dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Driek Oplopers - Niets is wat het lijkt
Gepubliceerd op: 07-12-2006 Aantal woorden: 401
Laatste wijziging: - Aantal views: 1664
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Niets is wat het lijkt

Driek Oplopers


Statistiek is een mooi vak. Er is een onderzoek gedaan naar de stoutheid van vrouwen, en de resultaten kun je op verschillende manieren interpreteren. Je kunt zeggen: “Nederlandse vrouwen zijn erg stout! Maar liefst één op de drie vrouwen fantaseert weleens over seksuele rollenspellen” Maar ook is dit waar: “Vrouwen zijn erg braaf in ons land. 70% fantaseert nooit over seksuele rollenspellen.”

In opdracht van seksketen Christine le Duc is een onderzoek gehouden onder 430 vrouwen. Ik vind de uitkomsten erg verwarrend. Nog maar eens twee verschillende interpretaties: “Veel Nederlandse vrouwen hebben van nature een stevige hang naar erotisch avontuur. Af en toe vergeten ze ondergoed aan te trekken.” Maar ook: “Veel Nederlandse vrouwen zijn van nature erg verstrooid. Af en toe vergeten ze ondergoed aan te trekken.” Inderdaad, niets is wat het lijkt.

Natuurlijk, een onderzoek naar seksuele opvattingen dat wordt uitgevoerd door een seksketen geeft vast een wat vertekend beeld, netzoals een onderzoek naar het percentage vegetariërs door een slagerij. De uitkomsten van het onderzoek stellen mij dus voor raadsels. Single vrouwen serveren graag aardbeien, slagroom en oesters. De vrouw met partner prefereert een seksfilm als extraatje. Nou, doe mij maar die aardbeien en die slagroom want ik vind zo’n film écht niet te vreten.

Een ander raadsel: “Ongeveer de helft van de vrouwen koopt soms een erotisch product”. Tellen die aardbeien dan mee? En die slagroom? Opeens begrijp ik waarom het meisje van de bakker, toen ik daar een aardbeien-slagroomtaart kocht, mij uitschold voor viezerik…

Aan de vrouwen is ook gevraagd, een stoute vrouw te omschrijven. De uitkomst mag weinig verrassend worden genoemd. Een stoute vrouw wordt heeft een diep decolleté, een split in de rok en een onschuldig uiterlijk. Helaas, ik heb een decolleté van niks en ik draag nooit een rok, laat staan eentje met een split. Maar ik kan wel heel onschuldig kijken. Dus… De dames noemden ook namen van stoute vrouwen: Bridget Maasland, Katja Schuurman en Patty Brard. Maar goed dat ik geen vrouw ben, want ik had het onderzoek, als ik ook was ondervraagd, absoluut in de war geschopt. Bridget met die dichtgeplamuurde rotkop kan me écht niet bekoren. En Patty? Overjarige stoephoer. En die Katja dan? Die is volgens mij vooral stout omdat ze steeds stomdronken met auto en al omvalt over de vangrail. Sociologen noemen dat een rolmodel.

prlwytskovsky @ 09-12-2006 11:12:38
Geen aardbeien met slagroomtaart meer kopen? Probeer dan eens een worteltjestaart?Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens