maandag 27 mei 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Knobbout - Een Hand-Vol Magie
Gepubliceerd op: 16-06-2003 Aantal woorden: 1403
Laatste wijziging: - Aantal views: 1646
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Een Hand-Vol Magie

Knobbout-I-

Ruisend langs schaduwloze grachten lopen gedaantes in grauwe capes door de verlaten hemelgracht. Vluchtend verstoren hun laarzen de druipende regen die neerdaalt in deze, doch eenzame, novembernacht.
Geruisloos lijken regendruppels te zweven in het helder avondlicht.
Een dekbed van druppels zweeft als een tapijt over de stad. Dat achtervolgt door gedaantes wordt voortgetrokken; langs onrustige straten en wegen, langs het rustige stadsleven. Mensen slapen. Kalm en ongestoord. Lopen de gedaantes verder?!

Ze waren anders; Hun uitstraling; charisma. Anders dan de normale werklui, boeren en ridders. Hun houding, hun stijl. Mysterieus, onverklaarbaar.
Ze waren anders, zonder woorden.

Regen druipt langs daken en plonst in groeven en plassen op het trottoir. Sluipend lopen mantels door onoverzichtelijke straten. Mantels die, eens als kleding, nu voor regenpakken doorgaan. Hun gezichten verhullend onder capes en hun lichaam verkleed in lange gewaden. Die doordrenkt van regen worden meegesleurd.

's nachts was de stad kil en stil. In de verte enkel geruis van krekels die zich schuil hielden voor de nacht. Niks opmerkelijks of vreemds. Waardoor de gedaantes rustig verder liepen. Totdat de voorste man plotseling een steeg in sloeg. En de andere mannen hem zwijgzaam volgde.

In de steeg was het kouder. In die nauwe doorgang moesten ze oppassen nergens tegenaan te lopen. Alleen het licht aan de andere kant van het steegje diende als orintatiepunt. Doch de aanhoudende regen belemmerde het overzicht. In het steegje was nu nog duidelijker het gestamp en geplons van de schoenen te horen. Het geluid was bijna tastbaar. De klanken weerkaatste aan weerzijde van het steegje.
Het doffe licht kwam dichterbij ; het einde van het steegje kwam in zicht. De voorste man aarzelde. Maar wierp zijn zware cape om en sloeg linksaf. Gevolgd door de rest.

In een reflex ontweek hij een lantaarnpaal. Terwijl hij, in zijn kielsoog, op de hoek van de straat een man bemerkte. Iemand die met meer dan belangstelling naar hem keek. Vervolgens keerde hij zich langzaam naar de man toe. Vanzelfsprekend verschenen de andere 3 gedaantes achter hem.

Er stond een man op de hoek van de straat. Onder een afdakje met een schemerige lantaarnpaal op hem gericht. Rillend keek hij hoe zijn adem verdampte in de koude regenlucht. Het was dat zijn aandacht werd afgeleid toen hij zijn jas stevig opknoopte en zijn hoed strak opzette. Vanuit een steegje kwamen donkere figuren aangesneld. Atletisch ontweek de voorste een lantaarnpaal. Waarna de gedaantes zijn richting op liepen.
Het waren magirs, daar was geen twijfel over mogelijk. Zulke mensen herkende je van mijlen ver. Vooral hun zorgeloze houding was altijd opmerkelijk. Ofdat ze de hele wereld aankonden.

Dit kon niet veel goeds betekenen. Magirs in de nacht waren altijd verraderlijk en onvoorspelbaar. Maar bovenal erg arrogant en bot; niet echt een vriendelijk gezelschap. Eigenlijk had hij verwacht dat er enkel stadsbewakers op zijn tip hadden gereageerd. Nu bleek een magirgezelschap erop af te zijn gekomen.

Angst, vrees en tranen mixte zich. Het regenachtige avondbeeld was even vergeten. In een fractie van een seconde scheen er een onverklaarbaar fel licht in zijn ogen. Pijnlijk verblind, draaide hij zijn hoofd van het licht weg. Hoofdpijn volgde. Terwijl hij ondertussen hoorde , aan klinkende voetstappen, hoe de magirs hem naderde. Elk moment; ja elk moment, konden ze voor hem staan. Onrustig begon hij zijn gesloten ogen in zijn oogkassen te bewegen. Vreemd genoeg verdween het felle licht alsmede de hoofdpijn. En net wanneer hij wou opkijken om te kijken waar het licht vandaan kwam, schok hij op.

"Waarheen? " hoorde hij een zware klank roepen.
Hij keek op. En keek recht in een mooi zilver ingewerkt kruis op de borst van de magir, zoekend naar een gezicht. Door de grote cape over zijn hoofd was er alleen niet veel te zien. Water droop, langs zijn behaarde kin en aan de uiteinden van de cape, naar beneden. Strakke contouren waren op zijn gezicht getekend. En zwijgzame mondhoeken weende vastbesloten naar een antwoord. Terwijl hij geruststellend zijn handen opvouwden achter zijn rug.
De vastberadenheid droop er vanaf.

Verschillende uitdrukkingen vormde zich tot een indruk. Even wist hij niet wat hij moest zeggen. Hij aarzelde. Gedesorinteerd keek hij om zich heen. Hoe konden ze hem herkend hebben? Hoe wisten ze dat hij de persoon was die ze zochten? Hij had ze nooit ontmoet en niks over hem verteld. Daarbij komt dat hij , hier, onherkenbaar weggescholen onder een lantaarnpaal stond....en er werd nog geeneens gevraagd of hij al dan niet hun man was. Hij begreep het niet en twijfelde. De magirs , achter de voorste man, werden ongeduldig; getuige de onrustige manier waarop ze bewogen.
" Is er iets? " riep de man pal voor hem. "Nee niets" zei hij automatisch; zachtjes en zonder er bij na te denken. Een eenzame stilte volgde

Totdat de voorste magir zijn hoofd naar zijn schouder draaide en zei: "mooi,..Breng ons erheen" Waarbij het woord "breng" in een helder daglicht werd gesteld; er ontstond een lichte sprankeling onder de grote cape. Even was er een gedeelte van het gezicht zichtbaar. Grote fonkelende kattenogen keken hem doordringend aan. De nachtkijkers probeerde hem duidelijk te maken dat hij het meende. De ogen waren onverschrokken en schikwekkend. Het maakte hem bang. het mes werd op zijn kil gezet
"V-Volg mij maar" Zei hij al dan niet struikelend over een aantal woorden. Het grote woord was er nu tenminste uit. Hij keerde zich om en wees hen de weg. Alhoewel hij nogal stil en ingetogen overkwam.

Onder de "tranen" van de maan
"Druipen" gedaantes af.
"Dorstig" op zoek naar antwoorden
"Regent" het vragen.
"Als men niet weet wat het is" *1)

*1) Nederlands spreekwoord, het betekend: het regent erg hard

We volgde de man daar diep in de nacht. De aanblik van mijn ogen was al genoeg om hem overstag te krijgen. Mensen schikken er altijd van, ze kijken me nooit lang aan. Mijn ogen werken ontzaghebbend. Het is een charme en een gave. De eindeloze regenachtige nacht dienend als decoratie. Nachten hebben altijd iets speciaals; ze hebben een aangename sfeer.
s Nachts is het kouder dan buiten. Er zijn weinig mensen op straat wat zorgt voor een onwerkelijk stadsbeeld. De enige zekerheid is dat de zon s morgens opkomt. Voor de rest is het een realiteit zonder dirigent. Een fantasie zonder noten. Een dimensie die daardoor onberekenbaar word en juist daarom veel mensen bang afschikt. Mensen zijn gewend aan routine en voorspelbaarheid, dat voel je aan je elleboog. De nacht is onbekend terrein, het word overgeslagen; mensen slapen liever. Er word met een boogje omheen gelopen. Maar ik heb hier mijn roeping gevonden. En heb altijd van de klank van de nacht genoten. Het is mijn wapen.

Niemand, hier op straat, kon aanwijzen waar ze heen gingen.
Niemand wist wat er "aan de hand was".
En niemand durfde vragend zijn hand op te steken
Bang om zijn "vingers te branden" in deze regenachtige nacht.

Het was dat we met zijn drien al een tijd lang aardig ongeduldig begonnen te worden. Eindelijk leidde de man ons dan de weg. We passeerde druipende poorten en doordrenkte straten. Er schuilde hier en daar wat mensen die ons verontwaardigd aankeken, maar daar ben ik zo langzamerhand wel aan gewend. Het was weer eens zover dat we midden in de nacht op een missie werden gestuurd. Later bleek dat de nacht en de regen niet het enige was wat tegenzat. Toch was het altijd weer opmerkelijk om te zien hoe de nachtegaal als enige genoot van de nacht. Hij is nooit echt spraakzaam en houdt niet van directe contacten, maar zijn opgetogen houding maakt duidelijk dat hij het naar ze zin heeft. Deze houding heeft hij vreemd genoeg alleen als het nacht is. Hij wordt daarom ook niet voor niks de heimelijke nachtegaal genoemd. Ik had toch liever gewacht op het daglicht. Helaas vertelde het bevel van bovenaf dat ik mee moest gaan op deze belangrijke missie. Maar als ik had geweten wat ik nu weet, had ik geweigerd.

We sloegen daar opeens een onbekende straat in, een straat waar ik nog nooit eerder was geweest...
(einde fragment)


@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens