dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - werkgelegenheid
Gepubliceerd op: 22-03-2002 Aantal woorden: 243
Laatste wijziging: - Aantal views: 2100
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

werkgelegenheid

Ger KlarenbeekWerkgelegenheid

In Nederland werd iedereen gemobiliseerd om aan het werk te gaan. De economie liep als een trein en er waren vele niet vervulde vacatures. Voor een ieder, die wenste te werken waren er mogelijkheden.

Het aantal vacatures neemt echter af. Het gaat economisch een stuk minder. Vooral het jaar 2001 gaf aan, dat vele bedrijven verlies, althans weinig winst maakten. Indien men nog personeel nodig heeft dan graag jong en flexibel. Ouderen en WAO’ers hebben geen schijn van kans.

De categorie boven 57 ½ die nu gedwongen wordt actief te solliciteren is beslist kansloos. Het heeft totaal geen nut dat deze groep op advertenties reageert. De reactie is altijd nihil en werkt slechts frustrerend. Persoonlijke bemiddeling kan alleen resultaat opleveren. Al zullen ook die mogelijkheden drastisch minder worden. De bedrijven zijn namelijk aan het saneren, zodat het aantal arbeidsplaatsen steeds minder wordt. Slechts bij bepaalde beroepen is er nog steeds vraag naar arbeidskrachten.

Door dit laatste roepen bepaalde politieke partijen, dat iedereen aan het werk kan, maar de werkelijkheid is echt anders. Alleen door deze ideeën te opperen is het altijd mogelijk de publieke opinie te beïnvloeden. Men tracht het eigen aanzicht te verbeteren en daarmede het falen in het verleden te verbloemen. De staatskas puilde uit, maar tot goede oplossingen kwam men niet en nu is er geen geld meer om stimulerende maatregelen te nemen.@ 27-03-2002 09:02:16
Ik denk dat het tijdperk van de industrie zo goed als voorbij is. De markt is al een hele tijd aan het omschakelen van industrie naar dienstverlening. Hierdoor verschuift het zwaartepunt van onze economie zich toch vooral naar de informatiesnelweg. De vraag is alleen welk bedrijf hier als eerste op inspringt.Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens