal views: 1223
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Utrecht Verder

Driek Oplopers


Kent u het Mobilion? Dat is een soort informatiecentrum over mobiliteit. En je kunt er ook vergaderen. Deze week moest ik naar een conferentie Utrecht Verder om een onderzoek naar reizigerswensen te presenteren en aan de burgemeesters en de verkeerswethouders in de provincie Utrecht te vragen of ze soms een stel watjes zijn. Want iedereen vindt openbaar vervoer belangrijk, maar knopen doorhakken ho maar. Dus heb ik de dames en heren op het hart gedrukt dat een tikkie meer daadkracht geen kwaad zou kunnen. Maar de reis naar het Mobilion viel nog niet mee.

U weet dat ik altijd kies voor het openbaar vervoer. Vanaf het station van Utrecht moest ik per bus naar mijn bestemming. Twee keuzes: lijn 128 of lijn 180. Ruim op tijd was ik op de halte, maar de beloofde 128 kwam niet opdagen. Een klein half uur later wel bus 180. Trots wapperde ik met mijn strippenkaart. Naar de halte Mobilion alstublieft.
Nee meneer, antwoordde de chauffeur, daar kom ik niet. Teleurgesteld en verbaasd verliet ik de bus. Want ik had het toch goed opgezocht in de reisplanner van 9292OV? Nog net hoorde ik dat in de bus een discussie losbarstte tussen de chauffeur en een reizigster. Daarbij hoorde ik het woord Mobilion vallen, dus nieuwsgierig draaide ik mij om. Gaat u soms tch naar het Mobilion? Met een buitengewoon stuurs gezicht sprak de chauffeur de onvergetelijke woorden Mevrouw denkt dat ze het beter weet dan ik. Wie is hier nou de chauffeur? Maar de dame in kwestie zei U komt er wl. Bij het tunneltje onder de A2. De chauffeur verschoot van kleur, en een oorverdovende stilte daalde neer. Mevrouw had gelijk.

Ik ben niet zo dol op buschauffeurs en conducteurs die zich laatdunkend uitlaten over behulpzame medepassagiers. Want juist mensen die nog iemand willen helpen worden steeds schaarser, lijkt het. En ze zijn juist het bindmiddel van onze samenleving. De uitspraak Mevrouw denkt dat ze het beter weet vind ik zeer ongepast. Want juist de hulpvaardigheid van die aardige mevrouw leidde er toe dat ik toch op tijd op mijn bestemming arriveerde. Met zulke medepassagiers zit ik heel graag in de bus; met zon chauffeur als die van bus 180 wat minder. Maar hoe dan ook, mijn reis had alle knelpunten in zich, die ook uit het onderzoek onder reizigers steeds naar voren komen: het openbaar vervoer is vaak onbetrouwbaar, en de informatie is niet in orde.

Hierboven schreef ik al dat ik zo blij met mijn strippenkaart had gewapperd. Ik hoop dat die oude vertrouwde manier van betalen nog lang in gebruik zal blijven. Want ik heb veel moeite met de komst van de OV-chipkaart. Inmiddels hebben knappe koppen becijferd dat door al dat ingewikkelde gedoe rond de OV-chipkaart een van de twintig strippenkaartreizigers het openbaar vervoer de rug toe zal keren. Dat is verschrikkelijk. Maar ng verschrikkelijker is het, dat men heeft bedacht dat de overgebleven reizigers dan maar een extra prijsverhoging moeten betalen om de weggelopen klanten te compenseren. Op die manier worden de bedrijfsrisicos van de chipkaart wel hl gemakkelijk op het bordje van de reiziger gelegd. Een regelrechte schande, en ik roep ChristenUnie-staatssecretaris Huizinga dan ook op om daar een stokje voor te steken. En de OV-chipkaart heeft nog veel te veel kinderziektes naar mijn smaak. Op een bonnetje zag ik dat ik om kwart over 1 in een Rotterdamse tram was ingestapt, en om kwart vr 1 weer was uitgestapt. Hoera! Ik ben opeens een klein half uur jonger geworden! Wel lastig als ik met iemand praat. Ik moet nu steeds 30 minuten wachten tot diegene wat terug zegt@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens