dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - huizenprijzen
Gepubliceerd op: 23-03-2002 Aantal woorden: 204
Laatste wijziging: - Aantal views: 1958
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

huizenprijzen

Ger KlarenbeekHuizenprijzen

De huizen op de woningmarkt werden tot op heden nog steeds duurder. Doordat het koopgedrag van de consument veranderd is. Het geld wordt nu moeizaam uitgegeven. De consument mijdt risicovolle beleggingen. Door de terreuraanvallen in Amerika dreigde er een recessie. Het banenverlies is groot en er wordt steeds meer een afwachtende houding ingenomen voor het plegen van investeringen. Dit heeft ook invloed op de woningmarkt.

De mening, dat de koopprijzen van de huizen lager worden, is op dit laatste gebaseerd. De rente, die in voorafgaande crises jaren de boosdoener was, is niet meer van toepassing. Dit fenomeen wordt nu Europees geregeld en zal waarschijnlijk nooit abnormaal hoog worden. Hoewel de kapitaalrente duurder wordt en zo ook de hypotheekrente.

De huizenprijzen zullen niet dalen omdat er nog steeds een schaarste is. Vooral in de duurdere sector wordt er bijna niets gebouwd. Van doorstroming kan dan ook geen sprake zijn. De woningbouw in het algemeen is gezakt naar een diepte punt. Het afgelopen jaar zijn er landelijk slechts 55.000 nieuw bouwwoningen gereed gekomen.Dit is ver beneden het streef quota. Het houdt tevens in, dat de koopprijzen hoog blijven en slechts bereikbaar zijn voor tweeverdieners.@ 23-03-2002 23:22:24
streef quotumHet plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens