maandag 18 februari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
jongen - Titel nog onbekend
Gepubliceerd op: 07-08-2003 Aantal woorden: 1738
Laatste wijziging: - Aantal views: 1936
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Titel nog onbekend

jongen


Dit is even 1 scene uit een boek dat ik aan het schrijven ben. (Kep nog niet gecheckt op taal en spelling, dus willen jullie dat please over het hoofd zien?) Wil iemand hier opbouwende commentaar op geven? B.V.D.
--------------------

Na een halve dag stopte de trein in Warschau. Doodmoe van de reis. Bijna struikelend uit de trein gestapt. Hij liep uit het station om een taxi te vinden. Het motregende buiten. Grijze, grauwe bussen reden af en aan naar onbekende bestemmingen. Net zo grijs en grauw als de bussen, waren de mensen zelf. De meeste in lange versleten regenjassen. Koffers of aktetassen in hun hand, meeslepend naar het volgende station. Elke dag weer, zo stelde Thomas het zich voor. Anderen liepen in groene uniformen. Altijd in groepen. Meestal stoken daar kaalgeschoren koppen bovenuit. Getraind om complete legertenten met zich mee te dragen. Het leven was maar een routineklus. Elke dag weer hetzelfde. Eten, slapen en werken. De duiven hadden het aanzienlijk beter. Ze gingen nergens naartoe. Ze hadden alle vrijheid van de wereld. Ze wisten niet beter dan te profiteren van de broodjes en gebakjes die de mens op de grond had laten vallen. Waar hij ook keek, hij zag hetzelfde troosteloze uitzicht. Het zou nog moeilijk worden een taxi te vinden. En wat zijn bestemming betreft, daar was hij ook nog lang niet zeker van. Als hij maar even kon pitten.
Een uur gezocht naar een taxi. Hij wilde het net opgeven, maar toen kwam er een man op hem aflopen. Een grijze baard. Zwarte wenkbrauwen. Veel rimpels. Z'n kop was zo versleten als de regenjassen die over het station liepen. Misschien was hij s'winters de kerstman van de stad. Nee, daar was hij te officieel voor gekleed. Glimmende zwarte schoenen en een keurige zwarte broek met een enigzins apart bijpassend zwart jasje. Onder z'n rechterarm hield hij een zwart handtasje geklemt. Alleen de man zelf was niet zwart. Hij liep doelgericht naar Thomas toe.
Je bent wel moe van de reis zeker?' Thomas herkende een zwaar, onbekend accent in de stem. Waar zou hij vandaan komen? Mischien wel van de Noorpool. Misschien kende hij de taal van de elfen. Dat zou veel verklaren. Hij keek de man nog eens onderzoekend aan.
Sorry, ken ik u ergens van?' Een glimlach.
Helemaal uit Berlijn, is het niet?' Thomas fronste z'n wenkbrauwen.
Wie bent u?' De man stak een, nogal opmerkelijk behaarde hand uit en z'n glimlach werd breder.
Je hebt een slaapplaats nodig.' Thomas kende hem niet, maar schudde z'n hand. Hij was wanhopig en wilde ergens slapen. Al was het maar voor n nacht. Noem me maar David.'
Okay David, waar gaan we heen?' Hij werd, middels een hand op z'n schouder, naar de slee geleid. Sneeuwsporen tot aan de ramen. De wagen had duidelijk z'n beste tijd gehad. Al glimlachend deed de man de portier voor Thomas open en gebaarde dat hij plaats kon nemen. Voorzichtig stapte hij in, terwijl de auto volledig naar n kant overhelde. De kerstman grinnikte en sprong achter het stuur.
D'r is niks om bang voor te zijn. Ik snap je twijfels. Rust nu eerst gewoon maar even uit.'
Het zijn niet de omstandigheden waar ik me zorgen om maak. Het is deze auto wat ik niet vertrouw.' De man schaterde van het lachen en trapte het gaspedaal volledig in. Ze vertrokken, een magisch spoor achterlatend.
Onderweg viel Thomas in een onrustige slaap. Pas toen de auto stopte, werd hij hardhandig door de man gewekt. Half dromend stapte hij uit de auto. Volgde de man naar een klein, viezig flatje en ging naar binnen. In het trappenhuis was het pikkedonker. Gelukkig hoefden ze maar n trap op. De man haalde z'n sleutels tevoorschijn en op een wonderbaarlijke manier vond hij het sleutelgat. De deur kraakte als een gek. Hierna was het nog een heel gedoe om het lichtknopje te vinden. Uiteindelijk begon een gloeilamp aan het plafond te knipperen. In het appartementje stond n bed en daarnaast lag een dun matrasje op de grond.
Jij slaapt vannacht op het bed. Ik slaap op die matras.' Thomas schraapte z'n keel. Verwonderd keek hij rond.
Ik snap het niet. Wat moet dit allemaal voorstellen?'
Ga eerst toch even zitten.' Achterdochtig keek Thomas de man aan. Hij glimlachte alleen. Nadat hij op het bed was gaan zitten, slaakte de man een diepe zucht.
Goed, ik zal me nu echt even voorstellen. Ik ben David Grunbergh.', hij pauseerde even, Ik hoop dat je vannacht goed zult kunnen slapen. Je hebt het wel nodig, zie ik.' De man inspecteerde Thomas van top tot teen. Te moe om vragen te stellen. Het liefste wilde hij even uitrusten.
Ik denk dat het beter is, als ik je morgen het een en ander uitleg.'
Ja.', zuchtte Thomas. Hij was opgelucht en gespannen tegelijk. Die man was maar raar. Tuurlijk, hij zelf was minstens zo raar dat hij zich had laten meeslepen naar een of ander flatje in een buitenwijk van Warschau. Maar daar wilde hij nu niet aan denken. Hij wilde verder dromen.

Thomas werd wakker onder een kaal, vergeeld plafond. Hij ging rechtop in bed zitten. Half slapend veegde hij z'n mond af. Een tijdelijke hoofdpijn hield hem verlamd om z'n benen buiten het bed te steken. Naast zich, op de matras, lag een deken inelkaar verfrommeld. De man kwam aangelopen met een plastic beker water.
Hier, drink wat. We moeten zo weg.' Thomas ging op het randje van het bed zitten en pakte de beker aan. De paar slokken deden hem goed. Z'n gedachten werden scherper. David liep gedurig heen en weer. Het was onduidelijk waar hij mee bezig was. Ritselde met sleutels. Vouwde de deken op. Griste het bekertje uit Thomas' hand, liep de kamer door en zette het in een hoek op de vloer. Vervolgens wierp hij Thomas zijn kleren toe.
Kleed je aan. We moeten weg.' Thomas kreunde. Hij stond op en probeerde - wankelend als een dronkaard - z'n broek aan te trekken. David keek ongeduldig toe. Wat wilde die man toch van hem? Wat moest hij in dit flatje in Warschau? Hoe lang had hij geslapen? David heet Grunbergh, wist hij nog. Onderzoekend keek hij naar het gestalte, terwijl hij z'n rechtersok stuktrok. Donker haar, zwarte schoenen, zwarte broek, zwarte overhemd, zwarte jas. Langzaam begon hij zich weer die vreemde ontmoeting op het station te herinneren.
Aangekleed en al, liep hij naar een spiegel. Die was te bevuild om zichzelf er goed in te kunnen onderzoeken.
Kom.' David verdween door de deur. Thomas voelde zich even ontredderd, maar herstelde zich snel. In een looppas haalde hij de man in.
Wie bent u en hoe wist u dat ik een slaapplaats nodig had?' Ze gingen in de auto zitten en David scheurde weg. De bekende glimlach verscheen op het gezicht.
Laten we maar zeggen dat ik er op uit gestuurd ben.'
Door wie?' Het was even stil.
Ik breng je naar een paar kennissen van mij. Je zult ze zo wel leren kennen.' Ze gingen de snelweg op. Een scherpe bocht in de weg, trok Thomas tegen de portier. Heb je lekker geslapen?' Het bleef stil. Okay, dan zal ik wat meer over mezelf vertellen. Het eerste wat je moet weten, ik ben christen. Dat flatje heb ik tijdelijk gehuurd. Ik verblijf hier alleen een paar nachten, maar ben van plan om zo snel mogelijk weer naar Rusland te vertrekken. Ik hoop niet dat ik je overrompeld heb.' Hij wachtte even.
Ga door'
M'n kennissen, die je zo dadelijk zal ontmoeten, geloven ook in Jezus. Ik ken ze zelf nog maar net. Zij komen wel hier vandaan, weet je. Echte Warschauwers. Gister nog gesproken. Ze wonen al vierentwintig jaar in hetzelfde huis.' Ze stopten voor rood licht. David opende het vakje in de dashboard. Onmiddellijk stortte er een stroom papier uit. Een stapel kleurige foldertjes bedekte Thomas' schoenen. De meesten leken erg veel op elkaar. Fel rood en fel blauw. Hier en daar ezelsoren. Gulzig grabbelde David tussen de blaadjes. Stiekem. Als een kind die mama's koekjestrommel had ontdekt. Uiteindelijk viste hij er n uit. Deze mocht Thomas hebben.
Dit moet je echt lezen', voegde hij er aan toe. Waarom Jezus? Wie was Hij en wat kan Hij voor jou betekenen? Thomas kreeg een kleur. Verlegen stopte hij het foldertje in z'n zak. Dit begon erg irritant te worden.

Vandaag sprak het landschap niet tot hem. De stilte was genoeg. Het tikken op het dak en op de ramen. Huilerige horizon. Vervormde boerderijen en dieren. Die hadden vandaag geen blije boodschap te vertellen. Het foldertje bewaarde hij, zolang die man nog bij hem was. Daarna zou het bij de vuilnis terecht komen. Verwerkt in de rotzooi, zodat het opnieuw deel kon uitmaken van het milieu. Misschien zou het wat kleur toevoegen, wie weet. Een blije boodschap in dit troosteloze uitzicht. Waarom was hij ook meegegaan? Hij wist het niet meer. Ze stopten bij een luxueus, vrijstaand huis. Overal bloemen. Jammer dat ze allemaal naar de grond hingen. Als het niet zo geregend had, waren ze niet gebukt onder het gewicht van de druppels. Thomas hoorde voetstappen. Er kwam iemand achter het hek vandaan. Een klein mannetje in een felpaarse badjas. Alsof hij de enige bloeiende in de tuin was. Op de n of andere manier vertoonde deze dezelfde glimlach als die van David Grunbergh.
Kom snel naar binnen.' De kleine man verdween even snel als dat hij tevoorschijn was gekomen. David deed geen moeite om de auto op slot te doen. Liep hem met grote passen achterna. Halverwege stopte hij en draaide zich om.
Jongen, kom je?' Thomas twijfelde. Aan de ene kant was het iets nieuws. Dat hoopte hij tenminste. Dat droomde hij. Een nieuw begin. Een mooi verhaal waar hij mee thuis kon komen. Iets wat hij kon vasthouden. Nee, iets wat hem kon vasthouden. Het waren de kleuren van de dag. En de bedding van zijn leven was vol met bloemen. De kleine dagdromen die hem hier hadden gebracht. Daarom moest zoiets als een nieuw begin, een nieuw leven bestaan. Aan de andere kant had je de werkelijkheid. De werkelijkheid van het troosteloze uitzicht. Het huilerige landschap, waar hij al vaker in was verzonken. De realiteit had vaker zijn hoop ontnomen. Zijn dagdromen konden niet bestaan in het alledaagse ritme. Ze waren te speels. Een simpele regenbui lieten ze wegkwijnen onder haar druppels.

-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens