dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Sabine Luypaert - Nachtelijk gemis
Gepubliceerd op: 15-09-2006 Aantal woorden: 643
Laatste wijziging: 15-09-2006 Aantal views: 2215
Easy-print versie Aantal reacties: 4 reacties

Nachtelijk gemis

Sabine LuypaertIk lig in bed. Vers uitbadgewassen in magnoliaruikendfris, omdat ik weet dat jou dat wat doet. In mijn moltonnel barbieroze pyjama, met dito slip, omdat ik weet dat jij daar van houdt, van roze bedoel ik dan. Onder mijn hemelsblauw en zacht geel en roze geruite dekbed, half zittend, half liggend, de knieën opgetrokken, laptopje erbij. Je foto naast mij gezet aan de linkerkant want aan de rechter ligt mijn muis.

Ik typ en typ en typ, tracht de leegte weg te krijgen en kijk naar jouw foto, recht in jouw guitige snoet die me toelacht alsof je wil zeggen: ‘ik ben er niet, maar ben er toch, kijk naar me aan je ziet dat ik aan jou denk.’ Bedrog, ja, dat wel, maar ik wil het zo graag geloven. Weet je, het blauw op je hemd is hetzelfde blauw als mijn dekbed? Ik zie het en glimlach, kijk naar je foto en jij glimlacht terug. Een wee gevoel doortrekt mijn ingewanden. Zou dit liefde zijn? Ik neem het kadertje en streel je gezicht. Je ziet er gelukkig uit, ik hoop dat je dat ook bent.
Je haar is veel korter hierop dan ik je ken, dan ik je herinner, dan ik je zie als ik je voor mijn geest haal en, je voor mijn geest halen kan ik zelfs zonder moeite. Ik zie je zo zonder kijken. Overal, op elk moment, droom dan graag en veel. Beeld me zo graag in hoe ik met mijn rechterhand door je haar ga, want mijn linker heeft je hand vast. Een tinteling trekt door me heen bij de gedachte alleen. Ach, was je nu maar hier.
Ik streel nogmaals over je foto, het glas is koud, maar mijn hart warm, dat van jou ook, dat weet ik.

Dit overstijgt waanzin. Ik word er warrig van. Ik lijk wel gek. Ik ben gek, gek op jou. Zelfs als ik niet aan je denk ben je aanwezig. Een futiliteit, een geur, een kleur en ik ben bij jou. ‘Dit zal hij leuk vinden, dit zou hij mooi vinden, dit zou hij graag ruiken’ denk ik dan en, besef vervolgens dat zelfs mijn onderbewuste zich heel bewust is van jouw aanwezigheid. Het voelt goed. Helemaal niet ‘te’ of ‘overdreven’ zoals ik zelf zou denken als iemand me deze bekentenis zou doen.

Ik beeld me in met mijn hand te kroelen, door je borsthaar. Daar is die tinteling weer. Gut het voelt heerlijk en benadrukt nogmaals, hoe alleen ik hier in werkelijkheid zit. Gelukkig zie jij het niet. Ik zou dat ook niet willen. Stel je voor. Je zou kunnen denken dat ik gek ben, in mijn pubertijd blijven hangen ben, dat er een hoekje af is, dat ik er naast sla, psychiaterklaar of zo. Het klinkt haast grappig moest ik nu niet zelf aan mezelf twijfelen. Ik ben al lang blij dat jij dit niet ziet. Ik zou me schamen. Tenminste ik denk dat ik me zou schamen.

Hoewel, als jij hier was had ik die foto niet nodig. Zat ik hier nu niet compleet belachelijk, mezelf voor schut te typen. Want dan was je echt hier. Dan kon ik lijfelijk merken hoe graag jij magnolia ruikt. Dan kon jij lekker mee genieten hoe mijn hand over je borst struint. Dan konden wij gezellig onbeperkt handjes vasthouden en verstillen in de tijd, gewoon, omdat zelfs die ogenschijnlijk kleine aanraking, zo overweldigend werkt. Dan konden wij….. Gut deze verwarring is dodelijk.

Mijn ogen dwalen weer naar jou, ik zie die grijns weer, lees de pretlichtjes in je ogen, vind de ananas op je bord. Een grinnik ontglipt. Het leven kan zo mooi zijn en ik gun het je zo erg, maar Snut, ik gun het mijzelf ook...


Sabine Luypaert

Charlotte @ 19-02-2008 13:52:06
Wauw Sabine, ik kan wel zien dat jij vaak dicht. Dit hangt tegen het poetische aan - helemaal niet wat ik had verwacht onder het kopje 'erotiek'

Maar misschien wel wat ik van jou moet/mag verwachten. Zal eens snel wat meer van je gaan lezen.


René @ 18-09-2006 20:39:41
Ik sluit me bij Christo aan. En die laatste zin is top!!


Sabine Luypaert @ 18-09-2006 14:15:08
Christo,
je doet me lachen met dat hitsig, nou dat valt best mee hoor
Ne verliefde mens denk rare dingen soms he, blij dat het overkwam, bedankt voor het graag lees compliment (smile) dank je


Sabine Luypaert @ 18-09-2006 12:17:22
Hoi, Sabine. Je tekst leest heerlijk en is hartverwarmend. Ik lees je graag en zeker als je zoals hier een stukje van je "ik" laat zien en je kwetsbaar opstelt. Een gelukkig man, die kerel van jou, zoveel is zeker. Zo dodelijk verward lijk je me echter niet, Sabine, alleen oververliefd. En misschien een tikkeltje hitsig. (grijns)
Warme groet,
ChristoHet plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens