dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Sanne - Stom Dagboek
Gepubliceerd op: 09-05-2003 Aantal woorden: 740
Laatste wijziging: - Aantal views: 1731
Easy-print versie Aantal reacties: 2 reacties

Stom Dagboek

Sanne


Stom dagboek,
Ik ben eigenlijk van plan een soort dagboek te schrijven, met al mijn ergernissen erin. Wie geen zin heeft om een verhaal te lezen met gezeik erin, zoek dat maar snel iets anders, stelletje zeikers. (Eigenlijk ben ik de zeiker in dit verhaal, vat het niet te persoonlijk op dus.)
Het begint nu al saai te worden. Ik denk niet dat iemand dat ooit eerder gepresteerd heeft, op de eerste pagina al een zeikverhaal neerzetten. Stel je voor als je het later terug wil lezen, en de eerste pagina is al saai….Wat ik het allerergste vind, is dat lieflijke meisjes met roze strikjes in hun zijdezachte haartjes altijd Lief Dagboek in het begin schrijven. Hallo, een dagboek is geen levend iets. En zij hebben dan hele verhalen over hoe de schooldag was, hoe ze gezellig met mama thee gingen drinken, hoe hun roze rokjes vuil waren geworden omdat ze op het gras hadden gezeten omdat de zon scheen. Zoals je merkt, mijn beeld over dagboekenschrijvers is nogal verziekt.
Ik kan wel gaan vertellen wat ik vandaag heb gedaan als jullie dat interessant vinden hoor. Ik ging naar school, bleef daar 6 te lange uren, ging naar de stad, kwam terug en stink nu naar de rook. Mijn kamer lijkt wel een klein café door die stanklucht. En nu zit ik hier heel sneu een digitaal dagboek te maken.
Zo, dat was mijn dag. Nu nog wat meer ergernissen? Ik snap dat heel veel mensen op dit moment al afgehaakt zijn, maar ik snap niet dat sommige verhalen überhaupt geplaatst mogen worden. Mijn stijl is al saai, vermoeiend en slecht, maar geloof me, er staan hier nog slechtere verhalen. Weet je wat pas echt humor is? De erotische zone. Dan kijk je bij: meest gelezen verhalen enz., en dan zie je toch waar mensen veelal in geïnteresseerd zijn. Misschien moet ik me daar maar in gaan trainen….Dan wordt je verhaal misschien nog wel helemaal uitgelezen.
Verder vind ik het jammer dat niemand eens bedacht heeft om een goed boek te schrijven over tips. Ja, je hebt Het Handboek Voor De Schrijvers, maar daar staan vooral uitgeverijen in. Denk nou niet dat als je dat boek hebt, je ineens een bestseller schrijver wordt. Haha. (Deze haha is sarcastisch bedoeld, voor de onwetenden onder ons.)
Er zijn zoveel mensen die een boek willen schrijven. En als je dan hoort dat echt meer dan de helft wordt afgeslagen, denk je echt (ik dan), waarom zou ik gaan proberen een boek uit te geven? Het is t*ring veel moeite, kost je bloed, zweet en tranen, een goed boek heeft minstens 4 jaar tijd nodig, enz. Gelukkig heb je dan van dit soort sites, waar je gratis en voor noppes je verhaal kwijt kan. En je verveeld er niemand mee; het is ook gratis te lezen, dus als de eerste zinnen je al niet bevallen, ga je verder naar een ander verhaal. Koop je een boek, en de eerste regels staan je niet aan, is het toch wel jammer om het in de papierbak te gooien.
Nee, dan moet je er toch voor gaan kiezen om met z’n tweeën een boek te schrijven, zoals die succesvolle NicciFrench, of hoe die lui ook mogen heten. Succes gegarandeerd. Je kan elkaar genadeloos afkraken, dat is toch alleen maar beter voor de kwaliteit. En als je het dan ff niet meer ziet zitten, schuif je het moeilijke punt gewoon door naar je schrijfpartner, die er dan lekker over kan tobben hoe nu verder te gaan. Lekker afwisselend.
Voor de mensen die het nog steeds vol hebben gehouden mijn niet interessante verhaal te lezen, dankjewel! Het lucht echt op en het interesseert mij geen reet of het wel of niet gelezen wordt. En als mijn vieuws op maar 1 blijft hangen, who cares? Mijn eerste verhaal hier was een groot drama, niemand las het. Geef ze eens ongelijk. Ik ga lekker niet zeggen welk verhaal dat wat, het enige wat ik eraan toe wil voegen is dat de door mij opgegeven naam de naam is van een elfje uit mijn toekomstige boek. Ja…er zijn hier zoveel vage namen, zoek het maar lekker zelf uit als je verder niks anders te doen hebt behalve een muisarm te creëren. Nou, ik ga nu verder ‘surfen’, op zoek naar leuke en goede verhalen.


Rosanne @ 25-06-2004 17:08:16
GHAHAHA! Echt grappig...haahaa


@ 09-05-2003 22:55:37
Hoi Sanne! Ik moet zeggen dat je een heel verhelderende kijk op dingen hebt, en dat jouw dagboek zeker weer iets anders is dan de meeste zoetsappige dagboekjes (waar ik mij helaas ook schuldig aan maak).
Ik vond je commentaar op verhalen op het Schrijversweb wel grappig. Inderdaad wordt alles geplaatst zolang het maar aan onze criteria voldoet. Soms lees ik een tekst waarvan ik denk: "poeh, daar gaan mensen vast over vallen". Maar gelukkig verschillen smaken en respecteren de mensen dat hier ook.
Trouwens, als je nog op zoek bent naar een goed boek voor beginnende schrijvers, kan ik je "Het geheim van de schrijver", van Renate Dorrestein aanraden. Je bent op de goede weg, en ik hoop nog meer fragmenten uit je dagboek te mogen lezen hier.

Geoffrey
Webmaster Het SchrijverswebHet plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens