zaterdag 20 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - Bonus voor minima
Gepubliceerd op: 22-03-2002 Aantal woorden: 221
Laatste wijziging: - Aantal views: 2454
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Bonus voor minima

Ger Klarenbeek


Bonus minima

Eindejaarsuitkeringen en vergelijkbare bonussen mogen niet meer door de gemeenten aan minima verstrekt worden. De willekeur van de diverse gemeenten was te groot. Er komt dan ook een wijziging in de bijstandswet. Het was altijd goed bedoeld, dat gemeenten iets extra deden voor de minima maar de willekeur was te groot.

Afgezien daarvan kan men zich afvragen of door extra uitkeringen geen scheve verhouding is ontstaan met andere minima. Wwer’s en 65 plussers kwamen in het geheel niet in aanmerking voor een eindejaarsuitkering of iets dergelijks. Is het niet beter ons huidige sociale stelsel in het geheel aan te passen en o.a. de uitkeringen in het algemeen te verhogen en de neveneffecten daaraan verbonden af te schaffen.

Het is voor bijstandstrekkers toch al een vreselijke rompslomp om in aanmerking te komen voor de zogenaamde bijzondere bijstand. Gemeenten geven veel voorlichting over deze vorm van bijstand, maar er wordt slechts door een kleine groep hiervan gebruik gemaakt. Veel geld, dat hiervoor beschikbaar kwam werd nooit besteed. Afschaffing hiervan is de optie, maar dan dient er iets in plaats voor te komen, waardoor alle minima een beter inkomen verkrijgen. Men behoeft dan ook niet meer bevreesd te zijn voor een armoedeval. Uitkeringsgerechtigden die een betaalde baan aanvaarden gaan er dan wel op vooruit.@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens