dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - huurprijsbeleid
Gepubliceerd op: 24-03-2002 Aantal woorden: 170
Laatste wijziging: - Aantal views: 1788
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

huurprijsbeleid

Ger Klarenbeek


Er komt een nieuw huurprijsbeleid. De veranderingen zijn: het jaarlijkse percentage en het vervallen van punten voor de verouderingsaftrek. Dit jaar bedraagt de maximale huurverhoging 2,7%. Dit percentage is gebaseerd op de gemiddelde inflatie van de laatste vijf jaren. De huurverhoging per 1 juli 2002 dient voor 30 april daarvoor afgaand aan huurder kenbaar gemaakt te worden.

De huurverhoging blijft beperkt, maar door de verouderingsaftrek gedeeltelijk te laten vallen is het mogelijk, dat de verhoging hoger uitvalt dan verwacht. De maximale huurprijs van de woning wordt berekend aan de hand van een puntentelling. De verouderingsaftrek maakt hier een onderdeel van uit. De bedoeling is, deze aftrek af te schaffen. Hiermede wordt dit jaar een begin gemaakt. De aftrekpunten worden verlaagd van 30 naar 20.

Dit kan zeker van invloed zijn op de huurprijs. Is er sprake van groot achterstallig onderhoud of ernstige gebreken die huurder niet aanpakt, dan kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Hij kan dan verzoeken om huurverlaging of uitvoering van de reparatiewerkzaamheden.

Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens